אשה בוכה ללא זכויות

תביעת רשלנות רפואית: שד שמאל נכרת כאשר הסרטן היה בשד הימני

חלום הבלהות של כל חולה הוא שמא יבצעו בו אבחנה שגויה. המקרה הזה חמור אף יותר. תביעה רפואית על כך ששד שמאל נכרת כאשר הסרטן היה בשד הימני. בנוסף נכרתו בלוטות בית השחי * נאלצה לעבור שני ניתוחים בצד ימין באיחור* מקור הטעות רישום מוטעה של דגימות הביופסיה

זה ללא ספק הסיוט הגדול של כל חולה. טעות במיקום הניתוח.  לתושבת אזור הצפון, כבת 58, זה קרה, כאשר הרופאים כרתו את שד שמאל שלה בחשד שיש בו גידול סרטני כשלמעשה הגידול היה בשדה הימני.

כתוצאה מהטעות, נאלצה האישה לעבור שני ניתוחים בצד ימין, כאשר הניתוח השני והטיפול שבה בעקבותיו בוצעו באיחור ו"נפגעו סיכוייה להחלמה" , כפי שנטען בכתב התביעה שהגישו עורכי הדין סאמי אבו ורדה ואיאד מטאנס מחיפה לבית  משפט השלום בעיר נגד בית החולים "משפחה קדושה"- איטלקי בנצרת.

בתביעה נאמר כי  לפני כשלוש שנים, התלוננה האישה על גוש בשד הימני. היא עברה ממוגרפיה ובדיקת סי.טי של שתי השדים. לאחר שהתגלה חשד בשניהם לגידול ממאיר היא עברה ביופסיה שנשלחה למכון הפתולוגי ברמב"ם. כאן החלה מסכת הטעויות . "הדגימות שנלקחו מהשד הימני סומנו בטעות כאילו נלקחו מצד שמאל ולהיפך". התוצאה היתה שבשד שמאל אובחן גידול סרטני ובשד ימין גידול שאינו מאיר.

בעקבות זאת עברה האישה ניתוח לכריתת הגוש בצד שמאל כולל בלוטות בית השחי ובצד ימין עברה ניתוח לכריתת גוש שלא היה סרטני. לאחר שביקרה אצל אונקולוג אחרי הניתוח התבררה הטעות והוא כתב "אין התאמה בין הביופסיות לבין הניתוח".

לאחר שהתגלתה הטעות עברה האישה ניתוח חוזר שבו בוצעה כריתה מלאה של השד הימיני וכן בלוטות בית השחי ובהמשך היא נזקקה לטיפולי הקרנות וכימותרפיה.

לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה בכירורגיה כללית שקבע כי "מדובר בטעות מצערת של איבחון סרטן שד בשד הבריא במקום בשד הנגוע". ומדובר  בטיפול רשלני שהביא "לנזקים גופניים קשים" המומחה העריך את נכותה של האישה ב55% נכות.

התביעה משאירה עניין הסכום הנדרש לשלב השני של המשפט.

צילום מאתר: PIXABAY

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *