בית ספר המגינים רובע ג תמונה מתוך פייס עירייה

״זמני ההגעה של התלמידים למרחבים מוגנים הוא ארוך מהדרוש אך בעירייה מעדיפים להתעלם״| פניות למערכת אשדוד היום

למערכת אשדוד היום נודע, כי קיימים תלמידים בבתי הספר אשר בתרגול היומי, לא מספיקים להגיע למרחבים מוגנים בזמן המתבקש. בעירייה, מעדיפים להתעלם ולהשיב על נושאים אחרים| אשדוד היום

עניין המחסור במיגוניות ברחבי העיר מחלחל ומשפיע ככל שהמלחמה מתארכת וצפויה לשוב בקרוב, בתום הפסקת האש. בעוד בעיריית אשדוד, לא נערכו עם תכנית אופרטיבית לקיום לימודים בזמן מלחמה, התלמידים מתרגלים מדי יום כניסה למקלטים. עד כה, הפסקת האש מוכיחה את עצמה היטב ולא נשמעה אזעקה בעיר מאז חזרו התלמידים לימי לימוד מלאים, ללא קפסולות.

במערכת אשדוד היום התקבלו עדכונים מהורים לילדים, שטוענים כי זמן הכניסה של התלמידים למרחבים המוגנים בשעת תרגיל, הינה גדולה בהרבה מהזמן הדרוש, שהוא חצי דקה. ״ישנם תלמידים שלוקח להם להגיע 2 דקות או 2.5 דקות״, אמרה אם לילדה בבית ספר יסודי בעיר.

הטענות הללו של ההורים למערכת אשדוד היום, הובילה את המערכת להגיש שאילתא ברורה לדוברות עיריית אשדוד ,במטרה לקבל תשובה ברורה. נראה, כי בדוברות עיריית אשדוד מעדיפים להתייחס לנושאים אחרים לגמרי ומתחמקים ממתן תשובה הולמת כלשהי לסיטואציה הקשה המתוארת לעיל. השאילתא שנשאלה דיברה על בקשה לקבלת נתונים של זמנים ממוצעים בבתי הספר בעיר, להגעה של התלמידים למרחבים מוגנים. התשובה שהתקבלה, דיברה על הכל פרט לזמני ההגעה… האם מישהו בעיריית אשדוד מעדי לעצום עיניים לרווחה במקום להכיר בסוגיה ולטפל בה באופן מיטבי?

להלן התשובה שהתקבלה מדוברות עיריית אשדוד:

תמי שלום,

השבת הלימודים בכל מוסדות החינוך נעשית בהתאם להנחיות פיקוד העורף ועל פי המתווה שמבטיח את ביטחון התלמידים.

עם חזרת התלמידים למוסדות, הם תרגלו כניסה לממ"דים כנדרש וללא תקלות.

נתוני החזרה ללימודים בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים מלמדים על היענות מרשימה, לשביעות רצון ההורים והמערכת, והם עומדים על ממוצע חזרה של 86% ביסודי ו-83% בגני הילדים.

לאחר שביקשנו הבהרה נוספת, התקבלה ההבהרה הבאה:

המשך לשאלתך בנושא המיגון במוסדות החינוך, הרינו להבהיר בראש ובראשונה כי אשדוד היא עיר ירוקה על כל המשתמע מכך, ולפיכך הלימודים כרגע מתנהלים כבשגרה. יותר מכך וללא קשר למצב הנוכחי, מערכת החינוך מתרגלת תרחישי חירום שונים בהתאם לתכנית שנתית ואלו נמדדים ומנוטרים כך שיעמדו בתקן. אעפ"כ, הקב״טים במוסדות החינוך מבצעים במערכה הנוכחית שורה של פעולות נוספות על מנת להבטיח את שלום הילדים ובהן: הנחיית המנהלים/ות, מיפוי מקלטים והאזורים המוגנים ביותר (״שתי תקרות וגרמי מדרגות״), שיבוץ כיתות בהתאם לאוכלוסיית תלמידים (גדולים למעלה, קטנים למטה ובסמוך למרחב המוגן), תכנון מסלול ואופן ההגעה למרחבים המוגנים, סימון נתיבי ההגעה למרחב המוגן באמצעות מדבקות על הקרקע, ביצוע תרגילים עם התלמידים והצוותים החינוכיים… ועוד – והכל כמובן בהתאם להנחיות פקע"ר ותחת תפיסת "הכי מוגן שיש" ומקסימום מיגון לתלמידים.

במהלך התרגילים ומדידת הזמנים, רכזי הביטחון והבטיחות וציבור המנהלים מתבקשים להעלות רעיונות ולהציע הצעות ייעול על מנת לשפר ולייעל ככל הניתן את ההגעה למרחב המוגן בזמן. מי שלא מספיק להגיע ב-45 שניות נכנס למרחב ״הכי מוגן שיש״, שנבחר וידוע מראש, ושוהה בו 10 דקות. בכל תרגיל כזה כאמור, מיד לאחר 10 דקות השהיה, מתבצעת בדיקה לשיפור המיגון.

בתמונה: בית ספר ״המגינים״ ברובע ג. התמונה להמחשה בלבד.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *