Screenshot

יורי ליפין ממקיף א׳ זכה באות רמון היוקרתי

 יורי ליפין, תלמיד מקיף א’ מאשדוד נבחר לאחד מ-20 בני הנוער המצטיינים בישראל בזכות מנהיגות חברתית, עשייה קהילתית ויוזמה מעוררת השראה למען בני נוער בעיר| אשדוד היום

גאווה גדולה לאשדוד: יורי ליפין, תלמיד כיתה י”ב במקיף א’, נבחר לאחד מ-20 בני ובנות הנוער המצטיינים בישראל שזכו ב”אות רמון” היוקרתי לשנת תשפ”ו-2026, המוענק על ידי משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה וקרן רמון לבני נוער המשלבים מצוינות אישית עם מנהיגות חברתית פורצת דרך.

ליפין, תלמיד במסלול השוחרים של חיל האוויר, בלט לאורך השנה האחרונה בפעילות ציבורית רחבת היקף ובמעורבות חברתית יוצאת דופן בעיר אשדוד. לצד לימודיו, הוא משמש כמדריך במרכז כיוונים, מרכז פעילויות עירוני גדול, ובמסגרת זו הוביל יוזמות חברתיות רבות בשבט ובקהילה.

בין היתר, התנדב יורי בבתי אבות ובבתי אבות לאנשים עם צרכים מיוחדים, ארגן והוביל ערבי גיבוש קהילתיים, אסף תרומות למשפחות נזקקות ואף יזם פרויקט ייחודי בשם “עידוד התנדבות אצל בני נוער”.

“להפוך את ההתנדבות לחלק בלתי נפרד מהחיים”

במסגרת היוזמה שהציג בתוכנית “אות רמון”, פעל ליפין לעידוד בני נוער להתנדבות באמצעות שיח קהילתי, יצירת הזדמנויות חברתיות ופעילות שטח המחברת צעירים לעשייה משמעותית.

בדבריו סיפר: “הבנתי את הצרכים של בני הנוער בכיוונים באמצעות שיחות קהילתיות, בהן ניקוי חופים, סידור מרחב הפעילות, הכנת משלוחי מנות לחיילים והקמת סוכת הנצחה לזכר שני נופלים. לאורך הדרך שמתי דגש על חיבור לערכים שמאחורי העשייה ולא רק על ביצוע המשימות”.

עוד הוסיף, כי מטרת הפרויקט הייתה לגרום לבני הנוער להבין שהתנדבות היא חלק מהותי מהחיים: “רציתי שבני הנוער יראו בהתנדבות חלק מהחיים ולא רק משימה חד-פעמית. היה לי חשוב להראות שגם מעשים קטנים יכולים להשפיע, ולחזק אצל החניכים רצון אמיתי לעזור ולפעול מתוך משמעות”.

התוכנית היוקרתית, הפועלת בהשראת מורשתם של אילן, רונה ואסף רמון ז”ל, כללה השנה מסע מנהיגות אינטנסיבי לבני נוער מכל רחבי הארץ. המשתתפים עברו סדנאות עומק, מפגשים עם בכירים במשק ובמערכת הציבורית, סיורים לימודיים בכנסת ופעילויות בתחומי המדע, החדשנות והחלל, לצד הובלת יוזמות חברתיות עצמאיות בקהילה.

מנכ”ל משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה, עומר שכטר, בירך את הזוכים ואמר: “תוכנית ‘אות רמון’ היא הוכחה לאיכותו של הנוער שלנו. העשייה שלכם היא הליבה של החזון – חיבור בין מצוינות טכנולוגית ומדעית למנהיגות חברתית פורצת דרך”.

גם יפתח רמון, בנו של האסטרונאוט אילן רמון ז”ל, פנה לבוגרים ואמר: “נבחרתם מכל קצוות הארץ לא רק בזכות ההישגים, אלא בעיקר בזכות האכפתיות והאחריות החברתית שאתם מגלים”.

עבור אשדוד, מדובר בעוד הוכחה לדור צעיר של מנהיגים מקומיים שצומחים מתוך עשייה אמיתית בשטח, ומביאים כבוד גדול לעיר גם בזירה הארצית.

Screenshot
Screenshot

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *