ראש העיר דר יחיאל לסרי-יחצ

המלך אמר

הגיע הזמן שלסרי יירגע ויחזור להיגיון. האם ראש העיר אשדוד איבד את הקול הפנימי שהוביל אותו שנים? | טור דעה פוליטי מאת: אשדוד היום

נראה ששבוע קשה במיוחד עובר על ד”ר יחיאל לסרי. בסופו, הוא מחליט לפטר את חבר המועצה דוד אסייג מתפקידו כממונה על התפעול, תפקיד שביצע בהתנדבות מלאה ובמסירות אמיתית. קשה שלא להרגיש שמשהו השתנה. במקום מנהיגות שקולה, נראה שמובילים אותנו לפי הסיסמה החדשה בעיר: ״המלך אמר״.

עיר שמתנהלת לפי פקודות

התחושה הציבורית קשה: המלך אמר להצביע, המלך אמר לא להצביע, המלך אמר לשנות שם רחוב מיהודה המכבי לתפארת מרדכי (כי הרב אמר), המלך אמר לשתוק, אפילו כשיש חקירה פלילית פעילה כלפי איריס נפתלי יור עוד העובדים של העירייה עצמה, המלך אמר לתת את התואר ״המשנה לראש העיר״ לשני חברי מועצה, המלך אמר להעביר את הפרויקט המלך אמר ממש לא להעביר את הפרוייקט…

דפוס הפעולה הזה, של שליטה דרך פחד וציות עיוור, כבר מזמן חצה את גבולות הסביר.

ממנהיג להוראות?

ד”ר לסרי נחשב במשך שנים לאיש שקול, רופא שמביא איתו רוגע, ניתוח קר של עובדות ושיקול דעת. אבל מה שאנחנו רואים בימים האחרונים נראה הפוך לגמרי. תגובות אימפולסיביות, החלטות רגשיות וענישה (של הציבור בעיקר) במקום שיתוף פעולה.

אסייג, שתרם מזמנו הפרטי למען תושבי העיר, מוצא עצמו מחוץ לתפקיד לא בגלל חוסר עשייה, אלא אולי בגלל עודף עשייה.

השתיקה שמרעידה את העיר

ומעל לכל זה מרחפת שתיקה כבדה, אותה שתיקה שכולנו כבר מכירים. המלך אמר לשתוק על החקירה של איריס נפתלי, עובדת עירייה הנמצאת במעצר בית. המלך אמר לא להתייחס לשאלות העיתונאים. המלך אמר לסגור מיקרופונים. המלך אמר להמשיך כאילו כלום לא קרה. אבל הציבור כבר לא שותק.

עיר של אנשים חכמים

אשדוד מלאה באנשים חכמים, ישרים, שמחפשים מנהיגות של שכל, לא של פחד. ד”ר לסרי, הציבור שזיכה אותך באמון שוב ושוב מצפה ממך לשוב לדרך הרופא, לא לדרך השליט. לחשוב בהיגיון, לשקול, להקשיב, לשוב לקול הפנימי שהוביל אותך בעבר. מנהיג אמיתי לא נמדד בכמה אנשים צייתו לו אלא בכמה אנשים האמינו בו.

הגיע הזמן לעצור, לנשום ולהחזיר לעיר הזו את מה שהיא באמת צריכה: היגיון, רוגע, ושלטון של שכל ישר.ה לא של פחד.

תמונה: יח״צ

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

3 תגובות

  1. אתמול הייתי בישיבה בעירייה כי יניב קקון בקש ממני לבוא כאקט של סולידריות למרות שאני לא ניידת הגעתי לישיבה וראיתי מושב לצים, אמרתי להם מהיציע שהם צריכים להושיב איפה שכל הגברים כמה נשים כי הם לא יודעים להקשיב, כל מה שעלה לי בראש זה שהם ממש לא נוהגים "באשרי האיש שלא ישב במושב לצים, ואשרי האיש שלא הלך בהצעת רשעים" לצערי בשניהם ראש העיר ופמלייתו… לסרי אופיר מעמד סמלי של משנה לראש העיר לא נותן לך כוחות לשנות, כשהייתם בקואלציה יחד עם האשדודים ועם הלן הצלחתם להוביל לשינויים אמיתים, הם הצליחו לפלג אותכם ולנטרל אתכם מהמשימה האמיתית שלשמה בחרו בכם והיא לדאוג לטובתו של האזרחים , העיר לא נקיה פיזית כי יש חוסר ניקיון מוסרי בעיר ולכן יש לקיחת כספים מהארנונה לנסיעה לחול לעובדי המשכן ולכן יש את שחיתות ההסתדרות וזה לא מהיום אצלנו ברובע ח יש זוהמה ולכלוך מתמיד ושנים בחצר שמאחורי המרכזון זוהמה ולכלוך ומלא שמטס ואף אחד לא מנקה !!!! ולסרי צחק על הלן ואמר לה שזה משבר של הזמן האחרון ואז הלן אמרה שיתן תקציב נוסף כדי להתגבר על בעיית הניקיון וכנפו אמר לא, אז אני אומרת שפשוט איפה שהנציגים בעירייה אמרו שלא שם לא ינקו להם מה דעתכם?

    לסרי איחר בכמעט 20 דקות ואמרתי : "מה הוא מצחצח את הכתר שלו" ממש ככה הוא מרשה לעצמו לזלזל ולצחוק ולהשתיק את האנשים, אמר להלן הקשבתי לך עשר דקות, אמרתי לו תקשיב לה היא נבחרת ציבור!
    מה יהיה ? הוא גם הלך אחרי שעה למרות שהישיבה עוד המשיכה…

    מה יהיה ? עד מתי?

  2. שלטון אסד! מתפרק !!! יש יש יש אלוהים חי חי וקיים ! אסור לשחק עם אלוקים ….

  3. מירי יקרה,
    כמה את צודקת זה ממש מושב ליצים. ולא רק ליצים גם מגרדים בבייצים. וכל זה על חשבונינו.
    לסרי לא סוגר יום עבודה במשרד עם יותר מ-4 שעות עבודה. נמאס לו גם מישיבות מועצה. הוא שם פס ארוך ומצפצף על הציבור ועל הנהלים. לאיש אין אלוהים! רק מלוא החופן חברים מושחתים !
    הוא כזה את החשיב. כדי לבקר ולחזק.. את הדחורדינית שמנקה עבורו את האורוות- אאיריס נפתלי הרבנית הצדיקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *