53c8b862-36d3-4f62-84bc-6a379a82e347

ברכת הדרך לדיין החדש: הרב יאיר בן מנחם מונה לאב בית הדין הרבני בעיר

הדיין הרב יאיר בן מנחם, בנו של המוהל הוותיק דוד בן מנחם, מונה לאחרונה לאב בית הדין (אב”ד) בבית הדין הרבני בעיר, וזכה לברכת הדרך מידי הרב הראשי, רבי חיים שמעון פינטו

הרב בן מנחם, תלמיד ישיבת “מרכז הרב” ומחבר הספר ההלכתי “יאיר משפט”, שימש בעבר כדיין בבתי הדין בנתניה ובתל אביב. מינויו לתפקיד המכובד נעשה על ידי הראשון לציון ונשיא בית הדין הגדול, מרן הרב דוד יוסף.

במהלך מפגש חגיגי שהתקיים בלשכתו של הרב הראשי בעיר, הצטרפו לברכה גם הרב חיים קלמנוביץ, רב מחלקת עירובין ונישואין, הרב עובדיה דהן- יו”ר המועצה הדתית, סגן יו”ר המועצה ר’ דוד בן מנחם, וכן הרב חיים בן-חמו מרבני המועצה הדתית.

הרב פינטו הזכיר את שורשיו העמוקים של הרב בן מנחם בשושלת דיינים עתיקה, המשתרעת על פני מאות שנים במרוקו, ובעלת ייחוס לרמב”ם ולמשפחת ממן. לדבריו, “המשפחה הזו נושאת על כתפיה מורשת של הנהגה תורנית, משפטית ורוחנית לדורות”.

במהלך הפגישה שיתף הרב בן מנחם בסיפורים אישיים על ביקוריו בקברי אבותיו הדיינים במרוקו, ואף העלה על נס את הקשרים ההיסטוריים של בני המשפחה עם חכמי מרוקו המפורסמים, בהם האביר יעקב זצ”ל, הרב דוד בן חזן זצ”ל ורבי מכלוף אבוחצירא זצ”ל.

הרב עובדיה דהן בירך את הרב בן מנחם ואמר: “העיר זכתה. מדובר באדם המכּיר את מערכת בתי הדין על בוריה, הן בצד השיפוטי והן ברובדי ההנהלה והקהילה. הוא שותף בשיח עם רבנים בכל הארץ, עונה לשאלות ציבוריות סבוכות וממשיך להוות עזר נאמן לרבים”.

בסיום המפגש, בירך הרב הראשי פינטו את הרב בן מנחם באיחולים חמים: “שתזכה לימים טובים, אורך ימים, ולא תצא תקלה תחת ידך. תמשיך להגדיל תורה ולהאדירה בדרך של יושר ואמת”.

הרב בן מנחם ישב בהרכב בית הדין יחד עם הדיינים הגאונים הרב ישראל מאיר קוק והרב איתי סברלי. מינויו מהווה המשך ישיר למסורת רבנית רבת שנים של משפחתו ולחיזוק מעמדו של בית הדין הרבני בעיר.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

תגובה אחת

  1. גאוה וכבוד גדול לעיר אשדוד על מינויו של הרב יאיר בן מנחם לדיין בעירנו. הצלחה מרובה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *