קרן היסוד 30 צילום גוגל

פינוי בינוי ברובע ד׳: 2 גורדי שחקים ייבנו במקום אחד ישן. האם אשדוד צועדת לעבר ״עיר 15 דקות״?

פרויקט פינוי-בינוי ברובע ד׳, רחוב קרן היסוד 30, כאשר בניין מגורים אחד הקיים כיום ייהרס מן היסוד, ותחתיו יוקמו שני מגדלי מגורים עם כ-20 קומות כל אחד. 115 דירות חדשות במקום 32 הקיימות. החברה היזמית שנבחרה: ״חברת סי-פורט״. האם אשדוד צועדת בצעדי ענק לעבר ״עיר 15 דקות״? | אשדוד היום  

העיר אשדוד ממשיכה בשינוי פניה הודות לתהליכי ההתחדשות העירונית בהם נוקטת העירייה, הכוללים פרויקטים של תמ"א 38 ופינוי-בינוי ונמצאים בשלבים שונים של תכנון וביצוע. 

זהירות, שליטה לפניך

מה השתנה בשנים האחרונות בעיריית אשדוד? במשך שנים ארוכות היו הרבה מאוד פרויקטים תקועים ויזמים שהתחננו לקבל היתרי בניה. רובע המע״ר הפך להיות המייצג הבולט של תקיעות בניה בעיר. לאחרונה, הצי-בור עד לתנופת בניה אדירה שטרם נראתה כמוה בשנים האחרונות. אולי רק בשנות ה-90, עם העלייה הגדולה מבריה״מ לשעבר, היתה תנופה שכזו. האם העיר אשדוד משרתת את אג׳נדת הסדר העולמי החדש, הדוגלת ביצירת ״ערי 15 דקות״? האם העירייה דואגת לתשתיות בהתאם לתוספת יחידות הדיור? האם יהיה מענה לעניין חינוך הילדים? בתי ספר? גני ילדים? מה לעניין החניות? נזכיר, כי כבר היום קיימת מצוקת חניה קשה במקום לא כל שכן עם הפרויקט החדש שעתיד לשלש את כמות הדירות ואולי אף מעבר לכך. האם יינתן מענה לחניה עבור כל משפחה? מוזר שבעירייה לא מעדכנים על כניסות או יציאות נוספות לעיר וממנה. אם העיר עתידה לגדול משמעותית בשנים הקרובות, מן הסתם שתדרשנה כניסות נוספות. אם כך, מדוע אין עדכון בנושא? האם מישהו מתכנן לכלוא את תושבי העיר אשדוד בעיר בלבד ולא לאפשר יציאה נוחה ונגישה לערים אחרות? האם יש קשר לשליטה פשוטה יותר באוכלוסיה? מה יותר קשה: לשלוט באוכלוסיה המפוזרת בבתים נמוכים או במגדלי ענק המאכלסים עשרות רבות של משפחות במקום אחד? …

אחד הפרויקטים הגדולים, שיוצא לדרך בימים אלה, קורם עור וגידים ברחוב קרן היסוד 30. מדובר בפרויקט מסוג תמ"א 38/2 (הריסה ובנייה), במסגרתו ייהרס בניין ישן על שמונה קומותיו, ותחתיו ייבנו שני מגדלי מגורים בגובה של כ- 20-16 קומות.

עו"ד עמנואל יוזוק, ממשרד עורכי הדין יוזוק מלכין, המייצג בתהליך את בעלי הדירות בבניין, מגלה כי לאחרונה הושג הרוב הדרוש של בעלי הדירות, כאשרלפחות 67 אחוז מהם חתמו על הסכמתם להרס בניין מגוריהם, והקמת המגדלים תחתיו. 

לדברי עו"ד יוזוק, למרות שמדובר בבניין של 32 דירות בלבד, עתודת הקרקע שעליה הוא בנוי משתרעת על פני כ-2.5 דונם, עובדה זו משביחה מאוד את העסקה, ומאפשר לדיירים לדרוש ולקבל תמורה נדיבה עבור הסכמתם. 

לדברי עו"ד יוזוק, העסקה המוצעת לדיירים משתלמת במיוחד, משום שתחת דירהישנה בגודל של כ-80 מ"ר, עתידים לזכות בעלי הדירות בדירה חדשה המשתרעת על פני 100 מ"ר לפחות, דירה שתיבנה בסטנדרט בניה גבוה ואיכותי. בנוסף, הבניין עצמו יחוזק נגד רעידות אדמה, ובכל דירה בו יותקן ממ"ד.

לדבריו, לכל הדירות הפונות מזרחה יתווסף שטח של 20 מ"ר, ואילו לכל הדירות הפונות מערבה יתווסף שטח של 25 מ"ר. כמו כן, לכל דירה יתווספו מרפסת בשטח של 12 מ"ר, חנייה אחת שאינה במכפיל או במתקן חנייה אוטומטי, וכן מחסן בשטח של 5-4 מ"ר. 

לדברי עו"ד יוזוק, הרחבת הדירות משקפת עליית ערך משמעותית המתבטאת, ברוב המקרים, ביותר ממיליון שקלים לכל בעל דירה. לדבריו, מחיר דירה ממוצע בבניין, על פי תנאי השוק כיום, עומד על כ-1.7 מיליון שקלים, ואילו, בתום הפרויקט, עתיד מחיר הדירה לנסוק לכ-2.8 מיליון שקלים. 

בשני מגדלי המגורים עתידים להיבנות כ-115 דירות, 32 מהן יועברו לרשות בעלי הדירות, ואת השאר יעמיד היזם, חברת 'סיפורט', למכירה בשוק החופשי.  

לדברי עו"ד יוזוק, תהליך בחירת 'סיפורט' כחברה היזמית היה ארוך ומפורט, וזאת לאחר שהסכם תמ"א 38 חיזוק קודם שנחתם עם הדיירים לא יצא לפועל ובוטל.המטרה הייתה להבטיח לדיירים את מיטב התנאים, תוך ניסוח מנגנונים מפצים במקרה של שינויים לא מתוכננים. 

לאחר מינוי חברת פיקוח מטעם הדיירים – 'האחים לאב' בניהולו של אליהו לאב,ולאחר בחינה מדוקדקת של התמורות שיינתנו, ע"י חברת הפיקוח ונציגות הדיירים הנבחרת – נחתם לבסוף ההסכם. 

עו"ד יוזוק מדגיש כי הפרויקט נעשה בסיוע הרשות להתחדשות עירונית באשדוד,תוך שקיפות מלאה לכל הנוגעים בדבר. חברת סיפורט, שזכתה במכרז, יוצגה ע"י עו"ד ירון אזולאי המכהן כיו"ר הועדה להתחדשות עירונית בלשכת עורכי הדין. . 

על פי ההסכם, החברה היזמית תישא בכל עלויות ביצוע הפרויקט, כולל תשלום דמי שכירות למשפחות שפונו מדירותיהם למשך כל תקופת ביצוע העבודות. כמו כן, החברה תישא בעלויות ההובלה של תכולת הדירות לדירות החלופיות ובחזרה,ובתשלום שכר טרחה לאנשי מקצוע מטעם בעלי הדירות. 

לדברי עו"ד יוזוק, ההסכם מחייב את היזם לבצע את העבודות בהתאם לתוכניות ולמפרט הטכני ולשאת בתשלום כל האגרות, ההיטלים והמיסים, וכן בתשלום שכרם של כל בעלי המקצוע (מתכננים ויועצים), כאשר בעלי הדירות לא יידרשו לשאת בתשלומים כלשהם.

על פי ההסכם, עד כשנה מהיום תוגש בקשה להיתר בנייה, לאחר שעברה את אישור בעלי הדירות. עד לקבלת היתר הבנייה, ייחתם הסכם ליווי פיננסי סגור עם בנק מלווה לביצוע הפרויקט ולהעמדת הערבויות לבעלי הדירות ולמימון התשלומים החלים על היזם.

לדברי עו"ד יוזוק, בעלי הדירות, מצידם, מתחייבים בהסכם לפנות את דירותיהם במועד הפינוי שנקבע, ולשתף פעולה ככל הנדרש לשם תכנון, אישור וביצוע הפרויקט. כמו כן, בעלי הדירות נדרשים להסיר כל מניעה, אם יש כזו, בקשר לדירתם, כמו עיקול או הסדרת רישום בעלות, וזאת על מנת למנוע עיכוב בקידום הפרויקט.

על פי ההסכם, מועד השלמת הבנייה יעמוד על כשלוש שנים מתחילת ביצוע העבודות, אליהן יתווספו שישה חודשים להשלמת עבודות הפיתוח.

קרדיט צילום תמונה: גוגל תמונות. בהתאם לסע׳27 א לחוק ז״י. ניתן לפנות במייל לקבלת קרדיט [email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

7 Responses

  1. הרסו לנו את העיר
    כל העיר מבוטנת!!
    סיוט אחד גדול עבור רווחים של קבלנים..
    חונקים את הצירים המרכזים
    פקקי ענק…

  2. אשדוד מתקדמת לפיצוץ אוכלוסין על כל מ"ר, פשוט זוועות עולם, העיר הולכת ומתדרדרת מכל הבחינות😡

  3. האזור הזה כל כך עמוס איפה יש מקום לעוד מגדלים ??? וכל השכונה שלנו ביניינים של 8 קומות מה הקשר פתאום שתי מגדלים של 20 קומות ??? מחלקת הנדסה אשדוד בלי מחשבה

  4. לא יהיו שום פקקים כי ממילא השימוש ברכב יצטמצם בגלל "התחממות כדור הארץ".
    חוץ מזה שערי 15 דקות משמעותן חיים באזור של 15 דקות כלומר אשדוד שמחולקת מיום הקמתה לאזורים תהיה עיר שכל תושב יחיה באזור שבו הוא חי ולא ייצא ממנו.
    מחנה ריכוז מודרני.
    כל טוב. 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *