ליבו שב לפעום לאחר שהתמוטט: מאבק ממושך על חייו של גבר בן 70 ברובע ח׳ באשדוד
פעולות החייאה ממושכות בחדר מדרגות הסתיימו בהצלחה, כשהצוותים הצליחו להשיב את הדופק לפני פינויו לבית החולים אסותא אשדוד
דרמה רפואית התרחשה באשדוד כאשר גבר כבן 70 התמוטט בחדר מדרגות של בניין מגורים ברחוב הכלנית. הודות לתגובה מהירה של שכנים שהחלו בביצוע פעולות החייאה בהנחיית מוקד מד”א 101, ולהמשך הטיפול המקצועי של כונני מד”א הצלה דרום וצוותי מד”א, הצליחו הכוחות להשיב את פעילות ליבו.
מתנדבי מד”א הצלה דרום הוזעקו למקום בעקבות דיווח שהתקבל במוקד התגובה המיידית של מד”א. עם הגעתם, מצאו את האיש מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה.
כונני הצלה דרום מסניף אשדוד סיפרו: “הגענו מהר למקום, הבחנו באדון כבן 70 שוכב בחדר מדרגות כשהוא ללא דופק ונשימה, כאשר השכנים מבצעים בו פעולות החייאה בהנחיית מוקד מד”א 101. מיד המשכנו בפעולות החייאה מתקדמות שכללו עיסויים, הנשמות, מתן שוקים חשמליים ומתן תרופות. לאחר החייאה ממושכת חזר דופק וליבו שב לפעום.”
לאחר שהושבה פעילות הלב, פונה האיש בניידת טיפול נמרץ של מד”א להמשך טיפול במרכז הרפואי אסותא אשדוד, כשמצבו ימשיך להיבחן על ידי הצוותים הרפואיים.
צילום: דוברות הצלה דרום.











