5262C8D3-89C8-4187-99F6-3B469E912BC2

שבועיים לבחירות

בעוד 14 יום בדיוק, 27 בפברואר 2024, ייערכו הבחירות לראשות העיר ולמועצה. הזמן אוזל אך המתמודדים, ככל הנראה, מאוהבים בקמפיין הבחירות שלהם ופחות ורוצים לנצח. המשמעויות ברורות | פרשנות פוליטית מאת: אשדוד היום

הבחירות לראשות העיר ייערכו בעוד שבועיים בדיוק. ביום שלישי, בעוד שבועיים, בשעה 07:00, ייפתחו הקלפיות ותושבי העיר יגיעו להצביע בשני פתקים. הפתק הלבן יהיה הפתק של הרשימה המועדפת למועצת העיר; בפתק הצהוב, יהיה רשום שמו של המועמד לראשות העיר. בבחירות לראשות העיר ,בניגוד לבחירות לכנסת, הבחירה בראש העיר הינה בחירה ישירה ומתקיימת באמצעות פתק אישי, הפתק הצהוב, כאמור.

מטות הבחירות של כל 7 המתמודדים עובדים ללא הרף. עוד שיחת טלפון, עוד סיור ברחובות העיר, חוג בית נוסף, עוד פגישה אחד על אחד. המתמודדים עושים כל שלאל ידם, על מנת להצליח להוביל בבחירות, אך הנתונים ברורים וידועים.

ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי מרוכז כל כולו בשאיפה לקבל את קולות החרדים, שצפויים להעניק לו יתרון סופר-משמעותי על פני יתר המתמודדים. נכון להיום, יחיאל לסרי מוביל עם כ-20% תמיכה, פחות או יותר, כאשר מפלגת ״אגודת ישראל״ תומכת בו תמיכה מלאה. בש״ס טרם החליטו וטרם העבירו החלטה ברורה. נכון לעכשיו, אבי אמסלם מתמודד לראשות העיר ומועצת חכמי התורה תומכים בו, כמובן.

יתר המתמודדים: אבי אמסלם, אלי לחמני, שמעון כצנלסון, אלי נכט, ברק סרי, הלן גלבר נאבקים על 80% הנותרים. בואו נדייק: שמעון כצנלסון ואלי נכט שווים בערכם ביחד כ-28% של קולות העולים החדשים והוותיקים. כך שאם נדייק את הנתונים נסביר, כי יתר המתמודדים, נאבקים על קצת יותר מ-50% הנותרים.

אלי לחמני, הלן גלבר, ברק סרי, אבי אמסלם – ינסו לקבל מקסימום קולות מתוך כ- 50% הנותרים. לאבי אמסלם יש בסיס תמיכה קבוע וברור, מה שמותיר את יתר המתמודדים עם הרבה פחות מ-50%. גם אם לא נחמיר, ונעניק פרשנות מקלה, נוכל להגיד שכל אחד מהמועמדים הנ״ל, כולל אבי אמסלם, צפוי לקבל כ- 12%-13% ולא מעבר!.

מטה הבחירות של ד״ר אלי לחמני כבר הוכיח בעבר, שהוא יודע לעבוד יפה ובאופן מסודר ולהגיע לתוצאות מרשימות בהחלט. גם הפעם המצב לא שונה בהרבה (למעט ריבוי המועמדים) והמטה של לחמני צפוי להגיע לתוצאה יפה.

מטה הבחירות של ברק סרי מנוהל לעילא ולעילא ולכן גם שם, צפויה להיות תוצאה יפה.

אבי אמסלם – ממלא מקום ראש העיר עם 6 מנדטים הוא בעל הניסיון העשיר ביותר בניהולת מערכות בחירות, כאשר בשנים האחרונות, הוביל תחת ידיו את כל מערכות הבחירות הארציות והמקומיות החל משנת 2018 והוביל לתוצאות מרשימות בהחלט.

במטה של הלן גלבר יש עדיין שינויים של בעלי תפקיד וכרגע, אין נתונים ממשיים להתבסס עליהם.

המשמעויות ברורות

ששת המתמודדים לראשות העיר מול יחיאל לסרי מבינים היטב וממש לא זקוקים לפרשנות של אשדוד היום, כי אלמלא יהיה חיבור רציני ביניהם, הסיכוי של כל אחד מהם לנצח את הבחירות שואף ל-0. ממש ככה. צריך להבין, שאריה דרעי טרם הכריע חד משמעית את הבחירות באשדוד בכך שטרם נמסרה החלטה ברורה במי לתמוך לראשות העיר באשדוד. ברגע שאריה דרעי יכריע, הכל כבר יתחיל להיות ברור הרבה יותר. גם אריה דרעי קורא ״אשדוד היום״ ורואה את השטח. גם דרעי רואה, שהמתמודדים מול יחיאל לסרי לא מסוגלים להתחבר ביניהם. כל אחד מהם ניחן באגו מרשים, שלא מאפשר לו להניח בצד את הכבוד האישי ולפעול באמת ובתמים לטובת העיר ותושביה. בקצב הזה, לא נופתע לחלוטין, אילו אריה דרעי, יחליט לתמוך בכלל ביחיאל לסרי במערכה זו. המלחמה טרפה את הקלפים ומפלגת ש״ס זנחה מאחור את המאבקים מול המפלגה המקבילה, אגודת ישראל, ובכל חלקי הארץ, הצליחו להגיע להבנות ולהסכמות. על כך, לא מן הנמנע, כי בקרוב מאוד, ישמעו תושבי העיר, שאריה דרעי יעניק את תמיכתו ליחיאל לסרי לראשות העיר. אם וכאשר תגיע תמיכה שכזו, הרי שהדברים ברורים לחלוטין ויחיאל לסרי ינצח כבר בסיבוב הראשון. זו הסיבה, שהקמפיין שמבטיח(ה) ״ניצחון בסיבוב השני״ הוא לא אחר מאשר לעג לאינטליגנציה של תושבי העיר וחבל.

רוצים לנצח? תתאחדו סביב מועמד אחד מוסכם.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *