התרגלתם? עולם התרבות, הפנאי, החינוך, השווקים והשגרה המלאה חזרה בכל פינה בארץ, למעט ביישובים המפונים. באשדוד, לא נשמעה אזעקה כבר תקופה ופיקוד העורף התיר מזמן להחזיר את השגרה המלאה אך עדיין, ישנם בתי ספר שלומדים בקפסולות, לא כל מרכזי החינוך חזרו לשגרה מלאה ו… לא שכחנו שהשוק, שמפרנס כ-400 משפחות ומעניק חוויה ייחודים לרוכשים, לא איתנו כבר מהארבעה באוקטובר | אשדוד היום
פיקוד העורף הוא הגוף המקצועי המוסמך במדינת ישראל על ידי משרד הבטחון, להעביר לרשויות הנחיות בנוגע לבטחון. עם זאת, בידי ראשי הערים, שמורה הזכות לשנות את ההמלצות לטובת תושבי העיר שלהם. בעיר אשדוד, לקחו את הסמכות הזו מספר צעדים קדימה וראש העיר הותיר את הילדים ללמוד בקפסולות עד אשר קמה מחאת הורים, שהגיעה לכנסת ישראל והלחץ הזה, הוא שהוביל את ראש העיר לבטל את הקפסולות (עדיין, לא לחלוטין).
היום יום רביעי ובימים כתיקונם, ביום זה, מתקיים שוק ים פתוח ומהנה במיוחד. השוק הזה לא התקיים כבר מהארבעה באוקטובר, אז נערך בפעם האחרונה לפני המלחמה. אומנם בכל הערים השכנות ובכלל בארץ, השווקים חזרו לשגרה (כולל באשקלון!) אך באשדוד נראה, כי יש מי שממש מוביל את העיר להרדמה כללית. השוק שהיה אמור להתקיים היום, דואג לפרנסתן של כ-400 משפחות ומושך אליו אלפי תושבים מרוצים אבל בעיר שנותרה עדיין מנומנמת, כנראה, שזה לא ממש מזיז למקבלי ההחלטות.
עולם התרבות בעיר אף הוא נותר ללא מענה, כאשר הופעות כמעט שאין וגם לא תכנון קדימה.
לצד זאת, השוק הפתוח, כפי הנראה, הפריע למקבלי ההחלטות עוד קודם לכן אחרת איזו סיבה יכולה להיות לכך שהשוק, עודנו סגור ומסוגר? נזכיר, כי גם בתקופת הקורונה, ראש העיר לא החזיר את השוק לפעילות תקינה הרבה אחרי שבכל יתר הערים, השווקים ומרכזי הקניות היו פתוחים לרווחה.
ההחלטה להותיר את השוק סגור מותירה סימני שאלה רבים באוויר ותהיה, האם הדבר קשור לבחירות הקרובות? האם מי ממקבלי ההחלטות מנסים ביד מכוונת, להרדים את העיר? או לחילופין, לא לייצר למתמודדים מקומות שהם יוכלו להגיע אליהם ולסחוף אחריה מצביעים? תחשבו על זה.

תגובה אחת
העיקר לעובדים בערייה ולראש העיר יש משכורת כל השאר לא חשוב