Page034

כולם יודעים שחבר המועצה והממונה על התפעול דוד אסייג-צודק!

במערכת עירונית רוויית אגו ומאבקי קרדיט, שבה סגן ראש העיר אלי נכט הוא הפיל שבחדר, חבר המועצה והממונה על התפעול דוד אסייג מסרב לשתוק, לא עושה חשבון וממשיך להילחם בשטח למען התושבים| פרשנות פוליטית מאת: אשדוד היום

היה היה בעיר גדולה על חוף הים גן מוזנח בשכונה ותיקה ועשבים פראיים צמחו בו עד כדי חנק. יום אחד, הגיע לגן שומר העיר, ראש העיר, שידו האחת אוחזת במפתח לכל השערים וידו השנייה במאזני הכוח. אל השער הגיע גם דוד אסייג, חבר המועצה, חמוש במעדר קטן ולב גדול, נחוש לנקות את הגן למען תושבי השכונה. אבל השומר, בעיניו הצרות, חשש שקרני השמש יפלו על אסייג, וסגר את השער בפניו. אחר כך שלח את אנשיו שלו, בשקט, לנכש את העשבים, במה שעלול להתפרש כלא מתוך דאגה לגן או לתושבים, אלא כדי לוודא שמי שיקבל את התודה לא יהיה זה שהעלה את הבעיה מלכתחילה. אלא שאסייג לא נרתע. הוא פתח את ספר הסיפורים של העיר, עדכן את כל התושבים איך פועל השומר, והראה שהשיטה: ישנה, עייפה, עתיקה, לא משרתת את הגן, לא את הילדים ובטח שלא את העיר. זה סיפור קטן אומנם על הפוליטיקה המקומית שלנו באשדוד, אבל מאירה באור או שמא בצל ענק, את נבכי הנפש הגדולים של חלק מהקברניטים.

חבר המועצה דוד אסייג: הפה שלא מפחד לדבר, מול עירייה שמעדיפה לשתוק

כולם יודעים שחבר המועצה והממונה על התפעול, דוד אסייג, צודק. ד”ר יחיאל לסרי, ראש העיר זו הקדנציה הרביעית, הוא פוליטיקאי ותיק ומנוסה, שידע לנצח מערכות בחירות בעיר גדולה ומורכבת פוליטית כמו אשדוד פעם אחר פעם. יש שיטענו, ובצדק, כי הצלחתו נובעת גם מהגיבוי הפוליטי של המגזר החרדי אך גם זו מיומנות פוליטית לא מבוטלת וחכמה גדולה מאוד (תעיד על כך מערכת הבחירות האחרונה).

לצד היכולת להיבחר שוב ושוב, ללסרי יש שיטת עבודה ידועה: כשהוא רוצה, הוא מעניק לממונה על תחום בעירייה חופש פעולה מלא. כשהוא לא רוצה, הוא פשוט מתעלם. וזה לא התחיל אתמול. גם היום, יש לא מעט חברי קואליציה במועצה שסובלים מאותה תופעה, אך מעדיפים לשתוק ולא לדווח לציבור, אולי מתוך חוסר ביטחון עצמי, אולי מחשש לאבד את הכיסא. הם מצביעים “כמו שצריך” ושומרים על השקט. לעניין הזה, דוד אסייג שונה לחלוטין בנוף הפוליטי המקומי.

הפיל הגדול- אלי נכט

הפיל הגדול בחדר הוא כמובן אלי נכט, סגן ראש העיר, יריב די חדש של לסרי ועל אף היותו סגנו. אחרי שסמכויותיו נלקחו ממנו באופן חסר תקדים, מצא עצמו גם דוד אסייג, חבר מועצה מטעם מפלגתו של נכט, במוקד ההתעלמות מצד הנהלת העיר. כולם מבינים שאסייג עובר את המסכת הפוליטית הנ״ל רק בשל היותו חבר ברשימה של נכט, אבל עם אסייג קשה מאוד. למה קשה? משום שהוא מקבל על עצמו את הביזיונות בראש מורם וטורח לעדכן את הציבור במה הוא כחבר מועצה צריך לעבור על מנת לדאוג שפעולה בסיסית למדי תבוצע. אסייג לא מכבס מילים ולא מייפה את המציאות אלא עונה ישר ולעניין: ״הייתי עוזר לך בכיף אבל האנשים שאני ממונה עליהם לא משיבים לי כלל״, עונה אסייג לציבור ומכאן ואילך, הבעיה מסתובבת להנהלת העיר ולסרי בראשם אל מול הציבור הזועם. אלא שאסייג, בשונה מרבים אחרים, לא מתכוון לשתוק ולהרכין ראש.

אסייג הוא איש עסקים מצליח, שהקים עם רעייתו עו”ד סיגל אסייג עסק צילום ותיק ומוכר בעיר. הוא מחובר פוליטית לח”כ בני גנץ ומזוהה עם ערכים של עבודה נקייה וישרה. מי שחשב שהוא ייכנס למועצה כקישוט, טעה. אסייג אינו מתעסק בקרדיט ואינו משחק משחקי אגו, הוא רוצה עבודה בשטח ובמיוחד ברבעים הוותיקים שבהם גדל, שם הזנחה קשה ומפגעי בטיחות הם עניין יומיומי.

לאחרונה, בעקבות פניותיו החוזרות, החלה העירייה לטפל בעשבייה היבשה ברחובות השרביטן והרותם- טיפול שלכאורה אמור להיות חלק משגרת העבודה העירונית. אסייג, במקום לתבוע קרדיט, שלח מכתב תודה למבצעים, והדגיש כי שמח לראות פעולה לטובת התושבים, גם אם הדרך לשם הייתה רצופת חוסר תקשורת ומשחקים פוליטיים קטנים.

כשקרדיט ואגו גוברים על שליחות ואסייג בוחר פשוט להמשיך לעבוד

דוד אסייג לא הגיע למועצת העיר בתור קישוט, אלא החליט לקחת את העבודה צעד אחד קדימה. נדגיש שוב, אסייג עובד בהתנדבות מלאה ומתוך שליחות ציבורית אמיתית. נראה, כי בעיריית אשדוד התבלבלו מעט, משום שמצד אחד הטענות של אסייג נכונות וצודקות, וגם בעירייה מבינים שתמונות כאלה לא יכולות להתנוסס בחלק מהעיתונות המקומית מבלי לקבל התייחסות וטיפול. מצד שני, הדבר האחרון שכנראה רוצים הוא לתת קרדיט לממונה על התפעול. אז מה עושים? פשוט מבצעים את מה שהממונה מבקש, מבלי לעדכן אותו, כך שיגלה בעצמו במהלך הסיורים שהוא נוהג לבצע תכופות בעיר. וראו איזה פלא! אסייג אפילו לא ממצמץ ושולח לא פחות ולא יותר מכתב תודה לאילן בן עדי, מנכ״ל העירייה. מי שמבין פוליטיקה, מבין היטב שהמכתב הזה עלול להתפרש כסוג של ״תעודת עניות״ עבור הנהלת העיר, שכך מתייחסת לחבר קואליציה וממונה על התפעול. אבל נראה שאת אסייג זה כלל לא מעסיק והוא מתקדם הלאה לעבר המשימה הבאה. על פניו, תושבי העיר שבעים מהפוליטיקה המקומית וממשיכים הלאה, אבל הציבור לא טיפש וזוכר היטב את התנהלותו של לסרי וחבורתו (ולראייה, שני מנדטים השווים בערכם לאחד). מי שחושב שהוא יכול לזלזל בנבחרי הציבור ובעקיפין גם בציבור עצמו, טועה טעות מרה. אלא שנראה, שאת לסרי המנדטים לא מעניינים, אלא הכיסא של ראש העיר. ובינינו? הוא אפילו צודק, משום שהוא מצליח לזכות בו די בקלות, פעם אחר פעם, מבלי באמת לנסות לרצות את הציבור הכללי בעיר.

כך כתב אסייג במכתבו:

לכבוד מר אילן בן עדי,

מנכ”ל עיריית אשדוד

שלום רב,

ברצוני להודות לך, לראש מנהל תפעול, ועובדי מנהלת ח’ על קבלת היוזמה והטיפול בניקוי הצמחייה היבשה ברחובות השרביטן והרותם.

היום, 11.8 ערכתי סיור נוסף ברובע ח’, ושמחתי לראות שהחל תהליך טיפול ממשי לטובת תושבי הרובע.

אומר בכנות – מצער שכך נאלצנו לפעול עד כה, לעיתים עם חוסר תקשורת הנובע אולי ממשחקים פוליטיים קטנים, בהם מראש ביקשתי שלא לקחת חלק.

יחד עם זאת, אני רואה בטיפול שבוצע צעד לקדם נושאים לטובת איכות חיים והסרת מפגעים למען העיר והתושבים.

בסופו של יום, כולנו כאן למען אותה מטרה: רווחת תושבי העיר ושיפור איכות חייהם.

בברכה,

דויד אסייג

חבר מועצת העיר

ממונה מנהל תפעול

העתקים: ראש עיריית אשדוד ד”ר יחיאל לסרי,

ממ’’ק ראש העיר עו”ד גבי כנפו,

ראש מנהל תפעול שלמה רוטנברג,

וכל תושבי העיר

קרדיט צילום: אריק ג׳ורנו לאשדוד היום 

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

3 תגובות

  1. דוד אסייג התותח!!! האיש של בני גנץ עושה למען התושבים וכמו שבני גנץ מוותר על כבודו ופועל למען עם ישראל גם כשזה לא פופולרי כך גם דוד אסייג פועל למען התושבים בלי קרדיטים וגינוני כבוד. לסרי מפחד מנכט ופועל לבודד אותו ואת דוד אסייג שעשויים להיות כח משמעותי הרבה יותר במערכת הבחירות הבאה. נכט מאגד סביבו את הקהל הליברלי של דוברי השפה הרוסית ואסייג שהופך פופולרי מיום ליום עשוי להביא איתו רוח רעננה, פוליטיקה חדשה ועוד 2 מנדטים של אשדודים צברים שמבינים שלסרי פועל לטובת מקורביו בעוד נכט ואסייג פועלים למען הציבור

  2. דודו אסייג היקר,ההגון והרציני, סיים את דרכו בקואליציה.
    לדודו אסייג כישורים רבים. מעל כולם-יושרה!
    אך יש לו חולשה אחת,שהיא תביא,או שכבר גרמה לכך שדרכו הסתיימה.
    הוא נאיבי,מתון ו"בן אדם",לא חיית טרף..
    אצל לסרי זה לא משנה אם עשית,פעלת והצלחת. זה לא רלבנטי בכלל!
    גם אם פישלת,נכשלת, גרמת למחדלים ובזבוז כספי ציבור,כל עוד ששיבחת,התחנפת,ליקקת לראש העיר- הצלחת ואתה ג-ד-ו-ל !
    לסרי האגומניאק,המגלומן, הוא לא "בן אדם". הוא עסקן פוליטי קטנטן ועלוב.
    מה שמניע את לסרי זה אך ורק: שררה,כבוד,נקמנות.
    דודו אסייג-אתה לא הבנת את זה?
    עוד כמה ימים תבין.

  3. דוד אסייג, האיש שכולו לב ורצון עז לשרת ציבור (למרות שברור שזה מתפקידו של חבר מועצת עיר, לא הבחנתי במהלך השנים בהתנהלות שכזו בשיגרה אצל חברי מועצה), ביום הצגת מועמדות, ידעתי שאתה האיש המתאים לייצג ציבור.
    כל הכבוד על העשייה עבורנו (וניהול "המאבק הפוליטי" שברור שהוא חלק מעהניין).
    עלה והצלח לטובת הציבור ובמעלה מלאכת העשייה לטובת תושבי העיר ❤️❤️

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *