העיר אשדוד היתה ידועה כעיר שוקקת חיים ומופעים בעיקר בחודשי הקיץ. השנה, החליט ראש העיר לוותר על הרוב המכריע של המופעים הפתוחים לצי-בור הרחב ולהשאיר את ההופעות בתשלום גבוה באולמות הסגורים ובאמפי. האם גם החלטה זו קשורה איכשהו לסדר עולמי חדש? | פרק נוסף במורשת יחיאל לסרי
בסמוך לפתיחת המלחמה, פרסם ראש העיר יחיאל לסרי הודעה, לפיה הוא מבטל את ההופעות הפומביות לצורך הזדהות עם הנופלים ועם חיילי צה״ל שנלחמים בעזה. כך חלפו עברו חנוכה, ט״ו בשבט, פורים, פסח, יום העצמאות, שבועות וכעת אנו בחודשי הקיץ.
מוזר היה לגלות, שדווקא חגיגות חודש הגאווה לא בוטלו בעיר; כמו גם המסיבה המוזרה שטיפח ויחצן סגן רהע נכט בחוף הקשתות.
האמפי באשדוד עובד יפה מאוד עם מופעים ופסטיבלים בתשלום בלבד, כמובן. גם באולמות הסגורים בעיר כגון משכן ויד לבנים, יש הופעות כמובן בתשלום. ישנן הופעות אשר בעבר היו פתוחות ובחינם ואילו היום כרטיס אחד יעלה בין 150-250₪ ויש הופעות שגם חוצות את רף ה300₪ לכרטיס יחיד.
היום, למשל, כוכבת הילדים הגדולה ״מיקי״ מגיעה להופיע במשכן. לצורך הגעה של ילד והורה למופע, יידרש ההורה להיפרד מכ-150₪ עוד בטרם אכלו או שתו משקה. בילוי משפחתי עם שני הורים ושלושה ילדים במשכן, יעלה קרוב ל500₪ והמשמעויות ברורות לחלוטין.
בקיץ הקודם, לדוגמה, הופעות לילדים היו בכל פינה ופארק בעיר. האמנים הגדולים ביותר הגיעו לפארק אשדוד-ים ולהופעות האלה, הגיעו משפחות שלמות עם ילדים שנהנו מהופעה איכותית וחינמית לילדים.
בחודשי הקיץ ההוצאות גדלות גם עקב הרישום לקייטנות וגם הרצון לבלות ולנפוש עם המשפחה. ההופעות החינמיות שהורגלנו להן בעבר, העניקו את היכולת למשפחות רבות לצאת מהבית וליהנות ממופעי תרבות.
ההחלטה של לסרי: הופעות בחינם-לא; הופעות בתשלום- למה לא
בתחילת המלחמה, דבריו של לסרי בדבר אי קיומן של הופעות התקבל יפה מאוד בקרב הצי-בור הרחב וגם כאן במערכת אשדוד היום, ציינו לחיוב את ההחלטה של לסרי להזדהות עם חיילי צה״ל. ככל שנקף הזמן, יכולנו לראות את ההחלטה הסלקטיבית הזו מעלה בסימן שאלה גדול את ההחלטה של לסרי.
אם מזדהים עם הלוחמים, אז מדוע מריצים את חגיגות חודש הגאווה? מי דרש את זה מראש העיר? מדוע ראש העיר לא סירב?
אם מזדהים עם המשפחות השכולות, אז מדוע מקיימים הופעות בתשלום כמעט מדי ערב באמפי? ובאולמות הסגורים?
דבר והיפוכו; מחליטים משהו אחד ועם היד השניה מבצעים אחרת. כך או כך, זו החלטה שהיא נגד הציבור. צי-בור שהורגל יפה לקבל הופעות בחינם לפתע נדרש להסתגל להופעות בתשלום בלבד ואין פוצה פה.
אין בחירות- אין הופעות?
בחודשי הקיץ בשנה שעברה, העיר כולה חגגה ושבעה מהופעות בכל פארק בעיר. השנה, שנת בחירות, כנראה ראש העיר הרגיש שחייב ים להשקיע בציבור. הציבור הכללי הראה יפה שהוא את יחיאל לסרי לא רוצה כראש העיר אך הצבעת החרדים (שצמחו לפתע בכמותם) הכריעה. היתכן שלסרי נוקם בצי-בור שמרביתו לא הצביע לו בבחירות והוא נבחר על דעת המיעוט, 45%?
סדר עולמי חדש?
היתכן שגם ההחלטה הזו קשורה לסדר עולמי חדש? האם ישנה אג׳נדה להשאיר את הצי-בור בבית, מתוח וחרד ממלחמות ושאר זוועות? נציין, כי ההחלטה להפסיק עם מופעים בחינם מתקיימת לא רק באשדוד אלא בערים נוספות ולכן השאלה נשאלת.
בשורה התחתונה
תושבי העיר אשדוד התרגלו להופעות בתשלום בלבד. רפרטואר המופעים בחינם הקיים כיום, הוא נחמד אך בוודאי לא כולל את האומנים מהשורה הראשונה כפי שהורגלנו להם. גם בגזרת ההופעות לילדים אין בשורה. גם לילדים ההופעות השוות באמת הן בתשלום ותשלום גבוה.
פרק נוסף במורשת יחיאל לסרי.
תגובה אחת
פשוט מאוד אין בחירות אין הופעות, יש בחירות יש הופעות