ארנון בר דוד צילום: דוברות ההסתדרות

בית המשפט נעתר לבקשת המשטרה: יו״ר ההסתדרות ארנון בר דוד יורחק מההסתדרות עד מרץ 2026

השופטת דורית סבן נוי פסקה, כי חזרתו של יו״ר ההסתדרות לתפקידו עלולה לאפשר השפעה על עדים ושיבוש חקירה, וכי התשתית הראייתית שנאספה עד כה היא ״בעוצמה רבה מהרף הנדרש בשלב זה של ההליך״. כיצד ההחלטה תשפיע גם על העיר אשדוד? | אשדוד היום

סגנית נשיא בית משפט השלום בראשון לציון, השופטת דורית סבן נוי, קיבלה היום את בקשת המשטרה והורתה על המשך הרחקתו של ארנון בר דוד מתפקידו כיו”ר ההסתדרות ומהארגון עצמו. ההחלטה הזו הפתיעה משום שבמשך כל התהליך, השופטת הפצירה בצדדים להסתדר ביניהם  על מתחם הזמן בו בר דוד ישהה מחוץ להסתדרות.

על פי ההחלטה, בר דוד יורחק ל 90 ימים נוספים, מעבר לתקופת ההרחקה שבה היה נתון מאז מעצרו בתחילת חודש נובמבר. בנוסף, נעתר בית המשפט לבקשת המשטרה ואסר עליו ליצור קשר עם כ 30 גורמים המעורבים בפרשה.

חשש ממשי לשיבוש חקירה

בהחלטתה קבעה השופטת סבן נוי, כי השבתו של בר דוד לתפקידו עלולה להקל עליו לבצע עבירות נוספות ולפגוע בהליך החקירה. בהחלטה נכתב: ״השבתו של המשיב לכהן כיו”ר הסתדרות, בשים לב לעוצמת הראיות שהונחה לעיוני בשלב כה מוקדם של החקירה, מבלי חלילה להקל ראש בפגיעה הקשה בזכותו של המשיב, יהא בה כדי לאפשר השפעה על עדים וסיכון ממשי לפגיעה בחקירה ושיבושה״. עוד ציינה השופטת, כי התשתית הראייתית שנאספה עד כה היא ״בעוצמה רבה מהרף הנדרש בשלב זה של ההליך״.

תפקיד ציבורי בעל השלכות רחבות

בית המשפט הדגיש, כי בר דוד ממלא ״תפקיד בעל השפעה רבה על הציבור והמשק בכללותו״. בהתאם לכך נקבע, כי קיים חשש שמהלכיו במסגרת תפקידו, בשלב הנוכחי של החקירה, ״עשויים לסכן את הציבור בכללותו, וזאת בשים לב לטיב החשדות ועוצמתם״.

נדחתה הצעת הפשרה של בר דוד

בית המשפט דחה את הצעתו של בר דוד ל״מנגנון מפצה״, שיאפשר את חזרתו לתפקיד תחת מגבלות, לרבות הימנעות ממעורבות במינויים ובמכרזים, וכן קיום פגישות עם מעורבים בפרשה בנוכחות גורמים שלישיים כגון היועץ המשפטי של ההסתדרות או מבקר הארגון. בהחלטה נקבע, כי אין במנגנון זה כדי להסיר את החשש, ואומצה עמדת המשטרה שלפיה ״העבירות בוצעו לכאורה בחדרי חדרים ובדלתיים סגורות, ותיעוד הישיבות לא ימנע את החשש לביצוען״.

ההרחקה תישאר בתוקף עד מרץ 2026, או עד החלטה אחרת של בית המשפט.

מה תהיה ההשפעה של החלטה זו על הנחקרים והנעצרים במסגרת הפרשה? קשה להגיד אבל מה שבטוח הוא שהחלטה זו מספקת הצצה לרגע לחומרי החקירה שלא נחשפו לציבור אבל לבית המשפט הם כן נחשפו ואם בית המשפט החליט החלטה לא פשוטה זו, אזי ההנחה היא, שהוצגו בפניו הראיות חותכות לקבלתה.

קרדיט צילום: דוברות ההסתדרות

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *