מאיר פור

יו״ר ועד ההורים במקיף ח׳ מרגיע את הלהבות: ״עניינים פנימיים של בית הספר שזוכים לטיפול הולם״| אשדוד היום

״הילדים שלנו הם בני אדם ולא מכונת ציונים״- הורים לתלמידים במקיף ח׳ מלינים על קיומן של מצלמות בכל פינה, אי מתן אפשרות לתלמידים לצאת לשירותים במהלך השיעור, מה קורה בין כותלי בית הספר מקיף ח׳ בעיר? יו״ר ועד ההורים מאיר פור: ״עניינים פנימיים של בית הספר שזוכים לטיפול הולם״ | הפרטים המלאים באשדוד היום

בתחילת השבוע פרסמנו כתבה, לפיה חלק מהנהגת ההורים לתלמידים במקיף ח׳ בעיר, החליטו לכתוב מכתב חריף מאין כמוהו, הממוען למפקחת בית הספר ממשרד החינוך, הגב׳ בת-עמי לנגמן, ראש מנהל התפעול אריה מימון ומנהלת אגף חטיבה עליונה הגב׳ יהודית ביטון. במכתבם, מפרטים נציגי הנהגת ההורים את מה שהם מכנים כמצוקה של התלמידיםבשנתיים האחרונות וכן טענות על פגיעה חמורה מצד הנהלת בית הספר בזכות היסוד הקיימת לכל תלמיד ותלמיד במדינת ישראל.

הטענות אשר נכתבו מכתב הן קשות מאוד ועלולים להעיד יותר מכל על דפוס ניהול בעייתי מאוד של בית הספר מקיף ח׳.

יו״ר ועד ההורים של בית הספר מקיף ח׳ מאיר פור, שהוא גם יו״ר ההנהגה ההורית בעיר, אמר ל״אשדוד היום״, כי אלו הם עניינים פנימיים של בית הספר אשר רובם כבר מטופלים על ידי ההנהלה. פור טוען טענות אחרות ועמו ביחד גם חלק מהמורות בבית הספר, אשר משקיעות ומעניקות רבות מעצמן לתלמידים ולא ציפו לטענות מסוג זה.

להלן תגובתו המלאה של יו״ר הוועד מאיר פור:

״אלה עניינים פנימיים של בית הספר והם מטופלים. יש בעיות נקודתיות ופנינו בכתב להנהלת בית הספר ונפלנו על אוזן קשבת, גם מנהל החינוך נכנס לתמונה על מנת להביא לפתרון ולמענה ואין לנו שום טענה כלפי מנהל החינוך ולמר אריה מימון . ההפך, מיד שקיבלו את המכתב פנו לטפל.
בית הספר שלנו הוא בית חינוך מצויין מן המובילים בעיר אך כבכל מוסד יש מידי פעם ליקויים ולכן פנינו על מנת לתקן הליקויים וזכינו למענה, גם היום (ה.מ יום שלישי) ערכנו ישיבה – הנהגה הורית והנהלת בית הספר על מנת לטפל בליקויים״.

להלן פירוט הטענות כפי שפורסמו בתחילת השבוע:

סעיף 12 לחוק זכויות התלמיד קובע כי "במוסד חינוך לא יימנע מתלמיד לממש את זכויותיו כאמור בחוק זה או בכל דין אחר." לכל אדם באשר הוא יש זכות יסוד הזכות לפרטיות והזכות לכבוד, קל וחומר שמדובר בתלמידי בית הספר שהוריהם מפקידים את האוצר הכי חשב בחייהם לידי הצוות החינוכי מידי בוקר.

ביום 14/11/22 התקיימה ישיבת הנהגת הורי תלמידים במקיף ח׳, במעמדה הציפו הורים לתלמידים במקיף ח׳, כי התלמידים חשים מזה תקופה תחושת תסכול, חרדה ומצוקה, פנייתם לגורמים החינוכיים הן למחנכות והן למורות המקצועיות מקבלת, לטענתם, מענה חלקי ואם בכלל.

נציגות ההורים טענה, כי חרף פניות חוזרות ונשנות מצד ההורים להנהלת בית הספר, ישנה תחושה קשה של נפילה על אוזניים ערלות, הנהלת בית הספר בוחרת שלא לשתף פעולה עם הנהגת ההורים, להתעלם מבקשות וביקורת בונה כלפי המוסד , התנהלות ההנהלה קלוקלת לאחרונה בלשון המעטה מול הנהגת ההורים.

נדמה להורים, כי ההנהלה בוחרת בפעולה חד צדדית, ולא מבינה כי חוסר שיתוף פעולה בין צוות החינוכי לבין הנהגת ההורים גורמת לנזק בלתי הפיך הן למוסד החינוכי והן לתלמידי המוסד הן בפן הנפשי והן בפן החינוכי.

חרף פניות חוזרות מטעם נציגי הוועד ובראשם היו"ר והסגניות לצוות ההנהלה, חשיפה של בעיות ובקשה למציאת פתרונות, הפניות לא נענו וחלקן אף קיבלו התייחסות לא ראויה ומזלזלת מטעם הנהלת בית הספר לרבות הנושאים המפורטים כדלקמן:
הזכות להישמע

זכות התלמידים לבקש ולקבל מידע בכל הנוגע אליהם: זכות התלמידים לומר את דעתם ללא פחד "מנקמה" מצד הצוות החינוכי, תלמידי מקיף ח' מבקשים מהוריהם שלא לפנות למורות או לצוות ההנהלה שמא אלה לא "יתנקמו" בהם.

זכות התלמידים לפנות אל כל אחד מהמורים, אל המנהל/ת ואל גורמים במשרד החינוך כדי לשוחח עימם על מצבם והרגשתם בבית הספר ולא ליפול על אוזניים ערלות, לעג וזלזול מצד הצוות החינוכי.

הזכות לבריאות

זכות התלמידים ללמוד בבית ספר שתחום הבריאות בו היא מהות מרכזית בתרבותו והמהווה סביבה בריאה ובטוחה.

אחריות המוסד החינוכי: מניעת יציאה לשירותים עלולה לגרום לנזק בריאותי, לפגיעה בפעילות הפיזיולוגית התקינה ולדלקות בדרכי השתן. לכן יש לאפשר ואסור למנוע יציאת תלמיד לשירותים במהלך השיעור על פי צרכיו. חוזר מנכ"ל תשסג/4(א), כ"ו כסלו, תשס"ג, 1 בדצמבר 2002.

יודגש באותיות קידוש לבנה, צוות ההנהלה הוציאה הוראה מפורשת בה נאמר לתלמידי מקיף ח' כי אין יציאה בזמן שיעור לשירותים.

חדרי השירותים במקיף- בתאי השירותים אין נייר טואלט, לא תמיד ולא בכל החדרים יש סבון, אסלות מלוכלכות ללא מושבים, תאורה וברזים לא תקינים והריח הוא בלתי נסבל. דלתות התאים תקולות ולא בכל דלתות התאים קיימים מנעולים תקינים, בנות מתלוננות שמציצים להן. אם לא די בכך, בסיור שנעשה על ידי אחת האימהות מצוות הנהגת הורים בנוכחות מנהלת בית הספר, פתחה היא תא שירותים לבדיקה בעת שתלמידה עושה בו צרכים, כשהמנהלת הנבוכה העירה לתלמידה שעליה לנעול, ענתה לה התלמידה שלא יכולה לנעול כיוון שאין מנעול בתא. מדובר בפגיעה חמורה בזכות יסוד הזכות לפרטיות בעוד שתלמידים צריכים להרגיש בטוחים כשמתפנים. מדובר במצב תברואתי והיגייני המסכן את בריאות התלמידים וחלק גדול מהם מעדיפים שלא להתפנות ומתאפקים ימים שלמים וכל זאת בניגוד לסעיף אורחות חיים בחוזר מנכ״ל. במכתבם של נציגות ההורים צויין, כי באחד מחדרי השירותים נצפתה חולדה על ידי התלמידים. עוד צויין, כי עד ליום 15/11/22 בו התקיימה ישיבת הנהגת הורים ללא הנהלה, לא היו פחים בתאי השירותים מה שהוביל לזריקת תחבושות היגייניות, נייר טואלט, מגבונים, סיגריות אלקטרוניות ועוד על הריצפה.

כמענה לפניית ההורים בנושא, טענה מנהלת בית הספר, כי בביקור של מר אריה מימון נאמר שהשירותים במצב מצוין.

כמות מבחנים/בחנים

בהתאם לנוהל חוזר מנכ"ל הכמות המותרת כדלהלן: ביום – רק 1, בשבוע- לא יותר מ-3 במחצית- 2 מבחנים בכל מקצוע. מספר אירועי ההערכה שבית הספר יכול לערוך הוא מוגבל. אירוע הערכה יכול להיות מבחן, עבודה, בוחן, הרצאה, עבודת חקר וכו'. קרי, אירועי הערכה (מבחן, בוחן, עבודה וכו'): אפשר לקבוע 1 ביום ולא יותר מ-3 בשבוע, מבחנים: בכל מקצוע מותר לערוך עד 2 מבחנים בכל מחצית. בוחן: אפשר לערוך רק אם הוחזר הבוחן הקודם שניתן באותו מקצוע. לטענת נציגות ההורים, לא כך הדבר במקיף ח', מסיבה לא ברורה, צוות ההנהלה לא מכבדת את חוזר המנכ"ל, צוות החינוכי קיבל הוראה מהנהלה לקיים מבחנים ובחנים על בסיס יום יומי, הילדים חשים מצוקה, התמוטטות ועומס בלתי סביר. עוד נטען על ידי נציגות ההורים, כי מורים לא מעבירים לתלמידים חומר לבחינות בהתאם למועדים הקבועים בחוזר מנכ״ל. עקב כך, הנהגת ההורים נדרשת פעם אחר פעם לשמש כפקח ולהתריע על החריגות בכיתות השונות ונתקלת ביחס מזלזל, לא מכבד וחוסר שיתוף פעולה כנדרש.

בנוסף, כתגובה לפניות ההורים, צוות בית הספר בחר להיכנס לכיתות השונות ולהפעיל לחץ על התלמידים. התלמידים חשים בהתנכלות ועוקצנות מצד הצוות החינוכי. ילדים שפנו להורים בבקשה לעזרה ציינו בפני הוריהם שלא לפנות שוב לצוות כי הרגישו שמתנקמים בהם. עוד נושא לא פחות חשוב אך חובה התייחסות , ללא ידיעת ההורים יצאה הנחייה, כי תלמיד, שמשתחרר ביום הבחינה ייעדר מהשיעורים שלפני או אחרי או /ו ייעדר יום לפני הבחינה בחינתו לא תיבדק. במקיף ח' היו מספר תלמידים שנבחנו וביום הבחינה חשו ברע , חששו להשתחרר הביתה וזאת כי קיבלו "איום" שהבחינה לא תיבדק. לחילופין, ישנן טענות של תלמידים שטוענים, כי נעדרו יום לפני בחינה עקב מצב רפואי, התבקשו ע"י המחנכת שלהבא לא לשים אותה במצב לא נעים מול ההנהלה, כי קיבלה הנחיה שתלמיד שלא מגיע יום לפני לא יכול להיבחן וייגש למועד ב' .

למידה בתנאים נוחים סבירים

חרף פניות חוזרות להנהלה, מזה כשלוש שנים ישנם מזגנים לא תקינים במספר כיתות לימוד. תלמידים שלומדים מגמת מחשבים נתקלים בקשיים יום יומיים וזאת הואיל והמחשבים לא תקינים. מצב שלא מאפשר למידה תקינה וראויה- מחייב טיפול דחוף לאלתר.

תקנון בית הספר

ההורים חשים, כי תקנון ביה"ס פוגע בזכויות תלמידי המקיף, הורי ההנהגה רואים לנכון לערוך שינויים במיידי בתקנון .

קיימת חובת היוועצות בין הצוות החינוכי להורי ההנהגה ויחד תוך שיתוף פעולה מלא להגיע להחלטות והסכמות.

יודגש, כי לאחרונה בוצע שינוי ללא מעורבות הורית וללא עדכון, הדבר הובא לידיעת ההורים דרך התלמידים וההורים שואלים: האם הדבר תקין?


תקציבים

ההורים מבקשים שקיפות לעניין התקציבים, ניהול נכון של תשלומי הורים.ההנהגה מבקשת לערב את הורים בהחלטות בית הספר הנוגעות לתשלומי הורים כגון: אירועי פתיחת שנה, סוף שנה ופורים ומבקשים לעצור קבלת החלטות חד צדדיות מטעם ההנהלה.

תקשורת

נציגות ההורים מלינה על מה שלדעת ההורים מרמז על תקשורת לקויה, מזלזלת ואף מחריבה מצד ההנהלה, הורי ההנהגה חוששים לפנות בהערות/הארות לצוות ההנהלה שמא חלילה אלא לא יעשו "חרם" על אותו ההורה. נשאלת השאלה: האם זו תחושה שאמורה להיות אצל הורה שמגדל כפרח את ילדיו ושולח למוסד חינוכי?

בנוסף, ההורים טוענים, כי הם לא מקבלים מידע רלוונטי ונחוץ. אין רצון אמיתי לשתף ולהיוועץ עם ההורים, הרושם שנוצר הוא, כי הנהלת בית הספר עושה את המינימום רק על מנת לצאת ידי חובה ולא להצטייר כמנותקת.

בשנה החולפת, התקיימו שתי ישיבות עם הנהגת ההורים ועוד שתי ישיבות עם היו״ר והסגניות וגם זה אחרי דרישה מטעם ההנהגה.

עבודת הצבת מצלמות בכל פינה במקיף ח׳

תחושות חוסר שיתוף פעולה

נציגות ההורים טוענת, כי קיימת תחושה של חוסר שיתוף פעולה מטעם ביה״ס וחוסר אמון של ההורים בהנהלה.

פניות של הורים לא נענות ואם יש מענה, אזי הזמן למענה ארוך מאוד. תלמידים לומדים ומשקיעים רבות למען הצלחתם אבל אין שום התייחסות מטעם בית הספר, על פניו נראה, כי היחס לתלמידים הוא כאל 'מכונת ציונים' להאדרת בית הספר.

לראייה דוגמה אחת מיני רבות, תלמידים שמשקיעים שנה שלמה בציונים, מה שבהחלט ראוי לשבח משום שזה מעלה לא רק את רמת התלמיד אלא את רמת בית ספר בכלל, לא התקיים טקס מצטיינים עם הורים ובלוח המצטיינים לא הוחלפו תמונות ושמות התלמידים מזה כשנתיים חרף פניות חוזרות ונשנות של התלמידים וההורים.

התלמידים מתארים תחושת זרות וחוסר ממלכתיות של מנהלת בית הספר. חלק מהתלמידים לא מכיר את מנהלת בית הספר כלל. לטענתם "הונדליזם" שכך מתארת המנהלת את התנהגותם נובע מחוסר אונים ומתחנונים לתשומת לב ההנהלה .

נציגות ההורים טוענת: ״ילדנו מרגישים שקופים. ואוי לנו כהורים אם לא נרים את הכפפה וניתן לזה טיפול מיידי״.

הנהגת הורי בית הספר מקיף ח׳ הרימה את הכפפה וקול זעקה ברור וחד משמעי לכל המעורבים בחינוך הילדים, להתעורר ולבצע תהליך לשינוי המצב עם הנהלת בית הספר וצוות בית הספר.

״המצב הקיים גורם לנזק בלתי הפיך הן בפן הלימודי והן בפן הנפשי של כל אחד ואחת מבנותינו ובנינו״, טוענים ההורים.

במצב הנוכחי, נמנעת מהתלמידים האפשרות לחוות את הלמידה בצורה מיטבית ומהנה. מחקרים מעידים, כי תחושת אי השייכות של התלמידים עלולה לגרום לתופעות של ונדליזם בעקבות הניכור שהם חווים ומרגישים. אי אפשר להתעלם מתלמידים לא מרוצים.

טענות ההורים לתלמידים במקיף ח׳ עשויים לעורר מחאת הורים בבתי ספר מקיפים נוספים בעיר, שהרי על אף הטענות הקשות, ניתן לשער, כי ההתנהלות הזו איננה מאפיינת רק את הנהלת מקיף ח׳. יתכן, כי הפנס העירוני/משרד החינוך מופנה רק או בעיקר לציונים ולכן המערכת כולה מתכנסת לטובת ציונים וכך הדברים נראים בשטח. מערכת החינוך חייבת לזכור, כי התלמידים כיום עברו את משבר הקורונה ולא כולם השתקמו ממנו באופן מלא ויש לתת גם על כך את הדעת.

ממינהל החינוך בעיריית אשדוד נמסר כמענה לשאילתא של מערכת אשדוד היום:

״בית הספר רואה חשיבות בקשר עם ההורים וכמענה לדברים, ועד ההורים זומן למחר להשמיע דבריו במפגש עם הנהלת בית הספר״.

הגב׳ אריאלה הררי, מנהלת מקיף ח׳ מסרה:
״קיבלתי את מכתב ההורים, אני בקשר רציף עם הנהגת ועד ההורים. אסיים את עבודתי להיום ואצור קשר בהמשך״.

מנהלת מקיף ח׳ הגב׳ אריאלה הררי
פרסום צילום בהתאם לסע 27א לחוק ז״י

מערכת אשדוד היום תמשיך לעקוב.

תמונה ראשית מתוך הרשת החברתית סע׳ 27א לחוק זכויות יוצרים.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

תגובה אחת

  1. אפשר לחשוב שבמקיף ו' המצב יותר טוב…😆
    לפחות במקיף ח' יש מצלמות שאפשר לראות את החוליגנים, במקיף ו' אפילו את זה אין…גם ציונים אין וגםמוכרים דברים שאסור למכור בדוכן של הנוכלת שבגלל קשרים בעיריה קיבלה זיכיון לכל החיים.
    החינוך בעיר מדרדר משנה לשנה…עוד שנה בבחירות מעיפים את כולם ❗

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *