החברה שמובילה את המהפך בתחום החינוך הטכנולוגי בארץ ,מנוהלת ביד רמה בידי שמעון ממן, תושב העיר, שחלם להעניק את החינוך הטוב ביותר לילדיו ומכאן צמחה תכנית לימוד ייחודית, שמגיעה לכל קצוות הארץ. הם התחילו בתיכון והיום אפשר ללמוד את התכנית זו כבר מהיסודי. מהפך, כבר אמרנו? | אשדוד היום
יוזמה ייחודית, עליה חתומה חברת לידרס אפ טכנולוגיות המובילה כיום בארץ בתחום החינוך הטכנולוגי, נותנת מענה מדויק להשתלבות בתעשיית ההייטק עם מגוון הכשרות המתחילות כבר בבתי ספר היסודיים וממשיכה לחטיבות ולתיכוניים. שמעון ממן, מנכ"ל החברה, מספר על המיזם הייחודי, המסלולים שהחברה מציעה והתוכניות המתקדמות אשר פותחות דלתות משמעותיות לתלמידים: תעודת הסמכה בתחומים טכנולוגיים מובילים מטעם חברות בינלאומיות גדולות ונקודות זכות לתואר, עוד לפני קבלת תעודת הבגרות.
ככל שאנחנו צעירים יותר, המוח שלנו פתוח ללמידה ולקליטה מהירה. את העובדה הזו מנצלת חברת לידרס אפ טכנולוגיות לטובת בני הנוער, ע"י השקעה בחינוך טכנולוגי להשתלבות במקצועות ההייטק המובילים. במילים פשוטות, תלמידים יכולים בגיל מוקדם ללמוד שפות תכנות, פיתוח, אבטחת מידע, Devops, ניהול פרויקטים ועוד, ואף טרם קבלת תעודת הבגרות לקבל תעודות הסמכה בינלאומיות ונקודות זכות לתואר.
"התחלנו מהפכה אמיתית במערכת החינוך", אומר שמעון ממן מנכ"ל החברה. "נכון שמדינת ישראל נחשבת למעצמת הייטק, אולם אם נסתכל 5-7 שנים קדימה, בזכות השינוי שהתחלנו ושאותו יש להמשיך ולחזק, אנו רואים את שינוי המגמה ואת הצלחת התלמידים בהשוואה למדינות מתקדמות בעולם. המטרה שלנו אינה להשוות למדינות אחרות בעולם", אומר ממן, "אלא לעקוף כל מדינה אחרת כדי שישראל תמשיך לצעוד בצמרת".
מהתיכון ליחידות הטכנולוגיות המובחרות בצה"ל
מסלולי ההכשרה של לידרס אפ מתחילים כבר בבתי הספר היסודיים וממשיכים לחטיבות הביניים בכיתות ז'-י"ב. בוגרי הכיתות הטכנולוגיות מקבלים תעודות הסמכה בינלאומיות של חברות גלובליות, בהן ענקית התוכנה אורקל, חברת שירותי הענן של אמזון AWS, ואחרות. לא מדובר בתעודה שנועדה לתלייה על המקרר, אלא ממש באותן הסמכות שאם ילמדו אותן, כשהם כבר בוגרים, ישלמו עבורן סכומים גבוהים.
המסלול כולל ארבע שעות שבועיות, לעיתים במסגרת בית הספר ובמקרים אחרים לאחר שעות הלימודים, עם טובי המרצים של לידרס אפ. בנוסף ניתנות שעות תגבור והתלמידים משתתפים בהאקתונים, בתחרויות ארציות, ובפרויקטים של למידה מעשית.
"במהלך השנה, התלמידים מסיירים בחברות כמו צ'ק פוינט, מייקרוסופט, סיילספורס, אמזון-AWS ואורקל, משתתפים בהרצאות של בכירי החברות הללו ורואים מחוץ לכיתה איך זה לעבוד בתחום", מספר ממן. "בגיל 16 כבר יש להם כבר ידע מקיף בתחומים הכי חמים בהייטק". הידע הזה שווה הרבה מאוד כסף, וכבר בגיל הזה, בנוסף ללימודים, חלקם בוחרים להשתלב בשוק העבודה כמתכנתים בשכר התחלתי של 12 אלף שקלים בחודש, ואפשר רק לדמיין לאן יוכלו להגיע בעתיד. גם ב-AWS של אמזון מתרשמים מהסטודנטים הצעירים. "הנציגים האירופאיים ציינו: 'מדובר בדבר חריג ונדיר בעולם שתלמידים בגיל צעיר כל כך מצליחים לקבל את תעודת ההסמכה שלנו'".
לידרס אפ מספקת לבני הנוער ליווי צמוד, סימולציות של מבחנים לקראת תהליכי הגיוס השונים, ייעוץ והכוונה ככל שמתקרבים לגיל הגיוס. "השנה", אומר ממן, "כשאנחנו כבר רואים בוגרים של תוכניות הלימוד שלנו, אנחנו רואים אחוז גבוה במיוחד של בוגרי התוכניות הללו מתקבלים ליחידות הטכנולוגיות המובחרות של צה"ל".
כדי להקל על בתי הספר לשלב בהצלחה לימודים במקצועות ההייטק, מספקת לידרס אפ את המורים והמרצים בעצמה. התוצאות הן לא פחות ממהפכה: "במקומות רבים בישראל העלנו את ממוצע הבגרות במקצועות הטכנולוגיים מסביבות ה-20-30 ל-97 ואפילו 100", אומר ממן. על הממוצע הגבוה הזה לידרס אפ שומרת כבר חמש שנים.
"ישנן רשויות שקוראות לנו להציל בתי ספר עם רישום נמוך על סף סגירה", אומר ממן. "אנחנו משלבים בהם את תוכניות ההסמכה שלנו ופתאום המצב מתהפך – מרישום נמוך לרשימות המתנה". ממן אומר כי הביקוש מגיע גם מצד התלמידים וגם מצד ההורים שמוכנים להסיע את הילדים לבי"ס בקצה השני של העיר.
תוכניות ייעודיות לבנות ולחינוך המיוחד
ממן עבד כ-18 שנים בתפקיד בכיר בתחום ההייטק, ובמסגרת התנדבותית הרצה בפני תלמידים בבתי ספר. כשראה את רמת החינוך הטכנולוגי, החליט לשנות קריירה והקים ביחד עם יניב נונה את חברת לידרס אפ טכנולוגיות. מה שהחל כפיילוט מוצלח בבית ספר אחד, הורחב תוך זמן קצר, וכיום לידרס אפ פעילה בכ-400 בתי ספר מאילת עד הצפון, כשבתי הספר מבקשים מיוזמתם להצטרף לתוכנית. בנוסף, לידרס אפ מפעילה פרויקטים ממשלתיים בבתי ספר יסודיים בפריפריה, ומחזקת את התלמידים כדי שיוכלו להיכנס למסלולי ההכשרה בכיתה ז' ללא פערים בהשוואה למקומות אחרים בארץ.
לידרס אפ הקימה את תוכנית כיתת ממר"ם, אחת התוכניות המובילות כיום, אך מעדכנת את התוכנית באופן קבוע בצרכים של צה"ל ושל תעשיית ההייטק. תוכנית דגל נוספת היא כיתת המקודדות המיועדת לבנות בלבד. "חקרנו מדוע בנות כמעט לא ניגשות לתחום הזה", מספר ממן, "וראינו שכבר בגיל הזה הן חששו שהן לא טובות מספיק כמו הבנים. מניסיוני, נשים בתחום טובות לא פחות מגברים ואף יותר, ולכן יצרנו כיתות שנותנות להן הזדמנות להצטיין. היום אנחנו רואים שיפור משמעותי בהשתתפות בנות גם בכיתות המעורבות, עם עלייה מ-20% משתתפות ל-40% ואפילו 50%".
תוכנית מעניינת נוספת היא "מיוחדים לטכנולוגיה" עבור תלמידי החינוך המיוחד. "במסגרות רגילות מכוונים אותם לתחומים שאינם מתקדמים", אומר ממן, "אך אנחנו מזהים את היכולות שלהם בתחום התכנות. קיימנו פיילוט עם 12 תלמידים ובסוף ההכשרה כולם השתלבו בחברות הייטק. נעם, אחד המפתחים הצעירים ביותר, נמצא על הרצף והגענו איתו להישגים מרשימים. בגילו הצעיר כבר למד את שפות התכנות המובילות, הוא מפתח משחקים בזמנו החופשי".
בלידרס אפ לא דורכים במקום וכבר היום עובדים על הרחבת הפעילות והקדמתה לכיתה ג'. "השאיפה היא שעד כיתה י"ב, מעבר לכל תעודות ההסמכה הקיימות כיום, לתלמידים יהיה תואר במדעי המחשב והנדסת תוכנה במסגרת בית הספר ושיתופי פעולה עם אוניברסיטאות, וזה כבר קורם עור וגידים", אומר ממן. לדבריו, הגיל יורד והרמה עולה, ומי שלא יצטרף לרכבת עכשיו ימצא עצמו מול דלת נעולה. "בנוסף, בתי ספר בחו"ל ששמעו על הפעילות שלנו, פנו אלינו כדי שנייצר תוכניות דומות עבורם, כך שנתחיל לפעול גם בארצות הברית ומקומות נוספים".
לידרס חרתה על דגלה להוביל מהפך משמעותי במערכת החינוך עם מהלך שלא היה קיים בעבר. "אנחנו שמחים שעוד חברות הולכות בעקבותינו, כי אנחנו רוצים לראות עוד בני נוער מצליחים, וכתוצאה מזה את המדינה שלנו מצליחה במשאב הטבע העיקרי שלה, שהוא המשאב האנושי", מסכם ממן.
בתמונה: שמעון ממן (בהתאם לסע׳ 27א לחוק ז״י)

תגובה אחת
למה לא ? הכול מותר על פי החוק כדי להיבחר צריך להשקיע בכולם