עם רוח של ערבות הדדית ומעורבות חברתית עמוקה: עובדי הנמל הובילו שורה של יוזמות מרגשות לחיילי צה”ל ולמשפחות במצוקה והוכיחו פעם נוספת: בלב הנמל פועם לב ישראלי חם
לקראת חגי תשרי, עובדי נמל אשדוד הוכיחו שוב כי הערבות ההדדית היא לא סיסמה אלא דרך חיים. במחלקות השונות של הנמל התקיימו שורה של יוזמות התנדבות מרגשות למען החיילים והקהילה, ביוזמת עובדים שהקדישו מזמנם, מרצם וכספם למען האחרים.
בין הפעילויות הבולטות: ערב ריענון לתצפיתניות של חטיבת יהודה וערב דומה ללוחמי יחידת כפיר. עובדי הנמל אספו כסף, דאגו לארוחת על האש מושקעת, הוסיפו קינוחים, גלידות, שתייה מתוקה ואף מתנות קטנות לחיילים ולחיילות.
אך ההירתמות לא מסתיימת באירועי החג. עובדי נמל אשדוד ממשיכים מדי יום לאסוף תרומות לרכישת אוכל חם, ציוד חיוני ומוצרי נוחות ללוחמים: ממקררים ותנורים ועד מזגנים, תוך שהם מסייעים באופן פעיל בהפקת האירועים עצמם.
מאז ה-7 באוקטובר נרשמו מאות מיזמים של נתינה, ובהם תרומות ציוד לחזית, סיוע למשפחות נזקקות ואספקת ציוד חיוני לאזרחים במצוקה. בין מובילי היוזמות: אבי אבן חיים, מנהל בקר ציוד מכאני, שיזם שלל פרויקטים לחיילים; אסתי בן עזרא, המנהלת עמותת מתנדבים וגמ״ח פעיל; מישל ביטון, שמספק ציוד ומחשבים למשפחות נזקקות; ואמיר אדירי, שמוביל פעילויות נוספות לחיזוק הקשר עם החיילים.
מנכ״ל נמל אשדוד, ניסן לוי, שיבח את עובדיו:
“אני גאה בעובדים ובעובדות שמראים פעם אחר פעם שהלב שלהם נמצא במקום הנכון. רוח ההתנדבות, הנתינה והמעורבות החברתית הם חלק בלתי נפרד מהזהות שלנו. העובדים מוכיחים שיחד אנחנו מחזקים את החוסן של החברה הישראלית כולה.”
כך, בעיצומה של תקופה מאתגרת, נמל אשדוד מוכיח כי הוא לא רק שער הסחר של ישראל אלא גם שער ללב, לרוח ולערבות ההדדית שמחזיקה את כולנו יחד.














