cid_4246A670-5024-40A8-8F31-2875C5B009DF

הדור הבא של מנהיגי העיר: אורי מכלוף נבחר ליו”ר מועצת הנוער העירונית

עם הסיסמה ״עם הנוער, בשביל הנוער״ ועם הבטחה להציב את בני הנוער במרכז, נבחר אורי מכלוף, תלמיד מקיף ז’, לעמוד בראש מועצת הנוער העירונית באשדוד. לצדו נבחרה הנהגה צעירה משורה של בתי ספר ותנועות נוער בעיר, שתוביל את פעילות המועצה בשנת תשפ״ז. כעת מגיע המבחן האמיתי: להפוך את ההבטחות לעשייה ולהשמיע את קולם של אלפי בני הנוער באשדוד| אשדוד היום

יש דור צעיר באשדוד שלא מסתפק בלשבת מהצד, להעביר ביקורת או להמתין שמישהו אחר יקבל עבורו החלטות. זהו דור שמבקש להשפיע, ליזום, להוביל ובעיקר להיות שותף בעיצוב העתיד של העיר שבה הוא גדל.

בתחילת השבוע (יום ראשון, 1 בנובמבר), התקיימו הבחירות להנהגת מועצת הנוער העירונית באשדוד לשנת הפעילות תשפ”ז, 2026-2027. בתום הליך הבחירות נבחר אורי מכלוף, תלמיד מקיף ז’, לתפקיד יושב ראש מועצת הנוער העירונית.

מכלוף, שהוביל את מועמדותו תחת המסר ״עם הנוער, בשביל הנוער״, לא הסתיר את התרגשותו ואת תחושת האחריות המוטלת כעת על כתפיו.

“הבטחתי שאני אעשה את זה ועכשיו אני מקיים. מבטיח לשים את הנוער תמיד במקום הראשון”, אמר לאחר בחירתו.

בהמשך הוסיף אמירה שמלמדת לא מעט על תפיסת עולמו כמנהיג צעיר: “צריך מישהו שמכיר את הנוער וחלק ממנו, שיקשיב לו וישים אותו סוף סוף במקום הראשון. כי הנוער שלנו הוא העתיד, ועיר ללא עתיד וללא חזון היא לא עיר”.

לא רק תואר, אלא אחריות כלפי בני הנוער

מועצת הנוער העירונית היא מסגרת ייצוגית המאפשרת לבני הנוער לקחת חלק בשיח הציבורי, להעלות סוגיות המעסיקות אותם, לקדם יוזמות ולפעול למען חבריהם. באשדוד, עיר שבה חיים אלפי בני נוער הלומדים במוסדות החינוך ומשתתפים בפעילות החינוך הבלתי פורמלי, יש חשיבות מיוחדת לקיומה של הנהגה צעירה, פעילה ועצמאית.

האתגרים המונחים לפתחה של המועצה החדשה אינם מבוטלים. סוגיות כמו מקומות בילוי ופנאי, תחבורה ציבורית, התנדבות, תחושת שייכות, מעורבות חברתית והיכולת של צעירים להשפיע על החלטות הנוגעות לחייהם, הן רק חלק מהנושאים שבהם יכולה המועצה להשמיע קול משמעותי.

מבחינתו של מכלוף, הבחירה לתפקיד היא רק נקודת הפתיחה. השנה הקרובה תהיה ההזדמנות שלו ושל חבריו להנהגה להוכיח שמנהיגות צעירה אינה מסתכמת בנאומים ובתארים, אלא נמדדת ביוזמות, בהקשבה ובתוצאות בשטח.

הכירו את ההנהגה הצעירה החדשה של אשדוד

לצדו של היו”ר הנבחר יפעלו חמישה בני נוער נוספים, שנבחרו לתפקידי מפתח במזכירות מועצת הנוער העירונית:

  • יו”ר מועצת הנוער: אורי מכלוף, תלמיד מקיף ז’.
  • סגן יו”ר: ליאור קמינקר, תלמיד מקיף ז’.
  • מזכירה כללית: דיאנה פיליפוב, תלמידת מקיף א’.
  • דובר ויו”ר ועדת דוברות: לביא אקסלרוד, תלמיד מקיף א’.
  • יו”ר ועדת נוער וקהילה: שירה דהן, תלמידת מקיף ח’.
  • מבקרת ויו”ר ועדת הביקורת: עדי לוי, נציגת תנועת הצופים, שבט דותן, ותלמידת מקיף ט’.

