d16a0b24-68bb-4c93-b3be-4fbafc7a5bf4

מקום בלב: בני הנוער של אשדוד יובילו את טקס הזיכרון העירוני לציון שלוש שנים לשבעה באוקטובר

שלוש שנים אחרי השבת ששינתה את מדינת ישראל, אשדוד תתכנס לזכור את בניה ובנותיה שנפלו ונרצחו. דווקא בני הדור הצעיר יעמדו השנה במרכז טקס הזיכרון העירוני, שייערך באתר ההנצחה ״מקום בלב״ בפארק אשדוד-ים. הם יקראו, ישירו, יספרו ובעיקר יישאו הלאה את סיפוריהם של בני העיר שאינם עוד| אשדוד היום

ביום שלישי, 6 באוקטובר 2026, בשעה 18:30, יתקיים ב”מקום בלב” שבפארק אשדוד-ים טקס הזיכרון העירוני לציון שלוש שנים לאירועי השבעה באוקטובר ולמלחמה שבאה בעקבותיהם. הטקס, הפתוח לציבור הרחב, יתקיים בהובלת תחום הנוער, תנועות וארגוני הנוער בעיר.

השנה מבקשים באשדוד להעניק משמעות מיוחדת למושג “דור ההמשך”. בני ובנות הנוער לא יגיעו לטקס רק כקהל, אלא יהיו שותפים מרכזיים ביצירתו ובהובלתו, מתוך תפיסה שלפיה הזיכרון אינו מסתיים באנדרטה או ביום זיכרון, אלא עובר מאדם לאדם ומדור לדור.

55 שמות, 55 עולמות שלמים

אתר “מקום בלב”, הממוקם בפסגת פארק אשדוד-ים ומשקיף על העיר, הפך מאז הקמתו לאחד ממוקדי הזיכרון המשמעותיים באשדוד.

האתר הוקם לזכר 55 מבני ובנות אשדוד שנפלו במלחמה או נרצחו במסיבת הנובה ובמוקדים נוספים. מאחורי כל שם המונצח במקום נמצא עולם שלם: משפחה, חברים, חלומות, אהבות ותוכניות שנגדעו.

במרחב ההנצחה הוקמו לוח שמות וחורשה ובה ספסלים אישיים המוקדשים לזכר הנופלים והנרצחים. אמצעים דיגיטליים מאפשרים למבקרים להעמיק מעבר לשם ולתמונה, להכיר את סיפורי חייהם ואף להאזין להקלטות של בני משפחותיהם.

עלות הקמת המיזם נאמדת בכ-3 מיליון שקלים, והוא תוכנן כמרחב עירוני קבוע של זיכרון, התייחדות וחיבור אישי בין תושבי אשדוד לבין בני העיר שאיבדו את חייהם.

לקראת הטקס הקרוב יהפוך המרחב כולו למעין מסע בין שמות, פנים וסיפורים.

לא רק לזכור, אלא להכיר

עוד לפני תחילת הטקס המרכזי יקיימו בני ובנות הנוער פעילות מיוחדת במרחב ההנצחה, בהובלת מדריכי הנוער. המשתתפים יעברו בין נקודות הזיכרון, ילמדו על הנופלים והנרצחים וישתתפו בפעילויות שנועדו ליצור חיבור אישי לסיפוריהם.

בין היתר, יכתבו בני הנוער מכתבים לנופלים וייצרו יחד קיר הנצחה משותף.

הרעיון פשוט אך משמעותי: לא להסתפק במספרים ובשמות. לעצור ליד כל סיפור, להכיר את האדם שהיה שם, להבין מי היה ומה אהב, וליצור חיבור בין דור בני הנוער של אשדוד היום לבין צעירים ובוגרים בני העיר שחייהם נגדעו.

הנוער על הבמה

לאחר הפעילות יחל הטקס המרכזי, שיובל על ידי כ-25 בני ובנות נוער מאשדוד, לצד נציגי המשפחות השכולות ואמנים מקומיים.

הטקס יכלול קטעי קריאה שיבצעו בני הנוער, קטעי תיאטרון בשיתוף “ברמוזה” וקטעים מוזיקליים בהובלת המנ”ש המוזיקלי, מרכז נוער שכונתי מוזיקלי.

במרכז התוכן יעמדו סיפוריהם האישיים של הנופלים והנרצחים בני אשדוד, לצד העיסוק בזיכרון השבעה באוקטובר, בקהילה, בשייכות ובהמשכיות.

בטקס צפויים להשתתף חניכי תנועות וארגוני הנוער בעיר, משפחות שכולות, נציגי העיר ותושבים רבים. אולי המסר המשמעותי ביותר של הערב אינו נמצא דווקא בטקסט שייקרא מעל הבמה, הוא נמצא בעצם הבחירה להציב את בני הנוער במרכז.

שלוש שנים אחרי השבעה באוקטובר, אשדוד מבקשת לומר שהאחריות לזיכרון עוברת גם אל הדור הצעיר. דור שלא בהכרח הכיר אישית את כל 55 בני ובנות העיר המונצחים במקום, אבל יכול ללמוד מי היו, להכיר את סיפוריהם ולוודא ששמותיהם לא יהפכו רק לכיתוב על אבן, כי זיכרון חי כל עוד יש מי שממשיך לספר.

טקס הזיכרון העירוני לציון שלוש שנים לשבעה באוקטובר יתקיים ביום שלישי, 6 באוקטובר 2026, בשעה 18:30, ב”מקום בלב” בפארק אשדוד-ים. הכניסה חופשית והציבור מוזמן.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *