תאונה איחוד הצלה

182 נפגעים בשנה אחת: אשדוד בין הערים המסוכנות בישראל בתאונות חזית

שלושה בני אדם נהרגו ושבעה נפצעו קשה באשדוד בשנת 2025 בתאונות המתרחשות בעיקר בצמתים. בעמותת ״אור ירוק״ מזהירים, כי התקציב לטיפול במוקדי הסיכון נמוך בכמחצית מהנדרש וקוראים להאיץ את שיפור התשתיות והאכיפה| אשדוד היום

אשדוד ממשיכה להתמודד עם נתוני בטיחות מדאיגים בכבישים. על פי נתוני עמותת “אור ירוק”, המבוססים על נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, 182 בני אדם נפגעו בשנת 2025 בתאונות דרכים מסוג חזית-צד בעיר, מה שמציב את אשדוד בין הערים המובילות בישראל במספר הנפגעים בתאונות מסוג זה.

מהנתונים עולה כי במהלך השנה שלושה בני אדם נהרגו בתאונות חזית-צד בעיר ושבעה נוספים נפצעו באורח קשה. במבט רחב יותר, בעשור האחרון (2016 עד 2025) נפגעו באשדוד 2,374 בני אדם, מהם 13 הרוגים ו-107 פצועים קשה.

תאונות חזית-צד הן מהקטלניות בכבישים. מדובר בהתנגשות שבה חזיתו של כלי רכב פוגעת בצידו של רכב אחר, בדרך כלל בצמתים, בעקבות אי מתן זכות קדימה או אי ציות לרמזור אדום. מאחר שדופן הרכב מספקת הגנה פחותה מזו שבחזית, הפגיעה עלולה להיות קשה במיוחד.

ברמה הארצית נהרגו בשנת 2025 78 בני אדם בתאונות מסוג זה, השנה השנייה הקטלנית ביותר בעשור האחרון. בנוסף, 5,630 בני אדם נפצעו, מהם 555 באורח קשה.

גם בכבישים העירוניים נרשמה החמרה משמעותית. בשנת 2025 נהרגו 29 בני אדם בתאונות חזית-צד בתוך הערים, לעומת 19 בשנת 2024, עלייה של 53% ושיא שלילי בעשור האחרון.

עו”ד יניב יעקב, מנכ”ל עמותת “אור ירוק”, מזהיר, כי מדובר בתאונות בעלות פוטנציאל קטלני גבוה במיוחד וקורא לפעולה מיידית.

“תאונות חזית-צד הן תאונות עם פוטנציאל נזק גדול וקשה בשל העובדה שחזיתו של רכב מתנגשת בצידו של רכב אחר, במקום שבו ההגנה על הנוסע מועטה. במקרים רבים מדובר בצמתים לא מוסדרים ולכן ראשי וראשות הערים צריכים לאתר את נקודות התורפה בערים ולשפר בהן את התשתית כך שתהיה סלחנית לטעויות הנהג. מצלמות רמזור הן פתרון מהיר ואפקטיבי לצמצום עבירות של כניסה לצומת ללא מתן זכות קדימה או באור אדום. איתור הצמתים האדומים, שיפור התשתית, התקנת אמצעי אכיפה והגברת המודעות יובילו לצמצום מספר ההרוגים. במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים חייבים לאשר את התוכנית הלאומית הרב שנתית ולהכפיל את התקציב לטיפול במוקדי הסיכון. הקיצוץ בתקציב עולה בחיי אדם.”

בעמותת “אור ירוק” מדגישים כי מחקר של חברת נתיבי ישראל הוכיח, כי השקעה במוקדי סיכון משתלמת ומצילה חיים. לפי המחקר, טיפול בצמתים ובקטעי כביש מסוכנים הוביל לירידה של 45% במספר התאונות.

למרות זאת, התקציב השנתי לטיפול במוקדי הסיכון עומד כיום על 180 מיליון שקל בלבד, בעוד שוועדת שיינין המליצה כבר לפני שנים על השקעה של 400 מיליון שקל בשנה במסגרת תוכנית רב-שנתית.

עבור תושבי אשדוד, הנתונים מהווים תזכורת לחשיבות ההקפדה על כללי הנהיגה, אך גם קריאה לרשויות המקומיות והארציות להמשיך להשקיע בשיפור הצמתים, בהרחבת האכיפה ובהסרת מוקדי הסיכון, במטרה לצמצם את מספר התאונות ולמנוע את האסון הבא.

צילום ארכיון: איחוד הצלה

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *