נמל אשדוד ממשיך לבסס את מעמדו בזירה הבינלאומית: שגריר קזחסטן בישראל, דאולט ימברדייב, הגיע לביקור רשמי בנמל, נפגש עם המנכ״ל ניסן לוי ונחשף לתשתיות המתקדמות ולחדשנות הטכנולוגית. במוקד הביקור עמדה בחינת האפשרויות להרחבת הסחר בין המדינות וליצירת שיתופי פעולה כלכליים חדשים. יו״ר דירקטוריון הנמל, שאול שניידר: ״ביקורו של השגריר מהווה הזדמנות להעמקת ההיכרות עם יכולותיו של הנמל ועם תפקידו המרכזי בסחר הבינלאומי של ישראל״| אשדוד היום
נמל אשדוד ממשיך להרחיב את קשריו הבינלאומיים, והפעם עם אחת המדינות המשמעותיות במרכז אסיה. שגריר קזחסטן בישראל, דאולט ימברדייב, הגיע לביקור רשמי בנמל אשדוד, במטרה להעמיק את הקשרים הכלכליים בין המדינות ולבחון אפשרויות חדשות לשיתופי פעולה בתחומי הסחר, הלוגיסטיקה והתובלה הימית.
אל השגריר התלווה טימור טמירגלייב, המזכיר הראשון בשגרירות קזחסטן בישראל. את המשלחת אירח מנכ״ל נמל אשדוד, ניסן לוי, שהוביל סיור מקצועי במתחמי הנמל והציג בפני האורחים את יכולותיו התפעוליות, התשתיות המתפתחות והטכנולוגיות המתקדמות המשולבות בפעילותו.
הביקור התקיים על רקע החשיבות הגוברת של קשרי סחר בינלאומיים ושל פיתוח נתיבים לוגיסטיים מגוונים, במיוחד בתקופה שבה שרשראות האספקה העולמיות מתמודדות עם אתגרים ושינויים.
מדינה ללא מוצא לים, עם פוטנציאל לסחר ימי
קזחסטן, מהמדינות הגדולות בעולם מבחינת שטח, היא גם המדינה הגדולה בעולם שאין לה גישה ישירה לאוקיינוס. למרות זאת, היא ממלאת תפקיד משמעותי במערך הסחר היבשתי בין אסיה לאירופה, בזכות מיקומה הגיאוגרפי, משאבי הטבע שלה והקשרים הכלכליים שהיא מקיימת עם מדינות רבות.
עבור מדינה כזו, חיבור לנמלי ים באמצעות מסדרונות תחבורה יבשתיים וימיים הוא מרכיב חשוב בפיתוח הסחר הבינלאומי.
מבחינת ישראל, הרחבת הקשרים הכלכליים עם קזחסטן עשויה לפתוח אפשרויות נוספות למסחר, לשיתופי פעולה לוגיסטיים ולחיבור בין גורמים עסקיים בשתי המדינות. כאן נכנס לתמונה נמל אשדוד, המשמש אחד משערי הסחר המרכזיים של ישראל. יכולותיו התפעוליות ומיקומו האסטרטגי לחופי הים התיכון עשויים להוות יתרון בפיתוח קשרי מסחר עם שווקים חדשים.
עם זאת, חשוב להדגיש, כי בשלב זה מדובר בביקור מקצועי ובבחינת אפשרויות לשיתוף פעולה, ולא בהכרזה על הסכמי סחר חדשים או על קווי הובלה שנפתחו בפועל.
יו״ר דירקטוריון נמל אשדוד שאול שניידר: ״דיאלוג מקצועי הוא הבסיס להזדמנויות חדשות״
יו״ר דירקטוריון נמל אשדוד, שאול שניידר, בירך על הביקור והדגיש את חשיבותם של הקשרים הכלכליים בין ישראל לקזחסטן.
״נמל אשדוד רואה חשיבות רבה בחיזוק הקשרים הכלכליים והמסחריים בין ישראל לקזחסטן, ובקידום שיתופי פעולה בין המדינות. ביקורו של שגריר קזחסטן בנמל מהווה הזדמנות להעמקת ההיכרות עם יכולותיו של הנמל ועם תפקידו המרכזי בסחר הבינלאומי של ישראל״, מסר שניידר.
לדבריו, המפגש הוא חלק מהמאמץ להרחיב את מעגל הקשרים הבינלאומיים של הנמל ולבסס תשתית לשיתופי פעולה עתידיים.
