פסולת בניין

עיריית אשדוד נלחמת בתופעת השלכת פסולת בניין שלא כחוק| האם האכיפה מתבצעת גם מול קבלנים?

תופעת השלכת פסולת בניין במרחבים ציבוריים ו/או בסמיכות לפחי האשפה הינה מוכרת וידועה ברחבי העיר מזה שנים. בעיריית אשדוד החליטו להלחם בתופעה. האם נזכה לראות מלחמה דומה כנגד השלכת פסולת בניין גם באתרי הבניה בעיר?

השלכת פסולת בניין באתרים שאינם מיועדים לכך הינה בגדר עבירה פלילית על החוק. על פי החוק, הטמנת פסולת בניין אמורה להיעשות אך ורק באתרים המוגדרים על ידי הרשות והמרשים לכך.

סעיף 13(ג) לחוק קובע, כי העושה אחד מאלה, דינו – עד 3 שנות מאסר או כפל הקנס האמור בסעיף 61(א)(4) לחוק העונשין, קרי 452,000 ש”ח. במידה והעבירה נעברה על ידי תאגיד הקנס יכול להגיע לעד פי ארבע מהקנס האמור, קרי 904,000 ש”ח.

1. משליך פסולת המכילה חומר מסוכן או אריזה של חומר מסוכן כהגדרתו בחוק החומרים המסוכנים, בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק;

2. משליך פסולת גושית, פסולת בניין, גרוטאות, גרוטות רכב, פסדים או צמיגים, בניגוד להוראות סעיף 2 לחוק;

מעניין לראות, כי עיריית אשדוד החליטה לפרסם את פועלה אל מול משליך פסולת הבניין שלא כחוק ואין ספק, כי עצם הפרסום עשוי לגרום להרתעה בפני ביצוע עבירות מסוג זה.

עם זאת, בעיר אשדוד קיימים עשרות אתרי בנייה פעילים ובכלל זה גם באיזור מע״ר דרום. האם שם, באתרי הבניה של הקבלנים המובילים בעיר, חלה אכיפה אגרסיבית לטיפול הולם בפסולת בניין? האם עיריית אשדוד פועלת מול קבלני הבניין בעיר לפינוי פסולת בניין לאתרים המורשים? חומר למחשבה.

בפוסט, שכתב נציג מטעם עיריית אשדוד הבוקר, נכתב כך בזו הלשון:

כך אנו שומרים על המרחב הציבורי של כולנו!
ביום חמישי לפני שבועיים התקבלה תלונה במוקד העירוני אודות 15 שקים של פסולת בניין (בלות) שהושלכו בחניה של קניון אשדוד.
התלונה הועברה לפיקוח העירוני, ומיד נשלח אחד הפקחים כדי להתחיל בבדיקה מול מצלמות 'מוקד רואה' בעירייה ומצלמות הבניינים באזור. הפקח הבחין בכל סימני הזיהוי אשר הופיעו על המשאית והיה נחוש לאתר אותה. לצורך כך גם נעזר בוועד הבניין אשר דאג להביא תמונות וסרטונים של המשאית, אשר רואים אותה בבירור נכנסת לאותו שטח חניה מלאה ויוצאת ריקה!

אתמול, לאחר שבועיים בדיוק ובזכות עבודה יסודית הצליח הפקח להגיע לאותו משליך, לרשום לו דו"ח בגובה 730 ש"ח בגין השלכת השלכת פסולת ולהורות לו בפירוש לפנות, אחרת יירשם לו דו"ח נוסף.

ראש מנהל התפעול, שלמה רוטנברג, ביקש להודות לתושבים על שיתוף הפעולה והסיוע בתפיסת המשליך, וקורא לתושבים להמשיך ולדווח על מפגעים ברחבי העיר כדי שנמשיך לחיות בסביבה נעימה ונקייה.

תמונות מתוך הפוסט של עיריית אשדוד:

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *