לסרי מועצת

ד״ר יחיאל לסרי פועל נגד מועצת חכמי התורה

לסרי vs מועצת חכמי התורה: מועצת חכמי התורה של מפלגת ש״ס תמכה בד״ר יחיאל לסרי במשך 15 שנות שלטונו, 3 מערכות בחירות 2008, 2013, 2018 עברו בהצלחה מבחינת לסרי רק בשל תמיכת מועצת החכמים. אם כך, מדוע יחיאל לסרי פועל נגד המועצת? | אשדוד היום

מועצת חכמי התורה היא הגוף הרבני בעל הסמכות העליונה בתנועת ש"ס. חברי מועצת חכמי התורה מרכיבים את רשימת המועמדים לבחירות, מחליטים על הסכמים קואליציוניים וקובעים את מדיניותה הפוליטית והמדינית של המפלגה. דוגמה זכורה לכולם אירעה בשנת 1990 (במה שזכה לכינוי "התרגיל המסריח") נתנו הוראה לחברי הכנסת לא להצטרף לממשלה בראשות שמעון פרס. ובספטמבר 1990 נתנו הוראה לחברי הכנסת להישאר בקואליציה ולא לפרוש מהממשלה, כתגובה לחקירה שנפתחה נגד השר אריה דרעי.

ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי הוא אדם דתי, חובש כיפה וירא שמיים. החל משנת 2008, עת נבחר לראשונה לראשות העיר אשדוד, היה זה בזכות ותודות לתמיכת מועצת חכמי התורה בו. פעם אחר פעם אחר פעם, כולל בשנת 2018 כאשר ניצח על חודו של קול, הביעו חברי המועצת תמיכה בד״ר לסרי והוא, כמובן, ציית לעמדתם והיה שמח ומאושר על התמיכה בו. בקדנציה האחרונה, ד״ר יחיאל לסרי פעל אחרת אל מול מפלגת ש״ס, כאשר יש הטוענים או לפחות כפי שנכתב במכתב המועצת, כי החזיר ״רעה תחת טובה״ ומיד לאחר הבחירות, החליט למדר את יו״ר התנועה באשדוד וממלא מקומו אבי אמסלם כמעט מכל פעילות ציבורית ובמפגין. ההתנהלות הלא מכבדת, בלשון המעטה, של לסרי אל מול אמסלם לא פסקה אף לא לרגע אחד במשך כל הקדנציה האחרונה ולעומתו, אמסלם הגיב באצילות ובשתיקה אל מול העוול הגדול שנעשה לו כשליח הציבור הספרדי בעיר ולציבור גם.

המועצת החליטה לתמוך באבי אמסלם לראשות העיר

לפני כשבועיים, הוציאה מועצת חכמי התורה מכתב ובו היא כותבת מפורשות, ראשית, מדוע אסור לתמוך בד״ר יחיאל לסרי לראשות העיר ומונה את הסיבות: קדושת השבת שהופרה, אפליה קשה כנגד הציבור החרדי ספרדי, מוסדות חינוך שנמצאים בתנאים קשים ובמבנים שאינם ראויים, וכן מציינת ומונה את הפעולות הקשות שננקטו מול אמסלם שעל אף הכל ״פעל בכל כוחו ומרצו להגדיל תורה ולהאדירה״. בסוף המכתב, חתמו הרבנים החשובים במועצת אמירה מפורשת, ברורה וחד משמעית ולפיה, הם קוראים לתמוך באבי אמסלם לראשות העיר.

להלן מכתב התמיכה של מועצת חכמי התורה באבי אמסלם לראשות העיר:

מדוע יחיאל לסרי פועל נגד מועצת חכמי התורה?

״עשה לך רב״: על פניו נראה, כי ההחלטה של מועצת החכמים אמורה להתקבל בכבוד ובהכנעה אף אם איננה מתאימה בדיוק לרצונך האישי. והרי מה משמעות הציווי ״עשה לך רב?״, בדיוק לעניין מעין זה, לפיו גם אם הרב שלך מקבל החלטה בניגוד לנטיות לבך, עדיין, אתה צריך לקבל את עמדתו. ד״ר יחיאל לסרי, אדם דתי, חובש כיפה ומתפלל בבית הכנסת, אמור לקבל את הדין עליו ואף מצופה ממנו לפעול בדיוק בהתאם להחלטת המועצת, כלומר לתמוך באבי אמסלם לראשות העיר. אם לא לפעול כמצוות מועצת חכמי התורה לפחות ובוודאי שלא לפעול כנגדה. הלא המועצת היא זו שהכתירה אותו במשך 3 פעמים לראשות העיר, כולל בפעם האחרונה שהיתה נראית חסרת סיכוי. אם כך, איזה מין כבוד יש לו ליחיאל לסרי לחברי המועצת אם הפעם הוא פועל נגד ההחלטה הברורה שלהם?

יחיאל לסרי מנסה לשווא להחתים רבנים על מכתב תמיכה בו, בתשובה וכנגד המכתב של המועצת הפעם, שהחליטה להביע תמיכה באבי אמסלם לראשות העיר. לאשדוד היום נודע, כי ישנם רבנים אשר העידו, כי, לכאורה, הופעלו כנגדם לחצים כבירים לחתום על תמיכה בראש העיר כאשר רובם ככולם, הם רבנים מכובדים, יראי שמיים שלא חושבים אפילו לפעול כנגד החלטת המועצת וצפויים לפעול ״ככל אשר יורון״. ההשערה היא, כי הלחצים אשר נטעו, שראש העיר או מי מאנשיו יכולים לפעיל הינם בעיקר סביב תקציבים או הבטחות לתקציבים למוסדות החינוך והתורה. כיום, ראש העיר נמצא בשליטה מלאה על תקציב העירייה שהוא כספי ציבור ומוזרה ביותר ההתנהלות סביב זה ואולי אף דרושה בדיקה או חקירה.

ואלה שמות הרבנים אשר ד״ר יחיאל לסרי פועל נגד החלטתם

נציין, כי מכתב של מועצת חכמי התורה, משול לפסק הלכה בעיני הציבור החרדי ולכן לא ניתן לערער עליו כמעט בשום דרך. במכתב, המועצת החליטה דבר ראשון לא לתמוך ביחיאל לסרי ומנתה סיבות שנכתבו לעיל. דבר שני שהחליטה המועצת היא לתמוך באבי אמסלם לראשות העיר. הציפייה מאדם דתי היא לקבל את שתי ההחלטות החשובות האלה ובוודאי לא לפעול נגדן בשום צורה. האופן שבו ראש העיר מגיע לרבנים או שולח אנשים מטעמו ומנסה להחתים אותם על ״מכתב חלופי״ הוא אבסורד ונוגד את אופן ההתנהלות במפלגת ש״ס ובכלל בעולם החרדי.

מקורב אמר לאשדוד היום: ״אני מתגורר ברובע ז׳ ואומר כאן מפורשות שאני לא מכיר שום אדם חרדי או אפילו דתי, שיפעל נגד מועצת חכמי התורה. גם שום רב מקומי לא יגיד לקהילה שלו לפעול נגד מועצת חכמי התורה זה דבר שלא ייעשה ולא יקרה ולכן לא ברור לי למה יחיאל לסרי פועל נגד המועצת?״.

חברי מועצת חכמי התורה כיום הם:

  • הרב משה מאיה – ראש כולל "זיכרון משה" וראש ישיבת "עטרת שלמה" והרב הספרדי של שכונת יד אליהו בעיר תל אביב, מכהן גם בתור יושב-ראש מעיין החינוך התורני. לאחר פטירת הרב שמעון בעדני הוכתר ל"זקן מועצת חכמי התורה".
  • הרב דוד יוסף – ראש כולל יחוה דעת. (צורף ב-2013 בעקבות פטירת אביו הרב עובדיה יוסף)
  • הרב ראובן אלבז – ראש ישיבת אור החיים ורב שכונת בית ישראל בירושלים. (צורף ב-15 בינואר 2015, לקראת הבחירות לכנסת ה-20.)
  • הרב אברהם סלים – ראש ישיבת מאור התורה. (צורף ב-17 באפריל 2023)
  • הרב שלמה בן שמעון – אב"ד נווה ציון. (צורף ב-17 באפריל 2023)
  • הרב שמואל בצלאל – ראש ישיבת פורת יוסף העיר העתיקה. (צורף ב-17 באפריל 2023)
  • הרב שלמה מחפוד – אב"ד "יורה דעה" והרב של שכונת "נווה אחיעזר" בבני ברק. (צורף ב-17 באפריל 2023)
  • הרב יהודה כהן – ראש ישיבת יקירי ירושלים ובאר התלמוד בשכונת גאולה בירושלים. (צורף בעצרת זיכרון לי"א חודשים לחכם שלום הכהן ב- 13 יולי 2023)

כולם רבנים חשובים, מכובדים שההחלטה שלהם היא לא מקרית או זמנית אלא איתנה כסלע.

אם כך, שוב נשאל: מדוע יחיאל לסרי פועל נגד הרבנים של מועצת חכמי התורה? מדוע הוא החליט הפעם לפעול נגדם בפרהסיה ובאופן בזוי כל כך?

נמשיך לעקוב.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

10 תגובות

  1. אבי אמסלם יתחבר בדקה ה-90 לברק סרי ונקבל שלטון חרדי בראשות העבריין המורשע אריה ( בצל ) מכלוף דרעי שיהפוך את אשדוד לבני ברק / בית שמש או טבריה .

  2. מזעזע לפלג את הציבור הספרדי הוא רוצה!! רק בגלל זה לא הצביע לו!

  3. אז. כך. חוץ. מהבוטים. שמגיבים. בתמיכה. בלסרי. אני. אומר. לכם. לסרי סיים. את. הקרירה. הפוליטית. שלא. גבי כנפו. סיים את. הקרירה. הפוליטית. איריס נפטלי. סימה סופית. את. הקרירה. הפוליטית. שלה. מה שהם עושים. ברגע זה. לתומכים. של. לסרי. לשעבר. הכול. יחזור. עלהם. בומרנג. הם אלופים. בלפצל. קהלים. זה. המומחיות. שלהם. תראו מה עשו. לגלברג שאז היה לה סיכוי. לנצח. הביבוב. השני. עד. לבגץ. הגיעו. איתה. היום. הם. מלקקים לה. אז. לסרי. תפסיק. להעמיס. עלך. עוד. שינאה. בעיר. חבל. תיפרוש. בכבוד

  4. אני לא חרדי. אבל. במשפחה שלי יש. חרידים. בשיחות. שאנו מנהלים. בנושא. הפוליטי. בעיר. הם. אומרים. לי. לסרי סיים את. הקדנציה. שלא. ולא יהיה ראש עיר. אנחנו לא נלך. נגד. אחינו. הספרדים. ואנחנו. לא נשב. באופזיציה. לאחר הבחירות. לנו אין. בעיה. גם בדקה. ה90. נקבל. הוראה. למי להצביע. בנתאיים. לסרי. שופח. עלנו. גשם. של. כסף. אני. יצביע לסרי. אבל למועצה. לא

  5. המבוגר. האחראי. במשך 15 שנים. לא. ניבנה. דירה. אחת. לזוגות צעירים. לא טופל. נושא. האלימות. לא. טופל. נושא. החינוך. לא טופל. נושא. הפקקים. לא טופל. נושא הניקיון. לא טופל. נושא. ההדברה. כול העיר. זבובים. יטושים. גוקים. ועוד. לציין. שכן. טופל. בצורה. הכי יפה. זה. 5. בכירים. בעיריה. מרופדים. בכוח. ווווו1. יזם קבלן בינין. שהכול. עובר דרכו. שאפו. לסרי. אתה פשוט. אלוף

  6. זה מוטי כבן העוזר של עובדיה דהאן
    שמפיל אותו יחד עם עובדיה דהאן

    מחכים ליום שעובדיה דהאן ילך הוא עושק את הציבור

  7. זהו? צחי התייאש מברק?
    עברתם לאבי? הבנתם את הקטע.
    לנשום זה בריא

  8. כמה שקרים.. רבני העיר תומכים בלסרי כי הם יודעים את האמת.שיחיאל אדם שומר תורה ומצוות ישר דרך.שמכבד ושומע לרבנים. המכתב של המועצת לא חתום כי זה דרעי החליט לבד. זה האמת!!!

  9. הגיע הזמן לבדוק מה קורה במרכז למורשת ובמנה חמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *