e045f7c8-ac3b-4f1c-bf56-cf0b43b45654

עומס חום קיצוני: קריאה לציבור להישאר במקומות מוצלים וממוזגים

על רקע הטמפרטורות הגבוהות ובצל צום תשעה באב, בעירייה מתאימים את עבודת צוותי השטח וקוראת לתושבים להימנע מחשיפה לשמש ולהקפיד על כללי הבטיחות| אשדוד היום

גל החום הכבד שפוקד היום את ישראל מביא עמו עומסי חום גבוהים עד קיצוניים ובעיריית אשדוד קוראים לתושבים לנהוג באחריות ולהישמר מפני תנאי מזג האוויר, העלולים לגרום להתייבשות, תשישות חום ופגיעות בריאותיות, בעיקר בקרב אוכלוסיות בסיכון.

על פי ההנחיות, מומלץ לדחות פעילויות שאינן חיוניות ולהימנע ככל האפשר משהייה ממושכת תחת השמש, במיוחד בשעות החמות של היום. בעירייה מדגישים, כי ביום צום חשוב במיוחד להישאר בתוך מבנה ממוזג ולהימנע מחשיפה לחום ככל שניתן.

במסגרת ההיערכות לעומס החום, החל מהשעה 10:30 הותאמה עבודת צוותי השטח לתנאי מזג האוויר. עובדי החוץ יבצעו את עבודתם אך ורק באזורים מוצלים ובמידת האפשר יעברו חלק מהעובדים לביצוע משימות מתוך רכבים ניידים וממוזגים, תוך מתן מענה נקודתי בהתאם לצורכי העיר.

בנוסף, הוחלט לתגבר את פעילות רכבי הטיאוט, במטרה לצמצם ככל האפשר את הצורך בביצוע עבודות ידניות בתנאי החום הכבדים.

בעירייה מפנים תשומת לב מיוחדת לאוכלוסיות הרגישות ובהן אזרחים ותיקים, ילדים, נשים בהיריון ואנשים המתמודדים עם מחלות רקע, וקוראים לבני המשפחה ולשכנים לוודא שהם שוהים במקום קריר וממוזג לאורך שעות היום.

לצד השהייה במקומות מוצלים וממוזגים, מומלץ להקפיד על שתייה מרובה ולהימנע מיציאה שאינה הכרחית בשעות השיא של עומס החום.

על פי התחזית, מחר צפויה הקלה מסוימת בעומסי החום, אולם עד אז מדגישים בעירייה כי יש להמשיך ולהישמע להנחיות ולנקוט משנה זהירות, כדי לעבור את גל החום בשלום ולשמור על הבריאות.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *