שתיקת הכבשים מעודכן לראשי

פרשת ההקלטות: בהנהלת העיר שותקים| האם לחלק מותר ולגלבר אסור?

מזה כשבוע, העיר והברנז'ה הפוליטית בסערה גדולה סביבת מה שמכונה כ"פרשת הלן גלבר וההקלטות".

"שתיקת הכבשים" – האם השתיקה היא מקרית?

והרי כיצד ייתכן, שעיר שלמה סוערת סביב פרשת ההקלטות ובהנהלת העיר בוחרים שלא להביע עמדה כלשהי?

ההקלטות החדשות

אט, אט, ההקלטות זורמות לציבור דרך עיתון אחד ויחיד, בדרך כלל, והציבור מקשיב ומנסה לחלץ את העוקץ מההקלטות הערוכות היטב, אם קיים כזה.

בהקלטות אשר הופצו הבוקר (רביעי), נשמעה גלבר מוסרת לאותו "איש עסקים", שוד ושבר, את חשבון הבחירות שלה עצמה. חשבון, המפוקח מכל כיוון על ידי מבקר המדינה. פשע? שחיתות? לפי ההקלטות שמעבירים אלינו – אפילו לא קרוב. האם מישהו חשב שניתן לרוץ לראשות העיר מבלי לאסוף תרומות? החוק מתיר זאת ולצערו של כל מועמד/ת – לא ניתן לפעול אחרת. פשוט לא ניתן. אפילו המימון העצמי מותר עד גבול מסוים והדבר מאלץ כל מועמד לגייס לטובת המירוץ שלו, כספים לצורך מימון הקמפיין.

מי אחראי על פרשת ההקלטות של גלבר?

מי אחראי על ההקלטות של גלבר? מי אחראי על עריכתן המקצועית? מי אחראי על הפצתן? מי האדם ש"מנצח" על כל הפרשה הזו? השערות מופצות לכל כיוון ואומנם ברור לכל, כי קיים פה ניסיון לחיסול פוליטי. האם הדרך הזו היא לגיטימית? את זה יחליט הציבור ב-30/10/18, זה הוא יום הבוחר.

חברי הנהלת העיר  – שותקים

מאז פרוץ הקלטות לתודעתנו חלף כשבוע ימים, במהלכם לא שמענו את ראש העיר יחיאל לסרי ו/או את ממלא מקומו גבי כנפו אפילו לא "מצייצים" מילה לכיוון הפרשה.

לא דברי תּוֹכָחָה; ולא דברי הזדהות, חלילה; לא דברי התנערות מהפרשה; ולא כלום. שום מילה. ואולי חוסר המילים בעניין זו האמירה עצמה? הרי שניהם, לסרי וכנפו, בוודאי שמעו את ההקלטות, בוודאי מודעים הם לדברים. אם כך, מדוע בחרו שלא להגיב על כך כלל וכלל? האם ההקלטות בוצעו בידיעתם? קשה לנו מאוד להאמין בכך. האם תושבי העיר אשדוד רוצים מנהיגים שותקים? גם בזה קשה לנו להאמין.

כיצד יתר המועמדים מממנים את הבחירות שלהם?

בשתי מילים – מגייסים תרומות!

כל מועמד לראשות עיר (אגב, לא רק באשדוד) יודע, שחלק בלתי נפרד מקמפיין הבחירות שלו קשור לגיוס הכספים. גם לסרי נהג כך בשתי מערכות הבחירות האחרונות ובוודאי גם בזו הנוכחית וגם כל יתר המועמדים (כצנלסון, גלבר וגם צילקר בזמנו). שוב, אין בכך דבר לא חוקי והחוק לא רק שמתיר זאת, אלא באיזשהו אופן, אף מחייב, שכן נקבע, כי מועמד לא יכול להוציא סכום בלתי מוגבל מכיסו לצורך קמפיין בחירות וזאת על מנת למנוע מצבים בהם השלטון יהיה בידי עשירים בלבד.

רק לצורך הדוגמה, נציב כאן חלק מרשימת התורמים ליחיאל לסרי וגבי כנפו ברשימת "אשדוד בתנופה". כפי שאפשר לראות, גם כאן קיימים בעלי אינטרסים בעיר והחוק מאפשר להם לתרום, ככל אדם. מה שמחזק את הטענות, כי אין כאן מעשים שאינם חוקיים.

רשימת התורמים ללסרי וכנפו – סיעת "אשדוד בתנופה" לבחירות 2008 ; 2013:

ואם זו רשימת התורמים של לסרי את כנפו ברשימת "אשדוד בתנופה", והכל, כאמור, חוקי, ברור ומפורסם לכל באתר מבקר המדינה, אזי פשוט לא קיימת דרך אחרת לגיוס כספים. כאן, האינטרסים של חלק מהאנשים ברורים לכל ועדיין תרומתם מתקבלת בברכה ובשמחה. אם כך, מה ההבדל בין המועמדים? האם לאחד מותר ולשנייה אסור?

אז, שלא יעבדו עליכם 😉

 

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *