נמל מני בן הרוש

העולם שם לב: נמל אשדוד בין עשרת הנמלים האמינים בעולם

בפעם הראשונה: נמל אשדוד נכנס לדירוג היוקרתי של חברת Sea-Intelligence ודורג במקום ה־9 מתוך 202 נמלים גלובליים. יו״ר הדירקטוריון: ״הכרה בינלאומית באיכות ובמהימנות הישראלית״

הישג מרשים למערכת הלוגיסטית הישראלית: נמל אשדוד נבחר לאחד מעשרת הנמלים האמינים בעולם, לפי דירוג האמינות הבינלאומי של חברת Sea-Intelligence לשנת 2025 – ונכנס לראשונה לרשימת Top 10 העולמית, כשהוא ממוקם במקום ה-9 מתוך 202 נמלים ברחבי הגלובוס.

הדירוג, שמכונה Port Liner Shipping Connectivity Reliability Index, נחשב לאחד המדדים המרכזיים בעולם הספנות ובוחן קריטריונים קפדניים כגון עמידה בלוחות זמנים, יכולת תפעול תחת עומס גבוה, דיוק בתחזיות מול חברות הספנות ורמת השירות הכוללת של הנמל.

אמינות תפעולית לאורך שנים

הנתונים נאספו לאורך 14 שנים ובחנו מאות אלפי מקרים של פקידות אוניות בפועל. נמל אשדוד עמד בהצלחה בכל הפרמטרים, והציג רמת יציבות גבוהה, שקיפות מול לקוחות, ויכולת לעמוד בזמנים באופן עקבי מה שמיקם אותו בצמרת העולמית של הענף.

שאול שניידר, יו”ר הדירקטוריון:

“הכניסה לדירוג היוקרתי ממצבת את נמל אשדוד כשחקן מפתח בזירה הלוגיסטית הגלובלית. מדובר בהישג אסטרטגי, פרי תהליך עומק שכלל השקעה מאסיבית בתשתיות, בטכנולוגיות ובהון האנושי שלנו. כיום, 9 מתוך 10 חברות הספנות הגדולות בעולם פוקדות את נמל אשדוד מדי שבוע והדירוג הזה מחזק את מעמדנו ואת האמון ביכולות שלנו.”

מנכ”ל הנמל, ניסן לוי:

“עמידה בלוחות זמנים היא הרבה מעבר לסיסמה זו מחויבות יומיומית שמובלת על ידי כל אחת ואחד מהעובדים שלנו. ההישג הזה מוכיח שגם בזמנים של חוסר ודאות ואתגרים עולמיים, אנחנו שומרים על שרשרת אספקה מהירה, מדויקת ושקופה. אני גאה בצוות המסור שלנו – זו ההצלחה שלהם.”

נקודת ציון במיצוב הבינלאומי של הנמל

חברת Sea-Intelligence נחשבת לגוף מחקר עצמאי מהחשובים בתחום הספנות. הדירוג שלה משמש כלי עבודה משמעותי בקרב חברות ספנות, מפעילי קווים ומקבלי החלטות בענף. נמל אשדוד, שנלחם בשנים האחרונות לשמר את מעמדו מול התחרות ההולכת וגוברת, זוכה עתה להכרת איכות ברמה עולמית.

לצד זאת, הדירוג צפוי לשפר עוד יותר את שיתופי הפעולה עם חברות הספנות הגלובליות ולהביא להזדמנויות חדשות לפיתוח, השקעות והרחבת שירותים, שמציבים את הנמל והעיר אשדוד כעוגן כלכלי ואסטרטגי של מדינת ישראל.

צילום: מני בן הרוש

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *