ישיבת מועצה 4/12/24

ישיבת מועצת העיר אשדוד: 29 סעיפים בערב אחד

הערב (ד׳, 3.9.25) תתכנס מועצת העיר אשדוד לישיבה רבת סעיפים, עם לא פחות מ־29 נושאים על סדר היום. כבר ממבט ראשון עולה שאלה מהותית: האם אכן יתנהל דיון רציני בכל אחד מהנושאים או שמדובר בישיבה ארוכה שתסתיים בהצבעות חפוזות, הרחק מעין הציבור? | אשדוד היום

השאילתות: חברי המועצה דורשים תשובות

  1. חבר המועצה דוד אסיאג (מסיעתו של סגן רה״ע אלי נכט) שואל: מה נעשה כדי להבטיח נגישות לאנשים עם מוגבלויות בפסטיבל “עמים וטעמים”? שאלה חשובה במיוחד בעיר בה אירועים גדולים מתקיימים על בסיס קבוע, אך הנגישות לא תמיד מובטחת.
  2. חבר המועצה מאיר אברז׳ל (אשדודים) מעלה שאילתא: האם חל שינוי במדיניות פינוי פסולת מאשדוד החוצה? נושא נפיץ, במיוחד על רקע תלונות חוזרות של תושבים על הצטברות פסולת וריחות קשים.
  3. חברי המועצה יניב קקון ומאיר אברז׳ל שואלים: מה קורה עם “מירוץ אשדוד ע״ש רפי חמאוי”, המירוץ שהיה אמור לשמש לפעילות תרבות וחינוך ולא התקיים אפילו לא פעם אחת? הציבור ממתין לראות האם מדובר במיזם שמתקדם או נותר על הנייר.

הצעות לסדר: בין תחבורה ציבורית לפסטיבל בירה

  1. חברי המועצה יניב קקון ומאיר אברז׳ל מציעים לקדם תחבורה ציבורית יעילה ונגישה בעיר, לטובת התושבים (הצעה מ־15.6.25).
  2. חבר המועצה עמירם בן זקן מציע לפתוח את פסטיבל הבירה בחינם עבור חיילי צה״ל (הצעה מ־18.7.25). חבל שמעלים הצעה לסדר שאיננה רלוונטית עוד, משום שהפסטיבל כבר חלף עבר לו וחיילי המילואים קיבלו אומנם הטבה אך לא נכנסו בחינם. לא נותר לנו אלא להצטער על ההקצאה שתפסה הצעה זו ואולי דחקה אחרת, חשובה ורלוונטית יותר.
  3. חבר המועצה עמירם בם זקן מציע לשמר את שמות הרחובות ההיסטוריים בעיר (הצעה מ־30.8.25).
  4. חברת המועצה ויו״ר האופוזיציה הלן גלבר מציעה לבטל את המינוי של יועץ חיצוני למערכת החינוך שעלול לעלות מאות אלפי שקלים לציבור משלם המיסים והארנונה (הצעה מ־31.8.25).

ההצעות הללו חושפות את המחלוקות בעירייה: האם להשקיע בתחבורה ציבורית, באירועים עירוניים, בזיכרון ההיסטורי או ביועצים חיצוניים?

נושאים לדיון: מה באמת על השולחן

  • דברי ראש העיר: צפויה סקירה פוליטית־ניהולית, אך האם תכלול בשורות אמיתיות לתושבים? אנחנו נהיה שם על מנת לתעד את הנאום ולהעבירו אליכם כתוב עם דגשים שלנו.
  • בקשה לשינוי גבולות העיר אשדוד: נושא דרמטי שיכול לשנות את מפת המוניציפליות.
  • אישור תקנון תאגיד האנרגיה שצפוי לקבל אישור על ידי חברי המועצה: האם אשדוד באמת עוברת לאנרגיה נקייה או שמדובר בסיסמאות?
  • אישור הסכמי רשות:
    • הקצאת שטח של 600 מ״ר לעמותת “יסודות תורה לשמה” ברובע הסיטי.
    • הקצאת שטחים נוספים לעמותות דת וחינוך ברחבי העיר.
  • הסדרת שימוש חורג בבית כנסת “ברכת עמליה” ברובע י״א.
  • הסכם פשרה עם חברת חמד בנייה ויזמות, בנושא קרקע ברובע י״ז.

אלו הם סעיפים כבדים, שיש להם השלכות כלכליות וחברתיות רחבות.

סעיפי תכנון, פיתוח ופרוטוקולים: רשימה אינסופית

הישיבה כוללת גם אישור של עשרות פרוטוקולים מוועדות שונות:

  • ועדת ההנחות בארנונה (25.6.25, 24.7.25).
  • ועדת המכרזים העירונית (26.8.25).
  • ועדת החינוך (18.8.25).
  • ועדת המימון העירונית (1.9.25).
  • ועדת הקצאות (10.7.25).
  • ועדת הביטחון העירונית (10.6.25).
  • ועדת איכות הסביבה (29.6.25).
  • ועדת תרבות ורווחה (22.5.25).
  • ועדת תחבורה (2.6.25).
    ועוד, כמעט כל תחום עירוני מקבל “אישור” בהנפת אצבע שצפויה להיות פשוטה מאוד כאשר ישנם 24 חברי קואליציה אל מול 5 בלבד באופוזיציה (בתחילת הקדנציה, היו גם חברי המועצה סופה לנדבר ומשה בוטרשווילי ואילו שניהם הצטרפו לקואליציה של לסרי בתפקידים משמעותיים).

השאלה הגדולה: האם חברי המועצה הספיקו בכלל לקרוא את כל הפרוטוקולים האלו, או שמדובר בחותמת גומי בירוקרטית?

נושאים ״קטנים״ עם משמעות גדולה

  • בקשות לעבודות חוץ: אישורים למשרות נוספות של עובדי עירייה.
  • נסיעה לחו״ל: משלחת נציגים לכנס בבודפשט (במימון ציבורי).
  • החלפת חברי מועצה ודירקטוריונים: מי נכנס ומי יוצא, הפוליטיקה במלוא עוצמתה.
  • אי קיום ישיבת מועצה באוקטובר, בשל חגי תשרי.

שאלות רבות, תשובות מעטות

סדר היום של ישיבת המועצה הערב כולל כמעט הכל: נגישות, תחבורה, חינוך, פסטיבלים, דת, גבולות העיר, אנרגיה ירוקה, ועדות תכנון, פשרות משפטיות, נסיעות לחו״ל ומינויים פוליטיים.

האם הישיבה תהפוך לדיון אמיתי בנושאים הכבדים? או שתסתיים כעוד ערב ארוך של הצבעות טכניות, הרחק מעיני הציבור?

אשדוד היום תמשיך לעקוב ולדווח, כי תושבי העיר ראויים לדעת כיצד מתקבלות ההחלטות שמשפיעות על חייהם.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

2 תגובות

  1. איזה תפקידים ״ משמעותיים ״ קיבלו סופה לנדוור ומשה בוטרשווילי ???

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *