חברי מועצת העיר יניב קקון ומאיר אברז׳ל הגישו הצעה לסדר שתדון מחר (רביעי) במועצת העיר ועניינה: צילום ושידור חי של ישיבות המועצה שהופסקו כבר מתחילת הקדנציה. הקואליציה של לסרי-כנפו, הגישה הצעה לסדר משלה ולפיה, מציעים דווקא לבטל את החלטת המועצה לעניין צילום ישיבות מועצת העיר שהתקבלה בקדנציה הקודמת. האם גם ההחלטה הזו משרתת את אג׳נדת סדר עולמי חדש? נבחן את הסוגיה
חברי מועצת העיר יניב קקון ומאיר אברז׳ל הגישו כבר בקדנציה הקודמת הצעה לסדר, לפיה ישיבות מועצת העיר יצולמו ויועברו לתושבים בשידור חי באמצעות עמוד הפייסבוק של העירייה. חברי המועצה קקון ואברז׳ל ישבו בקדנציה הקודמת בקואליציה ונראה, כי בשל כך, הצעתם התקבלה ברוב קולות וגם ע״י ראש העיר שהצביע בעד. ואכן כך היה. במהלך כל הקדנציה הקודמת, ישיבות המועצה צולמו ושודרו בשידור חי לתושבי העיר.
נראה, כי ראש העיר יחיאל לסרי מאס בצילומים, שיתכן שלא פעם האירו אותו באור מעורר שאלות ותהיות ולכן החליט, שהפעם הוא מבטל את ההצעה ההיא ומונע צילום ושידור חי של ישיבות מועצת העיר. בכלל, נראה , שלראש העיר יחיאל לסרי יש הרבה מאוד זמן פנוי לעסוק בכל מיני עיסוקים שנויים במחלוקת ולא בטוח בכלל שהם לטובת הציבור הרחב: החל מפיטורין של עובדי עירייה וכלה בביטול צילומי ישיבות מועצה, ביטול תקציב למכללת אשדוד עד שלא נותרה ברירה והם סגרו את הסניף בעיר וכן הלאה עם מאבק ציבורי עיקש מול מכללת סמי שמעון שגם היא החליטה לסגור את שעריה. ולנו יש רק שאלה אחת: אדוני ראש העיר, אתה בטוח שאתה עובד אך ורק לטובת הציבור הרחב בעיר? או שמא מניעים נסתרים מנהלים אותך?
קקון ואברז׳ל דורשים להשאיר את ההחלטה שהתקבלה על כנה וכן להעביר את הישיבות בשידור חי. ביחד איתם, צפויים כל חברי האופוזיציה להצביע בעד ההצעה שלהם אבל כמובן שלא צפוי להם רוב להצעה.
בקואליציה של יחיאל לסרי לעומת זאת, החברים צפויים להצביע נגד ההחלטה להעביר את השידורים לתושבי העיר ולמעשה בכך, יובילו מהלך משמעותי של אי-שקיפות לציבור, שמנוגד לכל היגיון בריא. מה יש לכם להסתיר? למה שהישיבות לא ישודרו בשידור חי לתושבי העיר? למה? כי הם יכולים!
מי יהיו חברי המועצה שיצביעו נגד צילום הישיבות? מה המטרה שלהם? ומה יש להם להסתיר מהציבור?!
האם זה צעד נוסף שלסרי מקדם עבור סדר עולמי חדש שהוא רק שותף לו במעשיו כראש העיר? נמשיך לעקוב ולעדכן!













