7b95bf3d-7ffb-4a3a-a32d-ba1019e29a99

מהפכת האשפה של אשדוד יוצאת לדרך: 39 משאיות ושלוש חברות במקום אחת

בעוד שלושה ימים, צפוי לצאת לדרך אחד השינויים המשמעותיים שנעשו במערך פינוי האשפה באשדוד: במקום חברה אחת שתישא באחריות לעיר כולה, שלוש חברות יפעלו במקביל בגזרות שונות• 30 משאיות חדשות לחלוטין ייכנסו לשירות בבת אחת ומספר משאיות הפינוי הכולל צפוי לגדול מ-28 כיום ל-39• בעירייה מבטיחים בקרה בזמן אמת, יכולת פינוי משופרת ומערך גיבוי רחב יותר, דווקא לאחר ימים שבהם תושבים בחלקים מהעיר מתמודדים עם עיכובים והצטברות אשפה| אשדוד היום

ב-1 באוקטובר אשדוד צפויה להתעורר למציאות חדשה בכל הנוגע לפינוי האשפה. אחרי שנים שבהן חברה אחת הייתה אחראית על פינוי האשפה ברחבי העיר, המערך עובר שינוי מבני משמעותי שנועד להגדיל את יכולת הפינוי, לשפר את הבקרה ובעיקר לצמצם את התלות בגורם יחיד.

מחברה אחת לשלוש

אחד השינויים המרכזיים הוא חלוקת אשדוד לשלוש גזרות תפעוליות. בכל גזרה תפעל חברה אחרת שתישא באחריות לפינוי האשפה בתחומה.

מדובר בשינוי מהותי בשיטת העבודה. כאשר חברה אחת אחראית לעיר כולה, תקלה תפעולית, מחסור במשאיות או בעיה אחרת עלולים להשפיע על אזורים נרחבים. החל מ-1 באוקטובר יפעלו שלושה זכיינים במקביל, כאשר האחריות של כל אחד מהם תהיה מוגדרת לגזרה משלו.

לפי התוכנית, כל שלוש החברות יתחילו לפעול באותו היום.

מ-28 ל-39 משאיות

אבל השינוי אינו מסתכם במספר החברות.

כיום עומדות לרשות מערך הפינוי 28 משאיות. עם כניסת המערך החדש צפוי המספר לעלות ל-39 משאיות פינוי, תוספת משמעותית שאמורה להגדיל את יכולת המענה ברחבי העיר.

בתוך המערך החדש ייכנסו לפעולה בבת אחת 30 משאיות חדשות לחלוטין, שעלו לכביש רק באוגוסט 2026.

גם כושר הנשיאה משתנה. בעוד המשאיות שפעלו עד כה הן במשקל של עד 26 טון, בצי החדש ישולבו שש משאיות של 32 טון. המשמעות היא יכולת להתמודד עם כמויות גדולות יותר של אשפה בכל סבב ולייעל את עבודת הפינוי.

העירייה תוכל לראות היכן נמצאת כל משאית

נדבך מרכזי נוסף הוא הבקרה הטכנולוגית. המשאיות החדשות מצוידות במערכות המאפשרות להעביר למוקד העירוני נתוני מיקום בזמן אמת.

כך אמורה העירייה לקבל תמונת מצב רציפה של עבודת הפינוי: היכן נמצאות המשאיות, באילו אזורים בוצע הפינוי והיכן נדרש מענה נוסף.

במקום להסתמך רק על דיווחים לאחר שהבעיה כבר נוצרה, המטרה היא לאפשר שליטה ובקרה שוטפות על פעילות הצי ברחבי העיר.

השינוי מגיע דווקא אחרי ימים לא פשוטים

המהלך הגדול מגיע בנקודת זמן שבה תושבים בחלקים מאשדוד מתמודדים עם עיכובים בפינוי ועם הצטברויות אשפה.

בעירייה מכירים בבעיה ומסבירים כי העיכובים בתקופה האחרונה נגרמו, בין היתר, מתקלות בחלק ממשאיות החברה המפעילה כיום את השירות. עד כניסת הזכיינים החדשים נעשים מאמצים לצמצם את הפערים ולהשלים את הפינוי במקומות שבהם נוצרו הצטברויות.

בעירייה אף מבהירים, כי האחריות כלפי התושבים אינה משתנה בשל תקופת המעבר ומביעים צער על הפגיעה בשגרת החיים באזורים שבהם השירות התעכב.

דווקא המציאות הזו ממחישה מדוע למערך החדש תהיה משמעות גדולה. הגדלת מספר המשאיות, פיצול האחריות בין שלוש חברות והיכולת לעקוב בזמן אמת אחר העבודה אמורים לייצר מערכת בעלת יכולת תפעול וגיבוי רחבה יותר.

המבחן האמיתי, כמובן, יתחיל ב-1 באוקטובר. לא במספר המשאיות על הנייר ולא במערכות הטכנולוגיות, אלא ברחובות עצמם, ליד חדרי האשפה ובפחים של תושבי אשדוד.

בעירייה כבר רומזים, כי זהו רק השלב הראשון. בהמשך צפויים להיחשף חידושים נוספים במסגרת התוכנית החדשה לפינוי האשפה בעיר ובהם, לדברי העירייה, גם מהלכים ראשונים מסוגם בישראל.

צילום: לירון מולדובן

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *