טל בן דוד יו״ר סניף אילן באשדוד| פוליטיקה אשדוד

טל בן דוד יו״ר סניף אילן- מצנן את ההתלהבות סביב המתקנים לילדים מיוחדים

טל בן דוד, יו״ר סניף איל״ן בעיר ומוביל את התחום של צרכים מיוחדים בעיר הן בידע והן בקשר עם משפחות מיוחדות, מעדכן אותנו על תקנות הנגישות למקום ציבורי, כולל פארקים

בהמשך לכתבה שפירסמנו אתמול באשדוד היום, לפיה מתקני שעשועים בפארקים ציבוריים הותקנו לטובת אוכלוסיית הילדים המיוחדים, הגיעו למערכת הרבה השגות בנוגע לנושא החשוב.

טל בן דוד הוא יו״ר סניף אילן בעיר ופועל כבר שנים רבות למען לטובת אוכלוסית הילדים המיוחדים ובני משפחותיהם. בן דוד מכיר באופן אישי כמעט כל משפחה בעיר ובמחוז ופועל בשקט לטובת קידום הטבות למשפחות ולילדים.

באופן אישי, טל בן דוד מכיר היטב את כל המורכבות הכרוכה בגידול ילד עם צרכים מיוחדים כאשר הוא מגדל, ביחד עם רעייתו, את בנם ליעד בן ה-17, המתמודד עם שיתוק מוחין.

להלן דבריו של טל בן דוד, יו״ר סניף אילן בעיר:

תושבים וחברים יקרים,

היום נודע לנו שמועצת העיר אשדוד החליטה לאמץ עקרונית שילובם של מתקני משחקים ושעשועים המותאמים לאנשים וילדים עם צרכים מיוחדים בגני המשחקים בעיר.

תחילה ברצוני לברך על כך, אך באותה נשימה עלינו לשאול למה?! האם זה נעשה רק למראית העין? הרי העיריה לא באמת צריכה לאשר זאת, בדיוק כמו שהיא לא צריכה לתקנן תקנה לעצור בתמרור עצור כי כבר יש חוק ויש תקנה בנושא.

תקנות הנגישות למקום ציבורי


"תקנות הנגישות למקום ציבורי שאינו בניין קובעות כי מקום שאינו בניין כגון גן ציבורי, חוף ים או בית עלמין צריך להיות מונגש, על מנת לאפשר לאנשים עם מוגבלות להיכנס אליו, לשהות או לבקר בו ולהשתמש במתקניו".

מקום שאינו בניין קיים וחדש- כלומר שנפתח לציבור לפני ה11/5/2014 יונגש במועד שנקבע לו לפי התוכנית הרב שנתית להנגשה.

אך שימו לב לזה: מקום חדש שאינו בניין כלומר מקום שנפתח לאחר ה11/5/2014 חייב להיות נגיש עם פתיחתו בהתאם לתקנה 4 לתקנות שוויון לאנשים עם מוגבלויות (התאמות נגישות שאינן בניין).

ועוד נכתב בתקנות הנגישות בסעיף 12 אתר שעשועים (3)של 20% לפחות ממתקני השעשועים באתר קיים, קבוע או ארעי תהיה לאדם עם מוגבלות נגישות לממושב שבמיתקן שעשועים.

משמע כל פארקי השעשועים בעיר מחויבים כבר מ2014 במתקנים לאנשים וילדים עם צרכים מיוחדים.

מה עיריית אשדוד עושה למען הילדים המיוחדים?

ואתם בטח רוצים לדעת מה קורה בעיר?! 

בפארק אבנר גרעין באזור יג' שמו כבר לפני כמה שנים מתקן לנכים, מרוחק ומוקצה ממתקן המשחקים הרגיל, במקום לשים אחד ליד השני בכדי ליצור שילוב, או להקל על אמא שבאה לפארק עם 2 ילדים האחד נכה והאחר לא.

היום יצא לי לבקר בגן גולדה היכן ששמו 2 מתקנים חדשים, אז נכון שהם בצמידות אך שוב המתקן מגודר ונעול עם מנעול, איך אפשר להיכנס לא ברור, ואיך רוצים ליצור שילוב אם המתקן מגודר בנפרד?! מזכיר סיטואציה מגן חיות- רק חסר שכולם יעמדו מסביב ויסתכלו.

העיריה בנתה לפני הקורנה את פארק הפיראטים על חוף הים, האם יש שם מתקנים לנכים עם כסאות גלגלים? לא!
החליפו את כל מתקני הכושר לאורך הטייל אך האם התקינו מתקנים גם לנכים עם כסאות גלגלים כמו שיש בערים אחרות? ממש לא!

מאחורי בית ספר חב"ד נבנה פארק חדיש בשיתוף קק"ל ממש לפני שנתיים, אך האם יש בו מתקנים נגישים? ממש לא!

וגולת הכותרת הוא "הפארק הנגיש", הלא הוא פארק אשדוד ים, איני יודע מי המציא לו את השם הפארק הנגיש. האם רק בשל השילוט שמוצב במקום או מתקן וחצי שקיימים שם? זה פארק לא נגיש ומפלה,

ובמה דברים אמורים? רוב הנכים שבאים לפארק נכנסים מהשער שקרוב למתקן הסקייטבורד, אך לצערם הם מודרים מהחצי השני של הפארק, כי אין נגישות, נותר מצב שאדם שיושב על כיסא גלגלים שחנה בצד העליון אינו יכול להגיע לאדם או למסעדה, ואם הוא בא עם ילדו הקטן והוא בורח לו אין לו דרך להגיע אליו, אז יגידו לנו שיש שאטלים (הסעות) שמיועדים לקחת את הנכים מקצה אחד לקצה השני,אחרי שיתקשרו למנהלת הפארק, ומה עם שבתות וחגים לבאי הפארק? במועדים אלו לא צריך נגישות? נאמר לי שמבקר העיריה כתב דוח על פארק אשדוד ים בתקופת הקורונה, האם נושא הנגישות נלקח בחשבון בביקורת? 

האם נלקח בחשבון תרחיש שעושים אירוע "בפארק הנגיש" לקבוצת אנשים עם כסאות גלגלים ויש מטח טילים אין עוד דרכי חירום? או די בחפץ חשוד בשער שממנו הם הגיעו והם יבלו בפארק זמן רב על כיסא גלגלים בשמש החמה.

האם העיר אשדוד נגישה?

אז השאלה הנשאלת האם העיר שלנו נגישה?

מבחן המציאות קובע שלא, אני מזמין את כל מי שסבור אחרת להתלוות אלי שנינו נשב על כיסא גלגלים ונבחן את המצב לעומק.

ניתן לעשות דברים רבים בתחום הנגישות ולא רק בתחום מתקני השעשועים, 

ולכך צריך שלושה דברים פשוטים: אוזן קשבת, דלת פתוחה ורצון לסייע.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

7 תגובות

  1. העיר בהחלט לא נגישה, מסכים איתך לגבי זה
    כל הכבוד על היוזמה !

  2. גם אני כבר שנים אומרת שפארק נגיש זה ממש לא ….. גם לחלק ה"נגיש" יש מדרון ממש משופע וכדי להגיע למזרקה או למסעדה צריך לעשות סיבוב ענק וגם כשיש סרט אין שביל שעולה על הדשא כדי להגיע בנוחות לדשא וצריך לגרור את כיסא הגלגלים במאמץ רב באמת צריך לשנות את כל הדברים האלה להתקין מעלון במקום של המדרגות הישירות ממגרש הכדורסל לכיוון המזרקה ואולי אפילו מעלון שאפשר להפעיל עצמאית ההורה של הנכה או הנכה עצמו…. המון הצלחה טל היקר כל הכבוד על הכוחות שאתה משקיע כדי לשנות ולשפר את הנגישות בעיר תודה רבה מקרב לב
    אורה קנר אימא של דנה קנר

  3. העיר רחוקה מלהיות נגישה. טל צודק בכל מילה. מזל שיש לנו המשפחות המיוחדות באשדוד אנשים מדהימים כמו טל בן דוד ונורית טופז

  4. בעיר הזו קשה לאנשים לחייך?
    לפרגן?
    לתת מילה טובה?
    להיות רגישים?
    לתת הרגשה חמה?
    עד כדי כך כולם פה רכלנים מדוכאים????

  5. בעיר הזו לא יודעים להגיד מילים טובות תמיד יודעים רק לרכל לקטר לבלבל תמוח או לבוא בתלונות!!!!….
    יש עיר יפה מתקדמת נפלאה מלאה בטוב בהכל מילה טובה לא תזיק ההיפך תראו תטוב תרגישו טוב!!!!….🥳🥳🥳🥳❤🇮🇱❤🇮🇱

  6. כל העולם הולך לכיוון של הנגשה ונגישות, בכל תחום. מי שיישאר מאחור, יאבד מן הרלוונטיות שלו. אם העיר רוצה להישאר בחוד החנית של ערים מתקדמות ומפותחות, עליה להניח נושא זה בראש סדר העדיפויות! יישר כוח על פעולות ועשייה בתחום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *