איציק חדד, יו״ר ארגון הקבלנים של אשדוד והשפלה נכנס לעולם התקשורת עם חזון שאפתני: ״להחזיר למסך את תחושת הביחד״| אשדוד היום
שוק התקשורת הישראלי עומד בפני כניסה של שחקן חדש ומסקרן: ערוץ 16, ערוץ טלוויזיה חדש שצפוי להתחיל את שידוריו כבר בשבועות הקרובים, עם הבטחה לייצר טלוויזיה ישראלית אחרת, עדכנית, איכותית ומחברת.
מאחורי המהלך עומד איציק (יצחק) חדד, בעלי חברת יחד חברה לבניין המחזיקה בקבוצת ״יחד הבונים״, המשמש גם כיו”ר ארגון הקבלנים של אשדוד והשפלה וחבר נשיאות התאחדות הקבלנים בוני הארץ. כעת, לצד פעילותו העסקית והציבורית, חדד נכנס גם לזירת המדיה והטלוויזיה הארצית עם פרויקט תקשורתי רחב היקף.
בערוץ החדש מציגים חזון ברור: לייצר טלוויזיה ישראלית שמצליחה מצד אחד לדבר בשפה מודרנית ובסטנדרט בינלאומי, ומצד שני מחזירה למסך את תחושת החיבור והחוויה המשותפת שאפיינה בעבר את מדורת השבט הישראלית.
לדברי אנשי הערוץ, מדובר לא רק בעוד ערוץ טלוויזיה, אלא במהלך המבקש להציג תפיסה תקשורתית חדשה, המבוססת על חיבור בין קהלים, בין דעות ובין סיפורים ישראליים מגוונים.
צוות הקמה מהבכירים בתעשיית התקשורת
לצד איציק חדד, גויסו לפרויקט כמה מהשמות המוכרים והוותיקים בעולם התקשורת הישראלי.
בין הדמויות המרכזיות נמצא רם לנדס, שנמנה בעבר עם צוות ההקמה של חדשות ערוץ 2, ובהמשך הקים וניהל גם את חדשות ערוץ 10. לנדס עמד לאורך השנים מאחורי שורה של פרויקטים תקשורתיים משמעותיים ואף היה שותף לגיבוש החוק והחזון של תאגיד השידור הציבורי.
לצוות ההקמה הצטרף גם איתי וולמן, שמונה למנכ״ל ההקמה של הערוץ. וולמן החל את דרכו כבר בתקופת שידורי הניסיון של ערוץ 2 במסגרת משרד התקשורת ובהמשך עסק בהפקות טלוויזיה, פרסום, דיגיטל וניהול מערכות מדיה. בתפקידו כמנכ״ל ערוץ 14 הוביל את הקמת אולפני הערוץ במודיעין ואת הרחבת פעילות האקטואליה והדיגיטל.
אולפני ערוץ 16 מוקמים באתר ההיסטורי שבו פעלה בעבר הטלוויזיה החינוכית, מקום הנחשב לאחד מסמליה הראשונים של הטלוויזיה הישראלית.
חדשות, אקטואליה והפקות מקור
על פי התכנון, לוח השידורים של הערוץ יכלול מהדורות חדשות יומיות, תוכניות אקטואליה, תרבות, בידור, ריאליטי, סדרות דוקומנטריות והפקות מקור ישראליות.
בערוץ מדגישים, כי תחום החדשות יתבסס על עיתונות מקצועית ומאוזנת, תוך הקפדה על הפרדה בין דיווח חדשותי לבין דעות אישיות.
בנוסף, מתכננים בערוץ להקים מערך דיגיטלי רחב שיאפשר צפייה רב־פלטפורמית והתאמה לעולם המדיה החדש, לצד השקעה משמעותית ביצירה ישראלית מקורית, מהלך שעשוי להשפיע גם על שוק ההפקות המקומי ותעשיית הטלוויזיה בישראל.
מאשדוד אל מרכז הבמה התקשורתית
עבור איציק חדד, הנחשב לאחת הדמויות המוכרות בענף הבנייה באזור הדרום, מדובר במהלך שמסמן כניסה לזירה חדשה לחלוטין. באשדוד ובשפלה מוכר חדד בעיקר בזכות פעילותו הציבורית והמקצועית בענף הקבלנות, וכעת שמו נקשר גם ביוזמת תקשורת ארצית שאפתנית המבקשת להשפיע על השיח הישראלי ועל עולם הטלוויזיה המקומי.
ערוץ 16 צפוי לעלות לאוויר במהלך השבועות הקרובים תחת הסלוגן: הערוץ החדש של ישראל.

בתמונה הראשית: איציק חדד צילום: יחצ ארגון הקבלנים











