מחלוצות הרפואה מרחוק בישראל ומייסדת בית החולים הווירטואלי הראשון בארץ מצטרפת להנהלת בית החולים הציבורי אסותא אשדוד. מנכ״לית בית החולים ד”ר גלית קאופמן: ״בשורה משמעותית למערכת הבריאות בדרום״| אשדוד היום
בית החולים הציבורי אסותא אשדוד ממשיך לחזק את שדרת הניהול הרפואית שלו: ד”ר גליה ברקאי, מהדמויות הבולטות והמוערכות ברפואה הישראלית ומומחית למחלות זיהומיות בילדים, מונתה לסגנית המנהלת הרפואית של בית החולים.
במסגרת תפקידה החדש תצטרף ד”ר ברקאי להנהלה הרפואית בראשות המנהלת הרפואית ד”ר חגית סרבגיל ממן, ותכהן לצד סגן המנהלת הרפואית ד”ר אליעד אבירם.
ד”ר ברקאי מביאה עמה ניסיון עשיר ורב שנים בתחומי הרפואה, הניהול והחדשנות. בין השנים 2021–2026 שימשה כמייסדת ומנהלת שיבא BEYOND, בית החולים הווירטואלי הראשון בישראל, והובילה מהפכה בתחום הרפואה מרחוק ואשפוזי הבית. קודם לכן ניהלה את היחידה למחלות זיהומיות בילדים במרכז הרפואי שיבא, עמדה בראש תחום הטלה־רפואה במרכז החדשנות ARC ומילאה שורה של תפקידי ניהול בכירים.
את הכשרתה המקצועית רכשה בהתמחות ברפואת ילדים במרכז הרפואי קפלן, בהתמחות־על במחלות זיהומיות במרכז הרפואי סורוקה ובהתמחות במינהל רפואי במרכז הרפואי שיבא. היא בוגרת תוכנית ענבר למנהיגות במערכת הבריאות, בעלת תואר MD ותואר MBA בניהול מערכות בריאות מאוניברסיטת תל אביב.
לצד עבודתה הקלינית והניהולית, ד”ר ברקאי משמשת כמרצה בכירה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת רייכמן ומנהלת שותפה של תוכנית ה־MBA בחדשנות רפואית, המשותפת לאוניברסיטת רייכמן ולמרכז הרפואי שיבא.
מנכ”לית בית החולים הציבורי אסותא אשדוד, ד”ר גלית קאופמן, בירכה על המינוי ואמרה:
“צירופה של ד”ר גליה ברקאי להנהלת בית החולים הוא בשורה משמעותית עבור אסותא אשדוד ועבור מערכת הבריאות בדרום. גליה היא מהדמויות הבולטות והמוערכות ברפואה הישראלית, והיא מביאה עמה שילוב יוצא דופן של מצוינות קלינית, ניסיון ניהולי, חשיבה חדשנית ויכולת מוכחת להוביל תהליכי שינוי בקנה מידה רחב. הצטרפותה מהווה נדבך נוסף בחיזוק הנהלת בית החולים ובבניית שדרת מנהיגות רפואית חזקה, איכותית וערכית”.המנהלת הרפואית של בית החולים, ד”ר חגית סרבגיל ממן, הוסיפה:
“אני שמחה ונרגשת על הצטרפותה של ד”ר גליה ברקאי לנבחרת הרפואית הבכירה והאיכותית של בית החולים. גליה מביאה עמה ניסיון עשיר, מצוינות מקצועית וראייה מערכתית רחבה, שנבנו לאורך שנים של עשייה קלינית, ניהולית ואקדמית. אני בטוחה שהצטרפותה תחזק עוד יותר את הנהלת בית החולים ותסייע לנו להמשיך לפתח שירותים רפואיים מתקדמים ולהרחיב את המענים לתושבי האזור”.ד”ר גליה ברקאי עצמה אמרה עם כניסתה לתפקיד:
“אני נרגשת מאוד להתחיל את דרכי בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד ומודה על האמון ועל ההזדמנות לקחת חלק בעשייה המשמעותית המתקיימת בו. כבר מהמפגשים הראשונים עם הנהלת בית החולים והצוותים המקצועיים התרשמתי מהמחויבות, מהחזון ומהנחישות להמשיך ולהצעיד את בית החולים קדימה. אני מצפה להביא מניסיוני בתחומי הרפואה, הניהול והחדשנות, ולפעול יחד עם כלל אנשי בית החולים כדי להרחיב את המענים הרפואיים, לקדם יוזמות חדשות ולחזק את השירות הניתן למטופלים ולקהילה”.
המינוי החדש מצטרף לשורת מהלכים שמובילה הנהלת אסותא אשדוד בשנים האחרונות, במטרה להמשיך ולבסס את מעמדו של בית החולים הציבורי כמרכז רפואי מוביל בדרום, המשלב מצוינות רפואית, חדשנות ושירות מתקדם לתושבי אשדוד והסביבה.
בתמונה: ד”ר גליה ברקאי, סגנית המנהלת הרפואית בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד.
צילום: פרטי.













