חברת ההסעדה מבושלת המספקת שירותי מזון לילדי הצהרונים בעיר אשדוד, נאלצה להתמודד בשבוע שעבר עם אירוע בו נמצאו שאריות של חרקים בפתיתים במנות שסיפקה. ממידע שהגיע ל"אשדוד היום" – מיד עם פרסום הכתבה והגעת המידע לחברה, יצאה הנהלת החברה לשטח באופן מיידי, על מנת ללמוד את פרטי המקרה ולקחת עליו אחריות מלאה. במבושלת ראו את המקרה בחומרה רבה ועשו ככל הניתן שלא יישנה בעתיד. מדובר במקרה חריג, בו חברה פרטית לוקחת אחריות גדולה על הנעשה במחוזותיה ואף פותחת את שעריה בפני הציבור.
במערכת "אשדוד היום" לוקחים ברצינות רבה את פניותיכם אלינו. בטח כאשר מדובר במזון ממנו ניזונים ילדינו. יצאנו לתחקיר מקיף בעניין החברה שאחראית על בישול המזון לילדינו בצהרונים העירוניים. להלן הנתונים מהתחקיר שלנו –
מחברת מבושלת נמסר, כי מדובר במקרה נקודתי אשר אותר ובודד מידית על ידי גורמי המקצוע בחברה. בנוסף, הודיעה החברה, כי עצרה השימוש בחומר הגלם המדובר (הפתיתים) לצד פניה חריפה לחברת 'סוגת' המספקת את חומר הגלם לבדיקת המוצר, כאשר יודגש, כי מדובר בספק מוביל בתחום, האחראי על בדיקת איכות המוצרים אותם הוא מספק. הפניה החריפה והיציאה של מבושלת כנגד סוגת מגיעה על רקע ביצוע תחקיר מקיף, שקיימה החברה מיד לאחר לקיחת האחריות על המקרה ופניה ראשונית לחברה אשר לא שיתפה פעולה וסירבה לענות על האשמות אותן מייחסים לה הגורמים החוקרים.
מהתחקיר שביצענו נודע לנו על מכתב רשמי שיצא, עוד באותו יום, (25.07) לחברת סוגת בו העלתה הנהלת חברת מבושלת את המקרה ופרטיו מתוך הבנה, כי מדובר בפריט של פתיתים אפויים בצורת קוסקוס שמשווק על ידי סוגת ומיוצר באסיף תעשיות מזון. תהליך הבישול של המנה בחברת מבושלת מסתכם בהוספת מים ומלח בלבד. ומבדיקה של המדביר מטעם חברת מבושלת עולה, כי ככל הנראה מדובר בחרק בשם "חדקונית" העלול להימצא בדגנים ולכן המסקנה ההגיונית שהמקור לחרקים אלו שנמצאו במוצר הסופי הוא מהחומר גלם שהתקבל ע"י חברת סוגת.
לאחר שחלפו יומיים ושום התייחסות או תגובה לא הגיעה מהנהלת סוגת למכתב שנשלח מחברת מבושלת, למרות מאמצי החברה בעניין, שכן מדובר במקרה חמור בו מעורבת הזנתם של ילדים. הנהלת חברת מבושלת ראתה זאת בחומרה ומתוקף כך נאלצה להוציא מכתב שני לסוגת בו היא מלינה על כך, כי לא התקבלה תגובה או התייחסות, ואף יכול להיות שסוגת ממשיכה לעשות שימוש בשקים נגועים.
מהנהלת מבושלת נמסר בתגובה כי: "חברת מבושלת משקיעה מאמצים ומשאבים רבים בתהליכי ייצור ובקרה, מתוך תפיסת עולם כי לקוחותינו הם ילדנו ונעשה כל שניתן על מנת לספק להם מזון באיכות הטובה ביותר ובתקנים הגבוהים ביותר כפי שהיא עושה מזה שנים ארוכות."
עוד נמסר מפי מבושלת, כי "אנו מזמינים כל אחד ואחת להגיע לשטחי הייצור של החברה ולהתרשם מתהליכי הייצור ומההקפדה הגבוהה על נהלי הבטיחות וההיגיינה, להיחשף לתהליכי הייצור של המזון, תהליכי העבודה והבקרה הקפדניים על המזון ולהתרשם מאיכות המזון הגבוהה וטיב חומרי הגלם המהווים את הבסיס לייצור המזון לילדים – ללא תיאום מראש".
ובנוסף מסרו גורמים המצויים בפרשה, כי "בעקבות המקרה האמור נגרם לחברה נזק תדמיתי. חוסר ההתייחסות וחוסר התגובה הרשמית, של חברת סוגת לנושא, מעיד על כך שכנראה, המציאות בשטח אינה תואמת את ההצהרות בעל פה מטעמם ושכנראה משהו אצלם, לא התנהל כשורה ועל פי הנהלים".
אבישי שפרן, מדביר מקצועי בעל ותק של 30 שנה, שבדק את מחסן החברה מסר ל"אשדוד היום", כי: "מהתמונה שקיבלתי, מדובר בחרקים בדרגת בוגר, המתרבים רק בקטניות ובדגנים. סוג זה של חרקים, יכולים להימצא בפתיתים אך ממקור אחר, לזה מתווסף תאריך הייצור ותאריך האספקה המוטבע על המוצר. המסקנה שלי היא שבמחסן סוגת, המשטח של הפתיתים היה צמוד למשטח של קטניות ודגנים עם נגיעות גבוהות של החרקים המדוברים וכך החרקים חדרו למשטח הפתיתים, התמקמו שם ונשלחו לחברת מבושלת".
