החקירה שנמשכה זמן רב, החילוט האגרסיבי שחווה וכתוצאה מכך הפגיעה בחברה בבעלותו "יחד הבונים" ואפילו נלקחה ממנו האפשרות להשתמש בפנגו לצורכי חנייה. ההודאה בשתי עבירות של סיוע להפרת אמונים כנגד 2 חברי מועצה (אחד מהם עדיין מכהן) ועבירת מס
כל הפרטים על פסק הדין של הקבלן המורשע איציק חדד.
מה ההשלכות של הודאתו של חדד בסיוע להפרת אמונים מול הרב עמרם כנפו ומול מר יצחק דרי? מוקדם להגיד. מה שכן, המסמכים אשר הובאו בפנינו מציפים את כל האמת בעניין הרשעתו של הקבלן יצחק חדד וגרמו לנו לתהות על מקרים אחרים, בהם העדיפו אנשים אפילו לשבת בכלא ולא "למכור", לכאורה, את חבריהם.
גזר הדין של הקבלן איציק חדד – חברת יחד הבונים, ניתן ב28 בספטמבר 2017, בפני כבוד השופטת דינה כהן.
בדיון בעניינו של הקבלן איציק חדד, הוחלט לכבד את הסדר הטיעון שהוסכם, לפיו חדד ירצה 6 חודשי עבודות שירות כחלופה למאסר וישלם קנס של 2,050,000 ₪. חדד, ככתוב בפרוטוקול, נמצא כשיר לבצע עבודות שירות.
המדינה טענה, כי העבירה של הפרת האמונים פוגעת פגיעה קשה הן באמון של הציבור ומערכת השלטון המקומי בוועדות לתכנון ולבניה ופוגעת בעיקרון השוויון, שכן מי שלא מקושר לחברי המועצה נמצא במצב טוב פחות. נושא השוויון ואמון הציבור הם דברים שמתחברים. עוד נכתב, כי נניח במצב בו קבלן אחר שלא מקושר מרגיש גם חוסר אמון במערכת והוא גם מרגיש אפליה וחוסר שוויון לעומת קבלנים אחרים.
עורכי הדין אשר ייצגו את הקבלן איציק חדד הם עו"ד יעל גרוסמן ועו"ד אילן שדי.
עורכי הדין המייצגים של הקבלן איציק חדד, הבעלים של חברת "יחד הבונים" טענו, כי חדד הודה בשתי עבירות של סיוע להפרת אמונים – במקרה הראשון, מדובר בסיוע להפרת אמונים של סגן ראש העיר לשעבר מר עמרם כנפו. על אף שטענו, כי לדעתם כנפו היה זכאי לבצע עבודות פרטיות בהיותו חבר מועצה, בכל זאת החליט איציק חדד להודות בעבירה זו.
מדובר בפעולת תיווך שביצע מר כנפו עבור שתי החברות: החברה של איציק חדד (יחד הבונים) שרכשה את הקרקע וחברת פרספוליס. לטענת עורך הדין של איציק חדד, שתי החברות (יחד הבונים ופרספוליס) שילמו למר כנפו דמי תיווך. בכל מקרה טען עורך הדין, כי מדובר בפעולת תיווך אמיתית, כאשר נטען שכחבר מועצה הוא היה רשאי לבצע פעילות כזאת, בתנאי שהוא לא מתערב בתפקידו בעירייה בנושאים שקשורים לקרקע, נשוא התיווך.
עוד נטען , כי איציק חדד יצא מנקודת הנחה, כי כנפו לא יתערב בנושאים הקשורים בקרקע זו. מסתבר בדיעבד, כי לטענת עורך הדין של חדד, בישיבה הראשונה אכן כנפו לא השתתף אך בשתי הישיבות לאחר מכן, כנפו השתתף אבל התקבלו בהן החלטות אשר הכבידו על החברות של חדד.
איציק חדד החליט לא להתמודד לא במישור המשפטי ולא במישור העובדתי בכתב האישום והודה בעבירת סיוע להפרת אמונים.
האישום השני המיוחס לחדד, מתייחס ליצחק דרי, חבר מועצת העיר לשעבר, גם כאן סיוע להפרת אמונים. כאן מדובר, לטענת עורך הדין, כי מר דרי נתן הלוואה לחברת יחד הבונים, שעודנה בבעלותו של איציק חדד. ההלוואה הזאת, כך נטען, הוחזרה ושולמה באופן מלא, באופן שקוף ונרשם בספרי החברה.
