בשנה החולפת, עזבו את העיר 6,147 תושבים. רובם זוגות צעירים עם ילדים. עיריית אשדוד מעולם לא בחנה באופן מקצועי את הסיבות לבריחה ההמונית, אך לא קשה לשער, כי מחירי הדיור הגואים באשדוד גרמו לרבים מצעירי העיר פשוט לעזוב.
עושה רושם, כי ההגירה השלילית תימשך גם בשנה זו, הואיל ומומחים בתחום טוענים, כי "המחסור בדירות באשדוד יורגש ביריד הדירות שיתקיים באשדוד".
"בגלל המחסור הקשה בהיצע הדירות באשדוד והקושי של זוגות צעירים לממן רכישת דירות בעיר, ארגון הקבלנים באשדוד והשפלה ביקש מיוזמי היריד, להציע לבאי היריד שיתקיים בעיר, גם פרויקטים בעיר אשקלון". כך אומר שלומי בן עזרי, מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד, לרגל פתיחת יריד הדירות הגדול באשדוד שיתקיים החל מיום שישי הקרוב במתחם האירועים בלה וידה באשדוד. המדובר ביריד הדירות הגדול בדרום המתקיים זו הפעם ה-4 בעיר אך לראשונה ארגון הקבלנים החליט לתת החסות ליריד.
היריד ייפתח ביום שישי ה-28.4 בין השעות 09:00-14:00 וינעל במוצאי שבת ה-29.4 בשעה 23:00.
מנכ"ל ארגון הקבלנים באשדוד מוסיף כי בזכות העובדה שהיריד יציג הפעם גם פרויקטים בעיר אשקלון, זוגות צעירים ומשפרי דיור לא יצטרכו לנסוע לאשקלון וייחשפו במקום אחד לפרויקטים במחירים האטרקטיביים ובמיקומים הטובים ביותר גם באשקלון וללא רק בעיר אשדוד.
המנכ"ל שלומי בן עזרי מציין כי חברות בנייה רבות הבטיחו השתתפותן ביריד שייפתח בסוף השבוע הקרוב (ה-28.4) ולכן היצע הפרויקטים שיוצעו במסגרת יריד הדירות הגדול באשדוד יהיה מגוון וגדול במיוחד.












