C5B096F3-DD9C-4286-96F9-0203DC943A07

הצלחה גדולה לערב סיום הבקשות של המרכז לפיוט ושירה

המרכז לפיוט ושירה הפיק את מסיבת סיום הבקשות המרכזית של העיר אשדוד בערב רווי צלילים מיוחדים, אווירה נעימה ונוסטלגיה| אשדוד היום

בפעם הראשונה מזה 30 שנים מאז הוקם המרכז לפיוט ושירה בעיר, כאלף תושבי אשדוד והסביבה הגיעו להשתתף במסיבת סיום הבקשות המרכזית שיזם המרכז לפיוט ושירה באשדוד, בניהולו של מנכ״לה מרכז, ישראל אוחיון. האירוע היה חלק ממסורת רב שנתית שהולכת וגדלה בשנתיים האחרונות באופן מיוחד, אשר מצליח המרכז לפיוט להנגיש את אירועי התרבות המסורתיים לכלל תושבי העיר.

לערב המיוחד הגיעו חברי ועד המנהל של העמותה לתרבות אנדלוסית ולפיוט בישראל, בניהולה של היו"ר הגב' טלי סהרוני, כאשר בשלב מאוחר יותר הצטרפו ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי וממלא מקומו עו"ד גבי כנפו. בין האורחים היה ניתן לראות את ראש עיריית קריית מלאכי אליהו זוהר, בכיר העיתונאים בעיר מנחם גלילי, ועוד מכובדים רבים.

ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי עם ראש עיריית קרית מלאכי, ללו זוהר

המרכז לפיוט שפועל בערים נוספות מתוקף תפקידו כעמותה ציבורית כלל ארצית, הפיק אמש אירוע מיוחד באולמי בית האופרה בו לקחו חלק מאות מתושבי העיר אשדוד סביב שולחנות ערוכים, ונהנו מערב פיוט מיוחד ועשיר, עם גדולי הזמר והפיוט העולמי הרב מימון מני כהן ושמעון אילוז.

בהמשך הערב הציגו במרכז לפיוט את אנסמבל הפייטנים שלהם שליוו את שירת הבקשות מטעמם בבתי הכנסת ברחבי העיר. האנסמבל המשולב מצעירים ומבוגרים מציג פסיפס של אומנות שכמעט ונשכחת מהציבור הישראלי.

את הופעת האורח עשה בענק גדול הזמר בנג'מין בוזגלו שעלה למופע סוחף עם שבעה נגנים. הקהל הרב שנכח באולם נהנה מערב בלתי נשכח.

שאפו גדול מגיע למנכ״ל המרכז ישראל אוחיון ומנהל התרבות יהודה דהן, שני צעירים, הדור הבא של מסורת הפיוט, אשר הצליחו להביא לקדמת הבמה את מסורת הפיוט והשירה בת מאות שנים.

כן יירבו!

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

2 תגובות

  1. חבל שלא היה הקדמה
    שראש העיר הדיח את חברו לשעבר
    ומינה במקומו את ישראל אוחיון ויהודה דהן לא יודע עד כמה הם הדור הבא של השירה ופיוט

    אבל יפה טוב לדעת לאיפה הולך הכסף

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *