בית החולים אסותא צילום אשדוד היום

בית החולים אסותא אשדוד פותח שוב את מחלקת הקורונה

מחלקת הקורונה בבית החולים אסותא אשדוד תפתח היום (ראשון), זאת לאחר סגירתה לחלוטין מזה יותר מחודש ימים

עכשיו זה סופי: אשדוד מוגדרת באיזור אדום בעניין התפשטות נגיף הקורונה אשר המשמעות היא שנדרש טיפול ייעודי על מנת לעצור את ההדבקה. מדוע נתוני פילוח הרבעים לא נחשפו קודם על ידי ראש העיר או מי ממקבלי ההחלטות? 

ביום שישי האחרון הוחלט על ידי ממשלת ישראל, להטיל סגר על רבעים: ג׳, ז׳, ח׳ באשדוד. המשמעות היא סגירה של כל מוסדות החינוך במקום ואיסור התקהלות עד 10 תושבים. 

העלייה בכמות הנדבקים מדווחת כאן ב״אשדוד היום״ מדי יום, כאשר הנתונים של פילוח התושבים שנדבקו נמצאת בידי עיריית אשדוד וגורמי פיקוד העורף המעורבים. מגמת העלייה המדאיגה קיימת בעיר מזה מספר שבועות ועדיין, בעיריית אשדוד החליטו שלא לחשוף את מקום מגוריהם של הנדבקים. אומנם, זכותו של אדם לפרטיות ועל כך אין עוררין אך בעידן הקורונה וההתפשטות הרחבה שלה בארץ ובעולם, הפגיעה בפרטיות תהיה מזערית, אם בכלל, כאשר יציינו את הפילוח של הנדבקים לפי רבעים. זאת על מנת שתושבי הרובע ישמרו על משנה זהירות וגם בהתנהגותם ימנעו את המשך ההדבקה ברובע. גם הבוקר, עיריית אשדוד שומרת לעצמה את הנתונים של הנדבקים החדשים ולא בטוח כלל, כי הם תושבי הרבעים שכבר הוטלו עליהם הגבלות. 

תמונת המצב היומית להבוקר (ראשון) מעלה מראה עגום למדי, כאשר אשדוד מוכרזת כאזור אדום. 

בשלושת הימים האחרונים, שיעור הגידול של חולים מאומתים הינו 18.1% והם מתורגמים לעוד 86 חולים שנוספו רק בשלושת הימים האחרונים. בסך הכל, באשדוד קיימים 241 חולים פעילים בקורונה. סך הכל חולים באשדוד היו 560, מתוכם החלימו 319 לאורך כל התקופה מתחילת המגיפה.

המצב הנוכחי בעיר אשדוד מביך בעיקר את ראש העיר, ד״ר יחיאל לסרי, רופא במקצועו, אשר בתחילת המשבר היה נדמה, כי אשדוד נמצאת בידיים טובות ואילו כעת, עם הכרזתה של אשדוד כ״איזור אדום״, בוודאי נרשמה מבוכה אצל ראש העיר וצוותו. יתכן, כי אילו ראש העיר היה מחליט לחשוף את נתוני הפילוח על פי רבעים, אולי ההדבקה הייתה נבלמת על ידי התנהגות ציבורית ממושמעת יותר ולא היינו צריכים ״לחכות״ לסגר שיוטל על הרבעים הללו על יד הממשלה. 

קרדיט תמונה ראשית מתוך עמוד הפייסבוק של ראש העיר, 10/06/2020.

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

2 תגובות

  1. לסרי התגאה שאשדוד אחת הערים הנקיות מקורונה ועתה שהעיר אשדוד הוכרזה כעיר אדומה הוא בורח מאחריות ושותק !
    לסרי כישלון מהדהד – תתפטר כבר יא אפס !!!!

  2. מבחינה אפדימיולוגית.נעשו באשדוד כל הטעויות האפשריות ❗
    אולי מפני שיש לנו בראש ד"ר "גאון"…שהרס את העיר מכל הסיבות ועכשיו נשאר לו רק להשמיד אותה פיזית…
    עוד דוקטור כזה האבדנו….

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *