49 יום לבחירות: המתמודדים מתקשים להניע קמפיינים יעילים ונראה, כי כוחם של החרדים צפוי לגדול משמעותי, נוכחו הערכות לאחוזי הצבעה נמוכים| אשדוד היום
״בחירות בצל מלחמה״. מי היה מאמין ,שכך יהיה? אם בתקופת טרום ה-6 באוקטובר, עיקר העיסוק התקשורתי שלנו נסב על נושאים משמעותיים בסדר היום הציבורי בעיר, הרי שהחל מהשבעה באוקטובר הקלפים נטרפו. מה שעניין לפני כבר לא מעניין היום ונראה, כי מדובר בשתי תקופות שונות לחלוטין.
הסוגיות על הפרק, הבעיות, הפרויקטים שהובטחו ולא נבנו- הכל ימתין לאחר המלחמה. כעת, שר הפנים החליט, לאחר שנועץ בוועדה מקצועית, כי הבחירות יתקיימו ב-30 בינואר 2024 והתאריך הזה לא צפוי להשתנות. אומנם המדינה ועם ישראל כולו עוסקים ועסוקים במלחמה ובבשורות הקשות המעציבות על מצב הרוח ועל הנשמה ועדיין, ההליך הדמוקרטי ימשיך כמתוכנן והבחירות תתקיימנה במועדן האמור. לדידו של שר הפנים, החשיבות הדמוקרטית לקיים את הבחירות בסמוך למועדון המקורי היא גבוהה ביותר ולכן ההחלטה שלו היא לערוך אותן ב-30 בינואר 2024.
נכון להיום, ישנם 7 מתמודדים לראשות העיר אשדוד. מרבית המועמדים לא רלוונטיים, כל אחד מסיבותיו וכרגע, השלושה המובילים הם: ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי, ברק סרי ואבי אמסלם.
האם ראש העיר התחזק פוליטית בשל המלחמה?
שואלים אותי לא פעם, האם לדעתי ראש העיר התחזק בעקבות המלחמה? ובכן, התשובה היא כן. ההתחזקות הפוליטית של ראש העיר לא נובעת ממצביעים חדשים שלא חשבו להצביע לו קודם לכן וכעת החליטו להצביע לו, אלא מכוח התמיכה של מפלגת אגודת ישראל בו. ההערכות מדברות על צפוי לאחוזי הצבעה נמוכים מאוד וליתר דיוק, בין 40%-50%. באופן הזה, אחוזי ההצבעה בקרב המגזר החרדי יישארו גבוהים מאוד, מה שצפוי להעלות את כוחם של חברי המועצה החרדים. לעניין התמיכה בראש העיר, החוזק שלו נובע מהתמיכה שלהם בו שכרגע התמיכה הזו שווה הרבה יותר מאשר היתה בתקופת טרום השבעה באוקטובר, כאמור, בשל אחוזי ההצבעה הנמוכים בקרב הציבור הכללי.
על הפרק: סיבוב שני
נכון להיום, הבחירות באשדוד, בסיכוי גבוה מאוד, יוכרעו רק בסיבוב שני, שכן כל עוד ישנם 7 מתמודדים.
3 המתמודדים הרלוונטיים כיום הם: ראש העיר יחיאל לסרי, ברק סרי ואבי אמסלם. אילו אמסלם יסיר את מועמדותו ויתמוך בברק סרי, הרי ששני המועמדים המובילים בנסיבות הנוכחיות, יהיו: יחיאל לסרי וברק סרי. שניהם לא יצליחו להגיע לכדי 40% בשל הפיצול בין אגודת ישראל לש״ס (אם ימשיך להיות). הסיבוב השני בכל אופן הוא בשורה לא טובה לראש העיר, שכן במרבית אירועי ״סיבוב שני״, ראש העיר מאבד את כהונתו למתמודד מולו והסיבות לכך רבות ונסיבות בעיקר סביב הרצון של כל המועמדים לשינוי וחבירה למועמד שכנגד, אף אם לפני רגע היה יריב פוליטי. בסיבוב השני חייבים להיות חיבורים והם יתקיימו. ממשיכים להמתין למילה של אריה דרעי. נקצר לכם את כל התהליך ובמשפט: אילו יחליט אריה דרעי להסיר את מועמדותו של אמסלם לראשות העיר ולתמוך בברק סרי – אזי סרי יעלה לסיבוב שני מול לסרי וצפוי לנצח אותו. אם דרעי יחליט שמועמדותו של אמסלם לראשות העיר בעינה עומדת, הרי שבעל הסיכויי הגבוהים לעלות מול לסרי לסיבוב שני, יהיה אמסלם בכבודו ובעצמו.
יתר המועמדים: כל עוד לא יהיה חיבור בין כצנלסון לנכט ו/או חיבור בין ד״ר לחמני לגלבר- הרי שארבעתם לא יעלו לסיבוב השני. נקודה. צריך להבין, שהמערכת הפוליטית בעיר השתנתה פלאים בשל המלחמה. אם ד״ר לחמני יכול היה להביא 30,000 מצביעים לקלפי בבחירות 2018 ונניח בבחירות הנוכחיות הצפי היה לפחות לחצי מזה, הרי שעכשיו, בזמן המלחמה, אחוזי ההצבעה הנמוכים צפויים לפגוע בסיכויים שלו ושל גלבר להביא את הציבור שלהם להצביע ולכן הם צריכים להתחבר. על פניו, לא נראה חיבור כזה על הפרק ושוב, חבל.
תחושות הציבור
מאז השבעה באוקטובר, כנראה, לא חשנו שיש לנו כמות כזו גדולה של דמעות להזיל על אנשים שאפילו לא הכרנו. הבוקר, התבשרנו על 10 לוחמי גדוד 13, מטובי בנינו, מלח הארץ, שנפלו בקרבות העזים בעזה אמש. מה אפשר להגיד בבוקר עצוב כזה? למי יש ראש לבחירות בכלל? הכל נכון וצודק.
ביחד עם זאת, המלחמה הזו עוד תסתיים בניצחון גדול של עם ישראל. אין דרך אחרת. העיר אשדוד, כמו יתר הרשויות, יצטרכו להמשיך ולהתנהל, ובתקווה להצעיד את אשדוד קדימה להצלחות ולבניה חיובית. ההליך הדמוקרטי בערים מתקיים פעם בחמש שנים ולכן, כל מי שהעיר אשדוד חשובה לו, יהיה חייב לצאת ולממש את זכות ההצבעה שניתנה לו על פי חוק. מצב רוח אומנם אין בימים אלה, אך הבחירות יתקיימו לטובה ובתקווה שתושבי העיר אכן יצאו להצביע.
נמשיך לעדכן בבשורות טובות, בע״ה.