״אנו מאמינים כי דיאלוג מקצועי מהווה בסיס לקידום הזדמנויות חדשות ולחיזוק שיתופי הפעולה הכלכליים והימיים בעתיד״.
מנכ״ל הנמל ניסן לוי: ״מחויבים להמשיך לקדם את הסחר הבינלאומי של ישראל״
במהלך הסיור הציג מנכ״ל נמל אשדוד, ניסן לוי, את ההתפתחויות שחלו בנמל בשנים האחרונות, בדגש על שדרוג התשתיות, שילוב טכנולוגיות חדשניות ושיפור היכולות התפעוליות. לוי הדגיש, כי הביקור אפשר לשני הצדדים להכיר מקרוב את הצרכים ואת ההזדמנויות הכלכליות העומדות בפניהם.
״שמחנו לארח את שגריר קזחסטן ולהציג בפניו את התשתיות המתקדמות, היכולות התפעוליות והחדשנות הטכנולוגית של נמל אשדוד. אנו רואים בביקור זה הזדמנות לקידום שיח מקצועי ולבחינת אפשרויות להרחבת קשרי הסחר הימי בין ישראל לקזחסטן״, אמר לוי.
עוד הוסיף, כי התרשם מהגישה החיובית שהפגינה המשלחת ומהנכונות לבחון אפיקים חדשים לשיתוף פעולה.
״אני מאמין כי שילוב בין רצון הדדי, שיח פתוח וחיבור בין גורמים כלכליים ומקצועיים יוכל לתרום לקידום שיתופי פעולה משמעותיים וארוכי טווח. נמל אשדוד מחויב להמשיך לפעול לקידום הסחר הבינלאומי של ישראל״.
לא רק פריקת אוניות: נמל אשדוד מכוון לזירה הבינלאומית
הביקור של המשלחת הקזחית משתלב במאמצי נמל אשדוד להרחיב את פעילותו מעבר לשירותי הנמל המסורתיים ולחזק את קשריו עם גורמים כלכליים, טכנולוגיים ולוגיסטיים ברחבי העולם. בשנים האחרונות פועל הנמל לקידום חדשנות באמצעות מערך טכנולוגי המשלב חברות הזנק ופתרונות מתקדמים לתעשיית הנמלים. פעילות זו נועדה לחזק את יכולותיו התפעוליות, לשפר תהליכים ולהתמודד עם התחרות בענף הנמלים.
במקביל, מפגשים עם נציגויות דיפלומטיות ומשלחות כלכליות מאפשרים לחשוף את יכולותיו של הנמל בפני שותפים פוטנציאליים ולבחון הזדמנויות לפעילות עסקית עתידית.
עבור אשדוד עצמה, להרחבת הפעילות הבינלאומית של הנמל עשויה להיות משמעות גם במישור המקומי. הנמל הוא מוקד תעסוקה וכלכלה מרכזי באזור, והגדלת היקפי הפעילות בו עשויה לתרום למעגל רחב של עסקים בתחומי ההובלה, האחסנה, השילוח והשירותים הלוגיסטיים.
מאשדוד למרכז אסיה: קשרים שיכולים להפוך להזדמנויות
הביקור של שגריר קזחסטן ממחיש את החשיבות של קשרים דיפלומטיים גם במישור הכלכלי והמסחרי. לעיתים, הדרך להסכמים משמעותיים מתחילה דווקא בסיור מקצועי, בהיכרות אישית ובשיח ישיר בין מקבלי החלטות. מבחינת נמל אשדוד, מדובר בהזדמנות נוספת להציג את יכולותיו בפני גורמים בינלאומיים ולבחון את מקומו בנתיבי סחר עתידיים. השאלה המרכזית כעת היא האם המפגש יתורגם בהמשך למהלכים מעשיים, להסכמים מסחריים ולהרחבת היקפי הסחר בין המדינות.
כך או כך, הביקור מדגיש פעם נוספת כי נמל אשדוד אינו רק שער ימי לישראל, אלא גם נקודת מפגש בין כלכלה, טכנולוגיה ודיפלומטיה בינלאומית. עבור עיר נמל כמו אשדוד, כל קשר בינלאומי חדש הוא גם הזדמנות להרחבת האופק הכלכלי.
צילום: מור שקיפי










