אחרי שבע שנים של תכנון ועבודה, החלה מלאכת זריעת הדשא באצטדיון הכדורגל החדש של אשדוד• אחרי בית החולים והרחבתו הנוכחית, עבור ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי, שהוביל לפני כעשור את החזון להקמת קריית ספורט מתקדמת, מדובר באבן דרך משמעותית במימוש אחד ממיזמי התשתית הבולטים בעיר• האצטדיון מתקרב להשלמתו, הבריכה האולימפית נמצאת בשלבי גמר בניה והארנה העתידית מתקדמת לקראת מכרז• לצד ההישג התכנוני והביצועי, מדובר גם בנכס ציבורי בעל משמעות פוליטית עבור ראש העיר| אשדוד היום
יש רגעים בחייה של עיר שבהם חזון שנולד על שולחן התכנון הופך למציאות שאפשר לראות בעיניים. השבוע נרשם באשדוד רגע כזה בדיוק: הדשא הראשון החל להיזרע באצטדיון הכדורגל העירוני החדש ובכך נרשמה אבן דרך נוספת בדרך להשלמתו של אחד ממיזמי הדגל של העיר.
מאחורי הדשא הירוק, היציעים העצומים וקורות הפלדה ניצב סיפור גדול בהרבה מסיפורו של מתקן ספורט. זהו סיפור על מדיניות עירונית ארוכת טווח, על החלטות שהתקבלו לפני שנים ועל ראש עיר שביקש לשנות את מפת תשתיות הספורט של אשדוד.
ד”ר יחיאל לסרי, ראש העיר והממונה על הספורט, הציב לפני כעשור את החזון להקמת קריית ספורט עירונית מתקדמת. כיום, כאשר האצטדיון כבר עומד על תילו ועבודות ההקמה מתקדמות, אפשר לראות כיצד החזון הזה מקבל צורה ממשית.
ההישג הפוליטי של לסרי: לא רק להבטיח, אלא להביא פרויקט לשלב הביצוע המתקדם
בפוליטיקה המקומית, שבה תושבים שומעים לאורך השנים על תוכניות, הדמיות והבטחות לפיתוח, למימוש פרויקטים גדולים יש משמעות מיוחדת. לסרי מוכיח שוב, שהוא יודע להבטיח וגם יודע לקיים את ההבטחה הגדולה. הפעם, האצטדיון המפואר עומד על תלו ובקרוב מאוד ייפתח.
האצטדיון החדש עשוי להפוך לאחד מסימני ההיכר הבולטים של תקופת כהונתו של ד”ר יחיאל לסרי בראשות עיריית אשדוד.
מדובר במיזם תשתית רחב היקף, שהתפתחותו נפרשת על פני שנים, ושעתיד להשפיע על הספורט המקצועני, על בני הנוער ועל האפשרויות של העיר לארח תחרויות ואירועי ספורט.
מבחינה פוליטית, יש הבדל בין הכרזה על פרויקט שאפתני לבין הצגת מבנה שכבר הוקם ונמצא בשלבי השלמה. ראש עיר שמקדם תשתיות בסדר גודל כזה נדרש להתמודד עם תכנון ממושך, הליכי מכרזים, מורכבויות הנדסיות והצורך לשמור על רציפות ניהולית לאורך שנים.
לסרי יכול להצביע כיום על התקדמות מוחשית בפרויקט שהוצג כחלק מחזונו העירוני. לצד זאת, המבחן הציבורי הסופי יהיה בהשלמת העבודות, בפתיחת האצטדיון ובשימוש שייעשה בו בפועל.
שבע שנים של עבודה והדשא הראשון כבר באדמה
אחד האנשים המרכזיים המלווים את הקמת האצטדיון הוא יורם אסרף, מנכ”ל רשות הספורט העירונית באשדוד.
אסרף מלווה את הפרויקט בשבע השנים האחרונות, מאז יציאת המכרז, דרך הליכי התכנון, הסיורים המקצועיים, הלמידה מאצטדיונים אחרים ועד לשלבי הביצוע הנוכחיים. עבורו, תחילת זריעת הדשא השבוע היא הרבה מעבר לפעולה טכנית. מדובר ברגע שבו שנים של עבודה מקצועית מתחילות להתכנס לתמונה אחת ברורה: אצטדיון כדורגל עירוני חדש.
ראוי להדגיש, כי פרויקט בסדר גודל כזה אינו הישג של אדם אחד בלבד. מאחוריו עומדים אנשי מקצוע, גורמי תכנון, הנהלת העירייה, רשות הספורט, קבלנים ועובדים רבים. עם זאת, האחריות הציבורית להובלת החזון העירוני מזוהה עם ראש העיר, ד”ר יחיאל לסרי.
לא רק אצטדיון: קריית ספורט שלמה שתשנה את פני העיר
האצטדיון החדש אינו עומד בפני עצמו. הוא חלק מתוכנית רחבה יותר להקמת קריית ספורט שתכלול שלושה מתקנים מרכזיים.
בסמוך לאצטדיון מוקמת הבריכה האולימפית, שעל פי הודעת רשות הספורט העירונית נמצאת בשלבי הגימור האחרונים ומתקרבת להשלמתה.
המרכיב השלישי הוא הארנה העתידית, הנמצאת כעת בשלבי הכנה למכרז. על פי התכנון שנמסר, עבודות הקמתה אמורות להתחיל במהלך שנת 2027.
כאשר שלושת המתקנים יושלמו, עשויה אשדוד ליהנות ממתחם ספורט מגוון, שיוכל לשרת ענפי ספורט שונים ולמשוך תחרויות, ספורטאים וקהל גם מחוץ לעיר.
מבחינת תושבי אשדוד, המשמעות אינה מסתכמת באפשרות לצפות במשחקי כדורגל באצטדיון חדש. תשתיות ספורט מתקדמות עשויות ליצור הזדמנויות חדשות לדור הצעיר, להרחיב את אפשרויות האימון ולתרום למעמדה של אשדוד כמרכז ספורט אזורי.
מה יישאר מתקופת כהונתו של ראש העיר?
אחת השאלות המרכזיות שנשאלות כאשר בוחנים את פעילותו של ראש עיר לאורך שנים היא אילו פרויקטים ותשתיות יישארו בעיר גם לאחר סיום כהונתו.
כבישים, מוסדות ציבור, מבני חינוך ומתקני ספורט הם חלק מהמורשת העירונית שמעצבת את פני העיר לדורות. רק בחודש האחרון נחנך בית הלוחם במה שהוגדר כאחד המבנים המפוארים עבור חיילי וגמלאי צה״ל וכוחות הבטחון. בימים אלו, בית החולים ההיסטורי של העיר מרחיב את גודלו ועשוי להיות הגדול ביותר באיזור עם תום הבניה.
בהקשר הזה, הקמת קריית הספורט מעניקה לד”ר יחיאל לסרי אפשרות להציג תוצאה מוחשית של מדיניות ארוכת טווח.
האצטדיון החדש הוא גם בעל משמעות סמלית. בעיר שבה הכדורגל הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות המקומית, מתקן עירוני חדש עשוי להפוך למוקד של גאווה, הזדהות וחוויות משותפות לאלפי אוהדים.
לצד ההתרגשות וההתקדמות, חשוב לזכור, כי האצטדיון טרם נפתח למשחקים. עדיין נדרשת השלמת העבודות והצלחת הפרויקט תיבחן גם באיכותו, בנגישותו לציבור, בסידור חניה מספקת ונגישה וביכולתה של העירייה להפעילו ולתחזקו לאורך שנים.
השורה התחתונה: הדשא ירוק והחזון העירוני מקבל צורה
אפשר להתווכח על סדרי עדיפויות עירוניים, על השקעות ציבוריות ועל האופן שבו ראוי לחלק את משאבי העיר. אלה שאלות לגיטימיות וחשובות בכל עיר. אולם עם זאת, קשה להתעלם מהמשמעות של הרגע הנוכחי: אחרי שנים ארוכות שבהן קריית הספורט הייתה בעיקר תוכנית לעתיד, האצטדיון כבר ניצב בשטח, הדשא נזרע והשלמתו נראית קרובה יותר.
עבור ד”ר יחיאל לסרי מדובר באבן דרך בעלת משמעות ציבורית ופוליטית, במסגרת פרויקט שהוא הוביל כחלק מחזונו לפיתוח העיר. כאשר האוהדים ייכנסו לראשונה ליציעים, השחקנים יעלו על כר הדשא והשריקה הראשונה תישמע, יגיע הרגע שבו החזון העירוני יפגוש את המציאות. בפוליטיקה המקומית, נאומים והבטחות מתחלפים, אבל תשתיות שנבנות עבור הציבור יכולות להישאר לדורות.כזה בדיוק צפוי להיות האצטדיון העירוני החדש שטרם הוכרע על שם מי ייקרא.
צילום: דודו קקון