ההרכב החדש מביא אל שולחן ההנהגה נציגים ממוסדות חינוך שונים בעיר ומתנועת הצופים, בתקווה ליצור שיתוף פעולה רחב שייתן ביטוי לצרכים ולקולות מגוונים בקרב בני הנוער.

״בחרתם לא לעמוד מהצד, אלא להשמיע קול ולהוביל שינוי״

באירוע הבחירות השתתפו מיטל שרים, ראש תחום קהילת נוער בחברה העירונית לתרבות ופנאי, נציגי מועצות התלמידים מבתי הספר וממסגרות החינוך הבלתי פורמלי, לצד אורחים ממועצות נוער במחוז הדרום. שרים בירכה את הנבחרים והדגישה את חשיבותה של המעורבות החברתית כבר בגיל צעיר.

“הבחירות המתקיימות הערב הן ביטוי למנהיגות צעירה, לאחריות, למעורבות ולרצון אמיתי להשפיע. כל אחד ואחת מכם הנוכחים כאן כבר עשה צעד משמעותי. בחרתם לא לעמוד מהצד, אלא להיות חלק, להשמיע קול, לייצג את כלל בני ובנות הנוער באשדוד ולהוביל שינוי”.

עוד הוסיפה: “אני מברכת את כל המועמדים והמועמדות על האומץ להתמודד, על הנכונות לקחת אחריות ועל הרצון להוביל. מאחלת לנו מועצה שתהיה בית למנהיגות צעירה, לשייכות, ליוזמה ולמשמעות. מועצה שתעז לעשות במטרה לשנות”.

יעל ורניק, מנחת מועצת הנוער העירונית, בירכה אף היא את המזכירות הנבחרת והעבירה מסר חשוב על משמעותה האמיתית של מנהיגות.

“תזכרו שתפקיד הוא לא מה שהופך אדם למנהיג, אלא הדרך שבה הוא בוחר לפעול, להקשיב ולקחת אחריות”, אמרה.

ורניק איחלה לנבחרים הצלחה רבה, עשייה משמעותית וקדנציה שתתאפיין בהובלה ובהשפעה על בני הנוער בעיר.

שיעור בדמוקרטיה, עוד לפני גיל ההצבעה לכנסת

הליך הבחירות נוהל על ידי ועדת הבחירות בראשות לינוי רבני, יחד עם חברי הוועדה נועם צורף ועילי אזולאי.

על הפקת האירוע, הליווי המקצועי והפיקוח על תקינות ההליך היו אמונים יעל ורניק, מנחת המועצה, ומקס גלוקובסקי, מלווה המועצה, תוך הקפדה על תקנון הבחירות ועל הערכים הדמוקרטיים.

באירוע נכח גם איתן אטיאס, יו”ר מועצת הנוער המחוזית בדרום, שהגיע לצפות בהליך הבחירות מקרוב.

מעבר לבחירת בעלי התפקידים, האירוע היה גם שיעור מעשי בדמוקרטיה. בני נוער התמודדו על תפקידים, הציגו את עצמם בפני חבריהם וקיבלו על עצמם אחריות ציבורית, עוד לפני שהגיעו לגיל שבו יוכלו להצביע בבחירות לכנסת או לרשות המקומית.

העתיד של אשדוד כבר כאן

באשדוד מדברים לא מעט על פיתוח העיר, על חזון לעתיד ועל הדור הבא. הבחירות למועצת הנוער מזכירות שהדור הבא אינו רעיון רחוק, אלא בני ובנות נוער שכבר היום מבקשים להיות שותפים בקבלת החלטות. כעת, עם בחירתו של אורי מכלוף וכניסתה של המזכירות החדשה לתפקיד, נפתחת שנה של הזדמנויות, אתגרים וציפיות.

במערכת ״אשדוד היום״ מברכים את אורי מכלוף ואת כל חברי ההנהגה הנבחרת ומאחלים להם הצלחה רבה. עיר שמשקיעה במנהיגות הצעירה שלה, משקיעה בעתידה. מנהיגות אינה מתחילה בלשכת ראש העיר או באולם מועצת העיר. לפעמים היא מתחילה דווקא במסדרונות בית הספר, אצל נער או נערה שמחליטים שהגיע הזמן לא רק לדבר על שינוי, אלא גם להוביל אותו.

קרדיט צילום: מקס גלוקובסקי

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *