חבר מועצת העיר מהאופוזיציה, עו"ד נעים שומר כתב מכתב לשר האוצר מר משה כחלון ובו הוא מבקש את מעורבותו של השר לטובת התחדשות עירונית ברבעים הוותיקים בעיר
לכבוד
מר משה כחלון
שר האוצר
ירושלים
נכבדי,
הנדון: הסכם הגג להתחדשות עירונית באשדוד והמצור החרדי על העיר אשדוד
אדוני השר שלום וברכה,
אני, עו"ד נעים שומר חבר מועצת העיר אשדוד , פונה אליך כדלקמן:
בחודש אוגוסט 2017 חתמה עירית אשדוד עם משרד השיכון והאוצר בראשותך על הסכם גג עם עירית אשדוד.
במסגרת הסכם הגג התחייבה עירית אשדוד לבצע פרויקטים נרחבים של התחדשות עירונית ברובעים הוותיקים – ג' , ו' , ח' .
ברובעים אלו גרים תושבי אשדוד הוותיקים והחלשים אשר זקוקים ומשוועים למיזמי ההתחדשות העירונית.
ברצוני להביא לידיעתך אדוני השר, כי ראש העיר באשדוד יחד עם הסיעות החרדיות הגיעו לסיכום לקראת הבחירות הקרובות ועיקרו הוא:
כי לא תבוצע התחדשות עירונית בבניינים גבוהים ברובעים ג' , ו' , ח' ולא יאושרו ברובעים אלה פרויקטים של פינוי בינוי.
הנני מבקש ממך אדוני השר בכל לשון של בקשה שתדאג לגרום לכך שהסכם הגג שנחתם יכובד ויקויים ותבטל את הגזירה שגזרו החרדים על תושבי העיר הוותיקים.
אני מבקש ממך אדוני השר בכל לשון של בקשה, שתדאג לכך שראש העיר באשדוד לא יפקיר את תושבי אשדוד הוותיקים לידי החרדים המבקשים להשתלט על שכונות אלה.
בקשתי אליך כבוד השר היא ככל שראש העיר לא מתכוון לבטל את הגזירה הרי שיש לבטל את הסכם הגג כולו באשדוד.
בכבוד רב,
נעים שומר, עו"ד