למרות שהכל נעשה בשקיפות החליט איציק חדד לסיים את התיק הזה ולהודות בעבירה של סיוע להפרת אמונים, גם במקרה הזה.
עבירה נוספת בה הודה איציק חדד היא לפי סעיף 217 לפקודת מס ההכנסה, לפיה אי מסירת פרטים כנדרש לרשויות המס. גם כאן הודה חדד בעבירה זו.
מלכתחילה, נחשד ונחקר איציק חדד בעבירה של מתן שוחד, שהיא עבירה חמורה מאין כמותה, לטענת עורך דינו. משנת 2012, עם פרוץ החקירה, נאלץ חדד להתמודד עם ההאשמות כנגדו. חדד נעצר, נכבל באזיקים, אחרי כמה ימי מעצר, אשר במסגרתם הוא אושפז בבית החולים לבדיקות, הוא נשלח למעצר בית והתמודד עם פרסומים לפיהם הוא חשוד במתן שוחד.
כאשר הוגש כתב האישום, בוצע חילוט אגרסיבי ללא הגבלת הסכום לקבלן איציק חדד, כך לפי עורך דינו. הייתה עצירה כמעט מוחלטת של פעילות החברה, צ'קים החלו לחזור, החילוט התייחס גם לחשבונות המימון של הבנק שמימן את הפרויקט. גם היום, יש פגיעה בדירוג החברה בבעלות של חדד "יחד הבונים". עוד ציין עורך דינו, כי איציק חדד לא יכול אפילו היה להשתמש בפנגו, כי עצרו את ההוראה שמימנה את החניה.
עורכת הדין של חדד טענה, כי חדד העדיף לא להמשיך להתמודד עם התיק וטענה, כי עונש של עבודות שירות הוא גבוה וכך גם הקנס שנדרש לשלם.
עוד הגישה עורכת דינו של חדד תעודות, המעידות על תרומות של חדד.
בנוסף לכך, ערכה עורכת הדין של חדד השוואה לעסקאות שנעשו בתיק הזה והתחילה עם העסקה שחתם הקבלן קלוד נחמיאס, שהיה שותפו של חדד בעבר וכיום כבר לא.
עורכת הדין של חדד טענה, כי קלוד נחמיאס מלכתחילה הואשם עם איציק חדד באותם האישומים ובסופו של דבר הגיע עם הפרקליטות להסדר, במסגרתו הודה נחמיאס בהשגת נכסים שהושגו בפשע, שזאת עבירה חמורה לאין ערוך מן העבירות בהן הודה חדד ובנוסף נחמיאס הודה גם בסיוע להפרת אמונים וגם בעבירת מס .החילוט שהוטל על קלוד נחמיאס הוא 5.3 מיליון שקלים שלטענת עורכת הדין של חדד, זאת טובת ההנאה שבה הוא הודה ולזה הצטרף קנס של עוד 700,000 ₪ כלומר שוני בעונש בינו ובין חדד.
עוד פירטה עורכת הדין את הסדרי הטיעון של גלעד פרימק ויואל ישראל – גם שניהם סגרו הסדרי טיעון.
לבסוף, איציק חדד התנצל בזו הלשון: "אני מאוד מצטער על כל המעשים שיוחסו לי ואני מזדהה עם מה שהמייצגים שלי אמרו".
כאמור, ההחלטה התקבלה ב28 בספטמבר 2017.
בגזר הדין, החליטה השופטת כך: 6 חודשי מאסר אשר ירוצו בעבודות שירות בעבודות באגודה למען העיוור באשדוד מתאריך 19/11/17.
12 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים, שהנאשם לא יעבור על עבירות כמו אלה אשר הורשע בהן.
קנס כספי בסך 2,050,000 ₪ או שנתיים מאסר תמורתו. הקנס ישולם ב-20 תשלומים החל מ-15/1/18. עם השלמת תשלום הקנס, תשחרר מדינת ישראל את הנכסים שנתפסו במסגרת הליכי הביניים.
הקבלן איציק חדד הגיב ל"אשדוד היום", כי אכן הוא מרצה בימים אלה את עונש עבודות השירות שהוטל עליו.
חבר המועצה עמרם כנפו – סירב להגיב בנושא.
