פופוליזם או הנצחה? ההצעה של גלבר מעוררת סימני שאלה. יו״ר האופוזיציה, עו״ד הלן גלבר, מבקשת לקרוא לאצטדיון החדש בעיר על שמו של ראש העיר המנוח צבי צילקר ז״ל. אלא שבקרב גורמים פוליטיים בעיר נשמעת ביקורת חריפה על עצם הרעיון ועל העיתוי, בטענה, כי מדובר בהצעה פופוליסטית שאינה קשורה לפרויקט עצמו| הפרטים באשדוד היום
במכתב שהעבירה לראש העיר ד”ר יחיאל לסרי, הציעה גלבר להנציח את זכרו של ראש העיר המיתולוגי צבי צילקר ז״ל באמצעות קריאת האצטדיון העירוני החדש על שמו. במכתבה ציינה, כי צילקר היה מהדמויות המרכזיות שעיצבו את אשדוד וכי רבים מתושבי העיר מזוהים עם מורשתו.
אלא שמנגד, במערכת הפוליטית המקומית מזכירים, כי צבי צילקר סיים את כהונתו כראש העיר כבר לפני כמעט שני עשורים וכי לא היה מעורב כלל בתכנון, בקידום או בבניית האצטדיון החדש.
לטענת גורמים בעיר, אם מבקשים לקשור שם של אדם למיזם ציבורי משמעותי, קיים בדרך כלל קשר ישיר בין פועלו לבין הפרויקט עצמו. במקרה של האצטדיון החדש, מדובר במיזם שקודם בשנים האחרונות, הרבה לאחר תקופתו של צילקר.
״צבי צילקר ז”ל היה ראש עיר אהוב ומוערך מאוד, ואין חולק על תרומתו העצומה להתפתחות אשדוד״, אומרים גורמים פוליטיים בעיר. ״אבל עצם העובדה שהוא לא כיהן בתפקיד כמעט 20 שנה ולא היה קשור כלל להקמת האצטדיון, מעלה את השאלה האם מדובר בהצעת הנצחה עניינית או במהלך פופוליסטי שנועד לייצר כותרות״.
עוד נטען, כי דווקא בשל מעמדו המיוחד של צילקר בתולדות העיר, ניתן למצוא דרכים רבות אחרות להנצחתו, מבלי לייחס לו פרויקט שלא היה חלק ממנו.
בסופו של דבר, הוויכוח אינו על דמותו של צילקר, שזוכה להערכה רחבה מכל קצוות הקשת הפוליטית, אלא על השאלה האם נכון להצמיד את שמו למיזם שאין בינו לבין הקמתו כל קשר. בפוליטיקה המקומית, כך נראה, גם זכרם של מנהיגי העבר ממשיך לשמש זירת מאבק בהווה.
האם הצעתה של גלבר תתקבל? סיכוי קלוש. נמשיך לעקוב ולעדכן!
בתמונה מימין: ד״ר יחיאל לסרי, ד״ר אריה אזולאי ז״ל, אינג׳ צבי צילקר ז״ל. תמונה בהתאם לסע׳ 27א לחוק ז״י.













