האם יכול להיות, שעיריית אשדוד, כגוף עירוני-ציבורי, הממומנת מכספי ציבור, מתגייסת לטובת שיווק ה״מגיפה״ הבאה שמנסים במשרד הבריאות לצייר בפני הציבור? כיצד זה מתקשר לחיסונים שעברנו ואולי עוד נעבור? ואיך הכל, שוב ותמיד, קשור לסדר עולמי חדש? | אשדוד היום
עיריית אשדוד היא הגוף הציבורי הגדול והמשפיע ביותר בעיר. היום, שלחה העירייה הודעה לעיתונות ובה ציטוטים שונים מפי משרד הבריאות, לעניין יתושים וכמובן אנשים שנפטרו לכאורה כתוצאה מעקיצת היתוש. האם יש כאן ניסיון גיוס מגובש של כמה גופים ציבוריים לכדי שיווק של ״מגיפה״ נוספת?
בהודעת העירייה מודגש עניין התחלואה אשר נובעת, כפי הנראה, משינויי אקלים בישראל ובעולם. מי אלה האחראים ל״שינויי האקלים״, אנחנו שואלים? גם כאן, בדומה ל״קורונה״, מי שעומד בסיכון לתחלואה הם דווקא המבוגרים.
מטעם העירייה נכתב, כי הודעת משרד הבריאות חשובה בגלל העלייה בתחלואת המחלה, המוכרת שנים רבות בישראל ולרוב היא מתרחשת בין החודשים יוני לנובמבר. "השנה התחלואה החלה מוקדם מהרגיל וככל הנראה נובעת משינויי האקלים בישראל ובעולם, כאשר מזג האוויר הלח במרכז הארץ עשוי להוביל לרבייה ולהתפתחות של יתושים באזור זה" הם אומרים ומציינים כי "הסיכון לתחלואה משמעותית היא בקרב מבוגרים ואנשים עם דיכוי חיסוני".
ואנחנו שואלים: האם עיריית אשדוד מתגייסת לתמיכה ב״מגיפה״ הבאה שמנסה לשווק לנו משרד הבריאות? האם מישהו מהציבור עוד מאמין לעניין ״המגיפה״? האם ניתן למצוא מישהו שהתחרט על כך שלא עבר חיסון ״נגד קורונה״? לעומת זאת, האם ניתן למצוא אנשים שמתחרטים ע״כ שקיבלו חיסון ״נגד קורונה״? האם גם הפעם, יאולץ הציבור לעבור חיסונים שונים? האם גם הפעם יוכנס לחוק ״תו ירוק״? האם גם הפעם יתייגו את כל מי שיסרב להתחסן כ״הזוי״, ״לא נורמלי״ ו״לא אחראי״?
הערת מערכת: מערכת אשדוד היום עובדת בגרפיקה ממוחשבת של תוכנה עולמית. כאשר הקשנו את המילה ״מגיפה״, בשביל למצוא תבנית לכתיבה, קיבלנו את התמונה הזו עם היתוש הענק שמאיים אולי ״להרוס את העולם״ ואולי לתת מקור מפלט מצוין למי שמנסים לשלוט בעולם ואופציה לשלוט עוד? נא לפקוח עיניים!
חומר רציני למחשבה.
תגובה אחת
המגיפה היחידה היא מגיפת השקרים וההפחדות. מה הממסד לא ניסה: שעלת, קדחת היתושים, אמבה אוכלת מוח, שפעת העופות, חצבת, הפרה המשוגעת, זיקה, דנגי, מארס, סטרס, וכמובן ההונאה האולטימטיבית: הקוקורונה … במקום להנדס מגיפות דמיוניות, ומלחמות מבויימות, אולי הממסד יתעסק בתפקיד המקורי שלו ? להיות משרתי ציבור ולא עריצי, משעבדי ומדללי ציבור ?