הרצל4

אילו רחובות באשדוד אדומים ומסוכנים?|אור ירוק

ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "עשרות בני אדם מקפחים את חייהם ברחובות האדומים בכל שנה לאחר מעורבות בתאונת דרכים. צריך להגביר את האכיפה ובעיקר את הנראות המשטרתית  באותם רחובות מרובי תאונות"

153 בני אדם נהרגו בשנת 2017 בתחום העירוני לעומת 127 בני אדם שנהרגו בשנה שקדמה לה – עליה של 20%. בשנת 2017 נפגעו בתאונות דרכים באשדוד 378 בני אדם, שישה מתוכם נהרגו.

נוסעים לכותל בדרך חברון בירושלים? או רוצים לבלות במתחם התחנה בעיר? כדאי שתחשבו פעמיים אם ברצונכם לנסוע ברחוב הזה כי על פי ניתוח של עמותת אור ירוק לנתוני הלמ"ס מדובר ברחוב האדום ביותר בישראל. על פי הנתונים, במהלך שלוש שנים (2014-2016) נפגעו 114 בני אדם בתאונות דרכים ברחוב, הכי הרבה מבין כל הרחובות בארץ.

בעמותת אור ירוק איתרו 325 רחובות שבהם אירעו מעל שלוש תאונות עם נפגעים בממוצע בכל שנה, במשך שלוש שנים. בכל אותם רחובות נפגעים בממוצע מעל 2,000 בני אדם בכל שנה ו-24 בני אדם נהרגים – אחד בכל שבועיים בממוצע.

אלו הם הרחובות האדומים שאותרו באשדוד:

  שם הרחוב סה"כ תאונות בין השנים 2014-2016 סה"כ נפגעים סה"כ הרוגים
1 התעסוקה 3 4 0
2 שד' הרצל 18 31 3

ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק: "עשרות בני אדם מקפחים את חייהם ברחובות האדומים בכל שנה לאחר מעורבות בתאונת דרכים. מדובר בזירת היפגעות  ברורה וידועה, רוב הרחובות מוכרים כאדומים במשך שנים ולא נעשה כמעט דבר כדי להפוך אותם לבטוחים. אפשר למנוע צער וכאב רב בפעולות פשוטות ומידיות. כבר מחר צריך להגביר את האכיפה ובעיקר את הנראות המשטרתית  באותם רחובות מרובי תאונות ובמקביל חייבים לשפר את התשתית ולהפוך אותה לכזאת שתמנע תאונות דרכים ופגיעה בהולכי הרגל. משרד התחבורה והבטיחות בדרכים לא יכול להמשיך ולהטיל את כל האחריות רק על הנהגים, הגיע הזמן לקחת אחריות ולשים בראש סדר העדיפויות את הצלת החיים". 

עשרת הרחובות האדומים בישראל

  ישוב רחוב סה"כ נפגעים קל קשה הרוג
1 ירושלים דרך חברון 114 99 14 1
2 ירושלים דרך בגין 104 97 6 1
3 תל אביב – יפו שד' ירושלים 80 66 11 3
4 בת ים בלפור 76 68 7 1
5 נצרת עילית מעלה יצחק 74 66 7 1
6 ירושלים האלוף עוזי נרקיס 73 70 2 1
7 תל אביב – יפו יפת 70 66 4 0
8 חיפה שד' ההסתדרות 65 59 5 1
9 תל אביב – יפו דרך בגין 62 49 12 1
10 רמת גן ז'בוטינסקי 59 51 8 0

 

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *