d2e9c37f-b7c7-499f-9f48-5dd265275317

מסקנות חקירת השריפה שבה ילד מצא את מותו: הטענת סוללה לאופניים

״שריפה שנגרמה מסוללת ליתיום של אופניים חשמליים״: מסקנות אירוע השריפה במבוא כרכום באשדוד בו מצא את מותו ילד כבן 10

ראש ענף חקירות בכבאות והצלה לישראל מחוז דרום, הקים כבר במהלך האירוע צוות חקירה מיוחד בכדי לחקור את אירוע השריפה בו מצא את מותו ילד כבן עשר ונפגעו מספר אנשים משאיפת עשן.

סגן טפסר שוהם דהורני ראש ענף חקירות מסר:
" מדובר באירוע קשה מצער ומיותר שהיה יכול להימנע. לאחר בדיקת הממצאים בשטח ותחקור הזירה מסקנות החקירה מצביעות על שריפה שנגרמה מסוללת ליתיום של אופניים שהייתה מחוברת לטעינה והתפשטה במהירות רבה עד ששרפה את החדר כליל ושם לצערנו מצא הילד את מותו".

בכבאות והצלה לישראל מחדדים שוב את הנחיות ההסברה ואומרים: אנו עדים לשריפות רבות הנגרמות מסיבות שונות שאותן ניתן למנוע מבעוד מועד ובכך להציל חיים ואף רכוש.
בשנים האחרונות אנו עדים לשימוש נרחב בסוללות ליתיום (אופניים חשמליים, קורקינט חשמלי וכד') ובעקבות כך פורצות שריפות רבות שגורמות לסכנת חיים ולנזקים עצומים לתשתיות ולרכוש שאותן ניתן למנוע ע"י מספר פעולות פשוטות.
כ 150 דירות נשרפות מידי שנה מהסוללות ובשנה החולפת נשרפו 209 דירות מהסוללות בלבד.

  • אנו ממליצים להקפיד ולרכוש אך ורק סוללות ליתיום תקניות ואין לבצע שינויים בסוללה המקורית
  • להמנע מטעינת הסוללה ליד חומרים דליקים
  • אין להטעין סוללות ליתיום ללא השגחה
    אנו שבים ומזכירים התקינו גלאי עשן והצילו חיים

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *