התאחדות המלאכה והתעשייה במחוז אשדוד יוצאת לדרך עצמאית. נציגיה קיימו מפגש מקצועי עם נציגי התפעול והתשתיות בעירייה * דורשים לטפל בבעיות ניקיון, פינוי אשפה, פיקוח, תחבורה ציבורית ותיקון תשתיות
נציגי ההתאחדות המלאכה והתעשייה במחוז אשדוד יצאו בימים אלה לדרך עצמאית וקיימו פגישת עבודה עם שלמה רוטנברג- מנהל אגף התפעול בעיריית אשדוד וארקדי ברובר – מנהל אגף התשתיות בעירייה, במהלכה דרשו התייחסות מיידית מצד נציגי העירייה בכל הנוגע לפינוי אשפה, ניקיון אזורי התעשייה, שיפור והתאמת תדירות התחבורה הציבורית, התרת חניות, שינוי מדיניות הדוחות/קנסות של פיקוח עירוני, התקנת מצלמות, תיקון תשתיות כבישים ובעיות מנהליות נוספות.
לאור ההזנחה הניכרת באזורי התעשייה בעיר הן מבחינת ניקיון והן מבחינת טיפוח, מצאו לנכון נציגי התאחדות המלאכה לפגוש את האנשים האחראים לכך מזה שנים בעיריית אשדוד.
מחוז אשדוד מייצג אלפי עסקים באשדוד, אשקלון, קרית גת, יבנה, קרית מלאכי, גן יבנה והמועצות האזוריות באזור. המדובר במחוז השלישי שיוצא לדרך עצמאית לאחר באר שבע ורחובות.
ההתאחדות במחוז אשדוד נמצאת בקשר עם הרשויות הרלוונטיות ומייצגת עסקים מתחומי התעשייה, החשמל, אלקטרוניקה, טקסטיל, נגרות, ספרים, הנעלה, מוצרי בניין, קוסמטיקה, שילוט, אבן, מזון, מכבסות, מסגרות, עיבוד שבבי ועוד. בעקבות היציאה לדרך עצמאית ההתאחדות מציעה לבעלי העסקים המיוצגים על ידה על פי חוק, סדרה של שירותים בנושא רישוי עסקים ורגולציה, שירותים מוניציפאליים, סיוע בגישה למכרזים, יעוץ משפטי, הדרכות, קורסים, תקינה ועוד.
במפגש המקצועי בהשתתפות שמואל לנקסנר – יו"ר התאחדות המלאכה, שוקי אמסלם – מנכ"ל הארגון וחבר ההנהלה עידן צור בו נכח גם אפרים בנוב – ראש מנהלת אזורי התעשייה, נציגי העירייה הבטיחו לתגבר את פעילות מכונות טיאוט, להתקין מעברי חציה ברח' העבודה, לבדוק אפשרויות לתמרור מקומות מסוכנים בכל אזורי התעשייה, לשפר את תדירות ושעות הפעילות של קווי האוטובוסים באזורי התעשייה ולהקים מעגל תנועה ברחוב המדע פינת רחוב החניכים.
האם ההבטחות אכן תמומשנה או שמא ההזנחה תמשיך באיזורי התעשייה?
מערכת "אשדוד היום" העלתה לא פעם לסדר היום הציבורי את נושא ההזנחה והטיפול הכושל בניקיון וטיפוח איזורי התעשייה בעיר.
ככל הנראה, האנשים האחראים לכך צריכים לקחת אחריות על ההזנחה לאורך השנים ולשלם על כך באופן אישי. האם נזכה לראות זאת בקרוב?
שלמה רוטנברג – האם יפנה את הכיסא בקרוב?
בנוסף, ראש אגף התפעול רוטנברג, הבטיח לקיים סיור באזורי התעשייה בדגש על רחוב העבודה, במטרה לבצע בדיקה מעמיקה לנושאים אחרים שהועלו במפגש המקצועי , מתוך רצון לתת מענה "מהיר ומקצועי", כלשון ההודעה.
האם רוטנברג צריך שיגידו לו לעשות "סיבובים" בעיר? הלא זה בדיוק תפקידו וככזה, חייב הוא לערוך סיורים ולפתור את הבעיות העולות כדרך השגרה ולא רק כאשר ארגון זה או אחר פונה אליו. בטח לא רק בשנת הבחירות.
האם ייתכן שאזורי התעשייה מתועדפים מראש בסדר העדיפויות האחרון אצל אנשי התפעול? כי הרי קודם כל "השדרות הראשיות" ואחר כך, אם נותרים משאבים, יפנו לאזורי התעשייה?
בתום המפגש, נציגי ההתאחדות ונציגי העירייה סיכמו לקיים במהלך חודש מאי מפגש מקצועי נוסף לצורך מעקב אחר התקדמות הטיפול בסוגיות שהועלו. במהלך המפגש ברובר, מנהל אגף התשתיות בעירייה, נתן סקירה תחבורתית רחבה של התכניות הנוגעת לאזורי התעשייה השונים בפרט ולאשדוד בכלל. המדובר בתכניות שעתידות להקל על בעלי העסקים כמו למשל בניית מחלף יבנה דרום- אשדוד צפון ( כביש 4) ובתכנון כניסה נוספת, רביעית במספר, לעיר אשדוד.
מנהלת אזור התעשייה – האם אפרים בנוב העומד בראשה צריך להמשיך בתפקידו?
באזור התעשייה קיימת מנהלת וראש מנהלת העומד בראשה. האם אפרים בנוב עושה הכל על מנת שאזורי התעשייה ייהנו מניקיון וטיפוח כמו בשדרות הראשיות בעיר? שהרי מספר כתבות על אזורי התעשייה שערכנו ב"אשדוד היום" מציפות הזנחה פושעת של ממש מזה שנים ארוכות. פחי אשפה גולשים כדרך השגרה, כבישים עם בורות, כניסה לעיר מהצומת הצפוני מוזנחת לחלוטין. אם כך, מה נפקא מינה? מה הועילו חכמים בתקנתם? ואולי זה הזמן לפנות את המשרות הבכירות בעיריית אשדוד מידי אנשים, המשתכרים משכורות נוספות מגורמים שונים כולל פנסיות, והענקתם לתושבי העיר הצעירים? אלה שבורחים מהעיר, כי אין להם מקומות עבודה ו"תורמים" להגירה השלילית בעיר? ההיגיון הבריא אומר, שאדם המתפרנס למען ילדיו ומעבודה זו הוא מביא לביתו לחם, הרי שישקיע יותר בעבודתו מעבר לאדם שזו לו משכורתו השנייה או השלישית.
התמונה הראשית מהאסון האקולוגי בנחל לכיש באוקטובר 17.