IMG_5441

עגיל נשלף מגרונו של פעוט

מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית שלפו בסוף השבוע עגיל מגרונו

של פעוט בן שמונה חודשים מאזור המרכז. לדברי ההורים, במהלך השבוע שחלף טרם לאשפוז, סבל הפעוט משיעול מתגבר, קושי באכילה וחום. הפעוט נבדק על ידי מספר רופאים שהתקשו בקביעת האבחנה מכיוון שלא היה ידוע על סיפור הבליעה. הפעוט הופנה למרכז שניידר על ידי רופא בקהילה לאחר שבצילום החזה זוהה חפץ זר נעוץ בוושטו.

*לדברי ד"ר אוהד חילי, רופא בכיר ביחידת א.א.ג במרכז שניידר לרפואת ילדים:* " מקרה זה מדגיש לנו עד כמה חשוב שהורים ואנשי הצוות הרפואי יהיו ערים לאפשרות של בליעת גוף זר. ראשית, חשוב למנוע מקרים כגון זה על ידי הרחקת חפצים קטנים מפעוטות וילדים קטנים. שנית, מודעות לתסמינים האופייניים כמו שיעול טורדני, קוצר נשימה, קשיי בליעה, חוסר תיאבון או הקאות, ימנעו עיכוב באבחנה ובטיפול. לשמחתנו, ניתן היה לשלוף את העגיל בצורה בטוחה וללא סיכונים".

קרדיט לתמונות:- דוברות המרכז הרפואי שניידר לרפואת ילדים.

 

 

 

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *