ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי ״נהנה״ מהבמה הפוליטית, השמורה בימים אלו לבעלי תפקיד בלבד. האם הקמפיין שהוא מנהל בימי המלחמה יסייע לו להישאר בתפקיד ראש העיר? | פרשנות פוליטית מאת: מערכת אשדוד היום
הבחירות היו אמורות להתקיים עוד באוקטובר 2023 ונדחו לסוף ינואר, עם אופציה להארכה עד סוף פברואר (24/2/24). נכון להיום, כל שבעת המועמדים לראשות העיר עדיין עומדים על עמדתם להמשיך להתמודד גם בבחירות הקרובות.
ד״ר יחיאל לסרי, שמעון כצנלסון ,אלי נכט, ברק סרי, הלן גלבר, אבי אמסלם, ד״ר אלי לחמני – כולם ממשיכים להתמודד ואיש מהם לא הכריז על ירידה מהמהירות ובוודאי לא על חבירה למועמד אחר.
לסרי הוא ראש עיר היחידי שבתקופת המלחמה ״זוכה״ לקריאת תגר על מנהיגותו:
* הורים לילדים
- אלי לחמני במכתבו הקשה.
- צחי אבו שהתקין מיגוניות במקום העירייה שלא עשתה זאת.
- עיתונות מקומית שמבקרת אותו לא מעט
סיבוב שני על הפרק
כל עוד המצב הוא כזה עם 7 מתמודדים לראשות העיר, יודע כל בר דעת, כי לא תהיה הכרעה בסיבוב הראשון. באופן הזה, לא יכולה להיות הכרעה בסיבוב הראשון ולכן הסיבוב השני ממש מעבר לפינה. ראש העיר לא יוכל להשיג את 40% הדרושים לו למעבר בסיבוב הראשון ולכן, בהתאם לנתונים כיום לפיהם אגודת ישראל תתמוך בו לראשות העיר, הוא צפוי לעלות לסיבוב השני עם המתמודד השני החזק ביותר, שאף הוא לא הצליח להגיע ל40%.

שני המתמודדים החזקים ביותר, אשר אחד מהם צפוי לעלות לסיבוב שני מול ראש העיר: מ״מ רה״ע אבי אמסלם, ברק סרי.
אבי אמסלם מתחזק משמעותית משום שחברי מפלגת ש״ס ברמה הארצית עושים חייל בתפקידם ומשרתים בתפקידיהם החשובים נאמנה את האזרחים. עובדה זו, מניבה לאמסלם רווח פוליטי גם פה בעיר, שהתושבים שיעדיפו להצביע לש״ס למועצת העיר ולא לפוליטיקאים אחרים, שנתמכים על ידי פוליטיקאים ארציים שנויים במחלוקת.
ברק סרי הוא המתמודד היחיד שנמצא מחוץ למערכת הפוליטית המקומית ולכן זוכה לאמון הציבור בשיפור התשתיות ומצב העיר. יתר המתמודדים, מכהנים על פי רוב, במשך שנים במועצת העיר ועדיין, יתכן שלא זעקו מספיק למיגון העיר (אף כי ההחלטה והאחריות ע״כ הינה כולה של ראש העיר). סרי נהנה ממטה בחירות חזק של תושבים שהלכו עמו יד ביד עם תקווה בלב לשינוי שהוא יביא לעיר. המטה של סרי ממשיך לפעול לאורך כל הדרך בסיוע לחיילים ולתושבים ושומר על הגחלת בזמן שיתר המטות נסגרו או התפרקו.
חיבורים?
הבחירות שהיו קרובות מאוד ונדחו הוכיחו לנו, שכל הדיבורים על ״חיבורים צפויים״ היו די מנותקים מהמציאות ומהאגו העצום שבו מחזיק כל מתמודד לראשות העיר. מרבית המתמודדים יודעים ומבינים שאין להם שום סיכוי להיבחר ועדיין, מנסים את מזלם או מונחים להשאיר את מועמדותם רק כדי לא לחזק מתמודד אחר.
החיבור העיקרי שעדיין נותר על הפרק הוא חיבור של מפלגת ש״ס עם ברק סרי. החיבור הזה, שכולם ציפו שיקרה די מההתחלה, מתמהמה נכון להיום. במקום החיבור הטבעי, דרעי החליט להריץ את אבי אמסלם לראשות העיר. העובדה, שדרעי החליט להריץ את אבי אמסלם לראשות העיר, מעידה חד משמעית על הסכסוך העמוק הקיים בינו לבין ראש העיר יחיאל לסרי. צריך להבין, שהמספרים מדברים אמת ולפי המספרים, בלי תמיכה מלאה של ש״ס, ראש העיר יחיאל לסרי לא יוכל להיבחר בסיבוב הראשון. כל חלום אחר המוצג על ידי אנשים מטעם ראש העיר הינו בגדר חלום מתוק (והם יודעים זאת). נקודה.
בסיבוב השני- ראש העיר המכהן בדר״כ מפסיד
כל ראש עיר מכהן לא מעוניין בשום אופן להגיע לסיבוב שני בבחירות ומעוניין, כמובן, להיבחר כבר בסיבוב הראשון. מדוע? משום שראשי העיר מכירים היטב את הסטטיסטיקה לפיה ראש עיר מכהן מפסיד בסיבוב השני כמעט בוודאות מוחלטת. הסיבות לכך הן רבות אבל הן בעיקר פסיכולוגיות. ברגע שמועמד כלשהו עולה לסיבוב השני, יתר המתמודדים נוהגים לחבור אליו משום שהם מרגישים כבר את השינוי באוויר ורואים הלכה למעשה, כי השינוי יכול לקרות והוא במרחק נגיעה. ידוע, כי התמודדות מול ראש עיר מכהן היא התמודדות קשה ביותר לכל מועמד, חזק ככל שיהיה. העלייה לסיבוב השני מעניקה רוח גבית למחנה מול ראש העיר ובדרך כלל, החיבורים נעשים עם המתמודד שכנגד.
קמפיין בזמן מלחמה -הבמה בעיקר של ראש העיר. האם זה עוזר לו?
הבמה של קמפיין בשעת מלחמה שמורה בעיקר לראש העיר. אבל האם עובדה זו מסייעת לראש העיר, נכון להיום? רבות נכתב באשדוד היום, כי ראש העיר נמצא בתפקודו הטוב ביותר מאז תחילת התפקיד, מבחינת מעורבותו האישית. נכון שראש העיר מעורב וזה עושה לו טוב, אבל האם הקמפיין הזה שהוא מנהל בזמן המלחמה מסייע לו פוליטית? התשובה היא לא ונפרט את הסיבות.
ראשית, יתר המתמודדים לראשות העיר ממתינים על הקווים ומבצעים את הקמפיין שלהם מתחת לרדאר בשלל פעילויות ושיחות פוליטיות, רחוק מעין הציבור (אך קרוב לעין התקשורת המקומית). מתישהו, שהקמפיין הגלוי יעלה לאוויר, כל אותם 6 מתמודדים מול ראש העיר, ימשיכו בקמפיין שלהם ולכן מצבו הפוליטי של ראש העיר מוסיף להיות קשה.
שנית, אילו מצבו הפוליטי של ראש העיר היה משתפר, בוודאי הפוליטיקאים היו מבינים זאת וממהרים לחבור אליו או מכריזים על תמיכה בו. זה לא קרה ולא צפוי לקרות בקרוב.
שלישית, העיר אשדוד מטווחת מזה 15 שנה. איך יכול להיות שאין מיגוניות בצמוד למוסדות חינוך? גני ילדים? בתי ספר? מרכזונים? אנשים וילדים מופקרים לגורלם. עובדה זו חשפה התנהלות קלוקלת, במקרה הטוב, וחוסר אמונה בפרוץ מלחמה ולראייה, חוסר ההיערכות של העירייה שגובה מיסים ייעודיים וייחודיים בדמות ״אגרת שמירה״ ועדיין, אין שום תכנית אופרטיבית למיגון העיר באופן כלשהו.
רביעית, ראש העיר התמהמה בהחזרת מוסדות החינוך ללימודים באופן מלא ורק היום (!) 50 יום מאז פרוץ המלחמה, בעקבות לחץ ציבורי ותקשורתי, החליט ראש העיר להחזיר את מוסדות החינוך ללימודים וכן את השגרה לעיר באופן מסוים. עובדה זו מתקשרת לעניין המחסור במיגוניות בכל רחבי העיר וברבעים הוותיקים במיוחד.
עושה רושם, כי עובדות אלו, לא משפרות מהותית את מצבו של ראש העיר ובאין קמפיין גלוי מצד יתר המתמודדים, התחושה שראש העיר מנסה להעביר לפעילים שלו, לפיה מצבו השתפר היא בגדר אשליה ולא מספרת את המציאות הלכה למעשה.
נמשיך לעדכן!

4 תגובות
זה לא מעניין. לא יהיו בחירות.
בדיחה
לסרי הוא היסטוריה! והוא יודע את זה אך נאחז בקרן המזבח ומשלה את כולם ובעיקר את עצמו.
ללא החרדים במלואם, היה מפסיד כבר בבחירות הקודמות.
ללא האגו החסר אחריות של גלבר רודפת השררה, גם היה מפסיד כבר אז.
לסרי הוא פגר פוליטי מת- רחמנא ליצלן.
הוא בונה על הרדים האשכנזים שיתמכו בו ויעלה לסיבוב השני..
לסרי,למרות כל הכספים ששפך על יהדות התורה, ולמרות כל ההתחנפות המבישה שלו בפניהם, לא מכיר אותם לעומק. הם יזנח וינטשו אותו ללא מצמוץ וללא היסוס,ברגע שיבינו כי הוא " סוס מת". וכך בדיוק יקרה.
לסרי יודע בעומק ליבו,כי הציבור באשדוד מאס בו ובגם בסביבתו הנפסדת.
הרבה מאוד עובדי " ומקורבי" עירייה המכירים מקרוב את: הקצב בן עדי, המזוייפת נפתלי, הדחלילה בר אולפן, השפוט גבי כנפו,המשתפי"ם הרבים הנוספים (מנהלת כ"א,מנהל רשות הספורט,מנכ"ל חב' לתרבות, מנהלת רשות הסמים, היועץ המשפטי) ועוד דרדרים רבים נוספים, יצביעו ברגע האמת נגד לסרי כדי להעניש ולהרחיק מחיינו את כל הנ"ל.
שיהיה לנו בהצלחה.
העיקר שהוא יושב במיקלט עם האפוד הקרמי הכחול…😆