יום הולדת שמח לראש העיר ד״ר יחיאל לסרי: חוגג 68 שנים של עשייה ציבורית ורפואית| אשדוד היום
העיתון אשדוד היום מברך היום בברכה חמה את ראש העיר, ד״ר יחיאל לסרי, שחוגג את יום הולדתו ה-68. לסרי, שנולד ב:21 באוגוסט, בשנת 1957 במרוקו ועלה לישראל עם משפחתו בילדותו, הוא דמות מרכזית בחיי הציבור והתרבות בעיר כבר מעל שני עשורים בהם הוא מכהן תחילה כממלא מקום ולאחר מכן בתפקיד ראש העיר עד היום.
קריירה רפואית וצבאית
לסרי הוא רופא פנימאי בהכשרתו, בוגר הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בן גוריון ושירת בצה״ל במסגרת העתודה האקדמית עד לדרגת סגן-אלוף. לאחר מכן, שימש בתפקידים בכירים בבית החולים קפלן, שם התמקד בין היתר בטיפול בחולי איידס ובלימוד תחום הרפואה הפנימית.
תרבות וקהילה
מעבר לפעילותו הרפואית, בשנת 1994 היה בין מייסדי התזמורת האנדלוסית הישראלית אשדוד, שזכתה בפרס ישראל בשנת 2006 והפכה לסמל תרבותי בינלאומי.
הקריירה הציבורית והפוליטית
לסרי נכנס לפוליטיקה המקומית כחבר מועצת העיר אשדוד, ובהמשך כיהן גם כחבר כנסת מטעם קדימה. בשנת 2008 נבחר לראש העיר אשדוד לאחר ניצחון על ראש העיר המיתולוגי של אשדוד, צבי צילקר. מאז ועד היום, במשך למעלה מ-16 שנים, הוא מכהן כראש העיר ונחשב לאחת הדמויות הבולטות ביותר במערכת המוניציפלית בישראל.
במהלך כהונתו הציב לסרי את התרבות והחינוך בקדמת העשייה העירונית, קידם פרויקטים בתחום הבריאות והפיתוח העירוני והוביל מהלכים שהשפיעו על דמותה של אשדוד כעיר רב-תרבותית.
ההישג המשמעותי ביותר של ד״ר לסרי הוא, ללא ספק, הקמת בית חולים באשדוד. בימים אלו, עומלים על הרחבת בית החולים ומכפילים את כמות מיטות האשפוז מ300 ל-600 מיטות, כך שאסתוא אשדוד יהפוך לאחד מבתי החולים החדשניים והמובילים באשדוד.
אשדוד היום מצטרף לברכות הציבוריות ומאחל לראש העיר, ד״ר יחיאל לסרי, הרבה בריאות, הצלחה והמשך עשייה פורה למען תושבי אשדוד.
תמונה בהתאם לסעיף 27א לחוק ז״י











תגובה אחת
מכר את העיר לעסקונה החרדית , אדם שפל !