a4c22206-b386-4137-9b95-7f20edf84f14

נעצרו 2 חשודים בחשד להתפרצות לבתי כנסת והשחתה של היכל הקודש

פרשיית 'קודש קודשים': משטרת ישראל עצרה לחקירה 2 חשודים בחשד לשורת מקרי התפרצות לבתי כנסת בעיר אשדוד, כאשר באחד מהם גרמו נזק רב, ונדליזם והשחתה של היכל הקודש, תשמישי קדושה וספרי התורה.

משטרת אשדוד שבמרחב לכיש, מזה מספר שבועות מנהלת חקירה בעקבות מספר מקרי התפרצות לבתי כנסת, דירות ורכבים בעיר אשדוד, כאשר באחד ממקרי ההתפרצות לבית כנסת ברחוב שבזי, נגרם נזק רב וונדליזם להיכל הקודש, ספרי התורה ותשמישי קדושה שהושלכו לרצפה.

חוקרי המשטרה ובהם חוקרי המז"פ במרחב לכיש, ביצעו מגוון רחב של פעולות חקירה בכלל הזירות שדווחו למשטרה, והצליחו לאסוף ראיות פורנזיות וממצאים שהובילו אתמול למעצרם של 2 חשודים (שנות ה 30) המתגוררים באשדוד, וחקירתם בחשד לעבירות של עלבון דת, התפרצות וגניבה וקשירת קשר לפשע.

מחקירת המשטרה עלה החשד למעורבותם של החשודים ב 4 פריצות לבתי כנסת, ועבירת 'טריפל' בה פרצו לבית, גנבו את הרכב ופרצו לרכב נוסף.

היום יובאו החשודים בפני בימ"ש השלום באשקלון בבקשה להאריך את מעצרם.

רפ"ק קרן טולדנו, קצינת החקירות והמודיעין במשטרת אשדוד: "החשודים לא הסתפקו בעבירות ההתפרצות שביצעו בצוותא במספר מועדים ואזורים שונים, אלא הוסיפו חטא על פשע כשהשחיתו ככל הנראה בזדון את תשמישי הקדושה להם ישנה חשיבות עליונה לעם היהודי ואחת כמה וכמה למתפללי בית הכנסת, לכן הצבנו את התיק בראש סדר העדיפויות ופעלנו בשיתוף פעולה עם יחידת המז"פ המרחבית לאיתור ראיות הזהב שיובילו אותנו אל החשודים על מנת להביאם לדין."


קרדיט דוברות המשטרה

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *