״הסטרגלס״ (משברים) אשר בהם יידרש ראש העיר, ד״ר יחיאל לסרי, לטפל מיד לאחר החג | פוליטיקה אשדוד היום
חג סוכות מתרגש עלינו לטובה, כאשר מרבית תושבי העיר כבר הקימו סוכות, קישטו אותן ובשעות אלה עסוקים בבישולים חגיגיים לכבוד החג. מי שעתיד ליהנות במיוחד החג הזה הוא ראש העיר, ד״ר יחיאל לסרי, כאשר מיד לאחר שבעת ימי החג, יידרש ד״ר לסרי לטפל במספר ״סטרגלס״ (משברים). ב-31/10/23 יתקיימו הבחירות לראשות העיר. ד״ר יחיאל לסרי יבקש מתושבי העיר לבחור בו בפעם הרביעית לראשות העיר. קדנציה רביעית, יודע כל טירון פוליטי, היא משימה קשה במיוחד אף כי תושבי העיר אשדוד ידועים בבחירתם המסורתית לאורך השנים והעיר אשדוד ידועה כעיר ש״אינה מחליפה ראשי עיר״. עם זאת, ריכזנו לראש העיר את כל ה״משברים״ שעליו לפתור מיד לאחר חג סוכות ויפה יממה אחת קודם.
למעט כסא ראש העיר שהוא, כידוע, החשוב ביותר, ראש העיר מעוניין גם לשפר את מצבו במועצה ולהגדיל את כמות המנדטים שלו. לטובת הגדלת סיעתו, חייב יהיה ראש העיר להתחיל בעבודה כבר מיד לאחר סוכות או אפילו במהלכו.

הצלחה בבחירות הארציות
בחודש הבא, יידרש עם ישראל להגיע בפעם החמישית לקלפי. הפעם נראה, כי אמורה להיות הכרעה לטובת גוש הימין אך במקרה של ד״ר לסרי כלל לא ברור איזו תוצאה תהיה בשבילו הטובה ביותר. מחד, ד״ר לסרי תומך במפלגת הליכוד ובבנימין נתניהו לראשות הממשלה. אנשיו של ד״ר לסרי ואיריס נפתלי בראשם, פועלים ללא לאות במטרה להשיג את ההכרעה החד משמעית המתבקשת לבניית ״ממשלת ימין״, אך האם זו אכן תהיה טובה בשביל ד״ר לסרי? לא בטוח. הפיצול בין ד״ר לסרי וממלא מקומו עו״ד גבי כנפו עודנו זכור וחקוק היטב בזכרונו של נתניהו. האם נתניהו יחזור לשלטון ויחליט לנקום את נקמתו? או שמא התמיכה של ד״ר לסרי בו תספיק לו על מנת לתמוך בו בחזרה בבחירות לראשות העיר? ימים יגידו.

3 סולחות
אחד אלוהינו, שני לוחות הברית, שלוש סולחות. בפני ראש העיר נדרש לערוך סולחות גדולות, רצוי מתוקשרות, כנות ולבביות.
הסולחות יצטרכו להתקיים מוקדם ככל הניתן, במטרה לגרום לציבור להתרגל מחדש למערכות היחסים ולשלום השורר בין ראש העיר לאנשים חשובים.
מוטי מלכא– חבר הילדות של ד״ר לסרי. מעבר לחשיבות המקצועית של הסולחה וקידום פרוייקטים חשובים לעיר, יש כאן מידה של אנושיות שחשוב שהציבור יראה שוב.
אבי אמסלם– יו״ר ש״ס בעיר. הסולחה כאן ניתנת לשיווק ולמימוש די בקלות. בין השניים קיימת מערכת יחסים כלשהי, אם כי רצוי מאוד לחמם אותה לקראת הבחירות ולשווק אותה לציבור ככזו שלא ניתן לפרק אותה. התמיכה של ש״ס במועמד לראשות העיר היא זו שמכריעה את הכף ולכן ככל שיקדים ד״ר לסרי לקבל את התמיכה הנכספת, כן כיסאו יישאר בטוח ויסמן גם לאחרים את הדרך. בבחירות 2018, הרב דרעי הצהיר על תמיכה בד״ר לסרי כחצי שנה לפני הבחירות. הפעם, לא צפויה תמיכה כזו מוקדמת בראש העיר, מה שיגרום ללחץ גדול במערכת הבחירות אך הערכה שלנו היא, כי תמיכה כזו בוא תבוא.
צחי אבו– כאן הדברים אינם חד משמעיים משום שהסכסוך בין ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי לטייקון צחי אבו עשתה גם הרבה טוב לד״ר לסרי. ד״ר לסרי קיבל נופך נוסף לתדמיתו, ככזה שלא מתכופף בקלות לדרישות הטייקון ולכן הסכסוך הזה עשה לו הרבה טוב. עם זאת, מר אבו לא מתכנן לטמון ראשו בחול ואין לו שום כוונה לתמוך באדם לראשות העיר אלא אם זה יהיה חברו הטוב. יש כאן העתקה מסויימת של דפוס שצחי אבו, ככל הנראה, למד מחברו הטוב ג׳קי בן זקן. עם זאת, התפקיד של בן זקן פה הוא משמעותי ולהערכתינו, בידיו קיים הכוח לערוך את הסולחה הגדולה בין שני חבריו הטובים- צחי אבו וד״ר יחיאל לסרי. השלום הזה בין כולם יהיה טוב לאינטרסים המשותפים, שמרביתם כרוכים בטובת העיר וקידומה. צחי אבו הוא לא סרח עודף שניתן להתעלם ממנו, שכן קרקעות רבות מאוד בעיר נמצאות בבעלותו ולכן שיתוף הפעולה כאן הוא הכרחי. למרות הכל, העמידה האיתנה של ד״ר יחיאל לסרי ראויה לכל שבח והלל וזאת מבלי להיות מונחים בכל פרטי הסכסוך.
קידום בניית המחלף וכניסה/יציאה נוספת מהעיר
הפקקים בעיר החלו בשלהי שנת 2016, עם התחלת העבודות על כבישי פרויקט רי-ווי והם, בצער, מלווים את תושבי העיר ואף התגברו עם השנים. קידום בניית המחלף תלויה במשרד התחבורה, אומנם, אך השפעתו של ראש העיר על קידומו הינה מכרעת. סיום בניית המחלף תהיה קריטית בשביל להרגיע ולו במעט את זעם התושבים אשר נאלצים לבזבז זמן יקר על עמידה בפקקים מדי בוקר וערב.
ירידה לשטח
לזכותו של ד״ר לסרי ייאמר, כי בחודשים האחרונים הוא מרבה לצאת לשטח, לראות את הפרויקטים מתקדמים הלכה למעשה בשטח וכן משוחח עם תושבים. ראש העיר חייב להרבות בכך.
לזכות בתמיכה של ש״ס
על אף הצורך להרגיע את הרוחות בש״ס המקומית, בל נטעה, שכן התמיכה בראש העיר מגיעה מההנהגה הארצית של ש״ס, קרי הרב אריה דרעי בעצמו. ראש העיר מחוייב לשמר את מערכת היחסים החמה בינו ובין הרב דרעי, על מנת שהתמיכה שלו בו תגיע מוקדם ככל הניתן. ככל שהרב דרעי יקדים את תמיכתו בד״ר לסרי, כן האחרים יחליטו להביע את תמיכתם בו גם כן. לא בטוח שתמיכה ברגע האחרון תסייע כאן לד״ר לסרי שזקוק לדחיפה רצינית מאוד קדימה.
סוף דבר
העיר אשדוד התקדמה מאוד בעשור האחרון בתחומים רבים. עם זאת, כמו בכל עיר אחרת, ישנם תחומים שנדרש לטפל בהם בתשומת לב גדולה יותר. סיום בניית הקאנטרי, שיפור מערכת החינוך, דיור בר השגה לזוגות צעירים, מקומות עבודה הולמים- הם חלק קטן מהסוגיות שגורמות לתושבים לעזוב את העיר, לעיתים בעל כורחם. אומנם נושא הדיור הינו בגדר סוגיה לאומית אך, עדיין, לראש העיר יש חשיבות מכרעת גם בנושא זה, בווידוא של בנייה של דירות קטנות יותר שיהיו במחירים שפויים יותר ויעניקו הזדמנות אמיתית לזוגות הצעירים, בכל זאת, לרכוש דירה משלהם. נראה, כי ראש העיר ד״ר יחיאל לסרי נחוש להשאר על כסא ראש העיר לקדנציה נוספת. בזמן שיתר המתמודדים, חלקם טרם הצהירו על מועמדותם, מסתפקים בהעלאת פוסטים באופן לא סדיר לעמוד הפייסבוק שלהם, במקרה הטוב, ד״ר יחיאל לסרי כבר התחיל את קמפיין הבחירות שלו בדרך לקדנציה נוספת. עובדה זו, לפיה לא קיים מועמד רציני מול ראש העיר, נכון להיום, תהיה חשובה מאוד בבואם של מפלגת ש״ס ואגודת ישראל לבחון את המשך התמיכה בד״ר לסרי. הדרך נראית חיובית מאוד בעבור ד״ר לסרי אך אם נזכר כולנו במשל ״הצב והארנב״ של איזופוס, יצטרך ד״ר לסרי לא לקפוא על השמרים ולעבוד קשה עד הרגע האחרון.

9 תגובות
ככל שהעירייה וחברות הבת שלה מפרסמים באתר של תמי אברהמי יותר כך היא מלקקת להם יותר 👅👅👅👅👅
למה להסתתר מאחורי פרופיל פיקטיבי כאשר לכולם יש מושג מי הוא יכול להיות… זה פשוט מצחיק אותי בכל פעם מחדש. חג שמח!
👅👅👅👅👅
בושה וחרפה !!!!
תמי איזה ירידה לשטח . שד ירושלים החלפת צינור מעל חצי שנה . שד בן גוריון מעל חודש בשביל לתקן משהו קטן . סגירת פניות שמאלה . הכניסה את העיר לקטסטרופה . ודרך אגב מי שבחר בראש העיר זה החרדים. אם הם לא בוחרים בו . הוא הולך הביתה . אם הציבור הרחב באשדוד . יצא להצביע בהמוניו . גם החרדים לא יוכלו לעזור לו . פשששש אץ מפתיעה לפעמים
לסרי סליחות
על חטא שדפקתי את התחבורה בעיר
על חטא ביזבוז עשרות מיליונים על הרי וואי (פרוייקט כושל (
על חטא -מערכת החינוך המדרדרת
על חטא -האלימות הולכת וגוברת
על חטא ששיקרת את תושבי מער דרום
על חטא בגידה בחבר ונעימת סכים בליבו
על חטא הכניעה לאייקון
על חטא זיהום האוויר בעיר
על חטא ההגירה השלילית
ועל חטאים אישיים שלט כאן המקום לכותבם
על כל אלה על על אלה אני מבקש את סליחת תושבי אשדוד
ואדר על כן אני מסיר את מועמדותי לראשות העיר
וחא לסרי
לא נמחל ולא נסלח
השם תושבי העיר אשדוד
מי ראה את לסרי שטח ?
לאן לסרי יוצא ?
מי דיבר איתו ב-4 השנים האחרונות ?
לסרי כלוא וספון בלשכתו ואפילו ולא מקבל קהל .
ראש עיר יהיר ומנותק מהתושבים ובעוד שנה ימצא את עצמו מחוסר עבודה !
יביא את שלומית תבנה סוכה וגם תבנה ללסרי תוכנית אחלה
את התוכניות יתכנן עבדאלה זה שתכנון את הריווי ״ המוצלח ״