Screenshot

בעקבות הסערה הציבורית: עיריית אשדוד נותנת תשובות על המחסור בחניות בעיר

הסערה הציבורית עוררה את בעלי התפקיד בעירייה לתת תשובות לתושבים• 1,939 חניות חינם באזור הרכבת, מהגדולים בישראל• בקרוב!

עיריית אשדוד הודיעה הערב (רביעי) על מהלך תחבורתי רחב היקף לשדרוג אזור תחנת הרכבת בעיר: הרחבת מערך החניה הקיים באמצעות תוספת של כ־750 מקומות חניה ללא תשלום. לצד 1,189 החניות שכבר משרתות את הציבור, יעמוד לרשות הנהגים מערך של 1,939 מקומות חניה חינמיים, מהגדולים בישראל.

המהלך נועד לתת מענה ממשי לביקוש מצד תושבים ומשתמשי התחבורה הציבורית ומשתלב במדיניות עירונית רחבה לשיפור איכות החיים באשדוד. בעירייה מדגישים, כי פתרון זה גובש מתוך צורך ממשי מהשטח ומתוך תכנון הנדסי מדויק, המיועד לשרת מדי יום אלפי משתמשים ולהוות מודל לרשויות נוספות.

במסגרת התכנון העירוני, 300 מקומות יתווספו בחניון תחנת הרכבת, עוד 270 בחניון המצעים הצפוני הסמוך לביג, 100 חניות בחניון המצעים בכיכר הביג, ו־80 מקומות נוספים במפרצי החניה הסמוכים. בעירייה מציינים כי בחודשים האחרונים הושלמו הליכי הפקעה, ביצוע מיפוי תנועה ותכנון תשתיות, מתוך מטרה למקסם את השטח, לשפר את הזרימה באזור ולספק פתרון אמיתי לדרישת הציבור.

לדברי העירייה, הרחבת מערך החניה היא חלק מראייה אסטרטגית כוללת לשיפור הנגישות, התאמת תשתיות והגדלת זמינות השירותים התחבורתיים. “מדובר במהלך משמעותי שמגיע מצורך אמיתי ומשלב בין תכנון מקצועי לבין שירות ציבורי”.

ראש העיר, ד”ר יחיאל לסרי, מסר כי “הרחבת היצע החניה באזור הרכבת היא תגובה ישירה לצורך שעלה מהשטח. אנו פועלים באופן מקצועי ואחראי ליצירת פתרונות אפקטיביים, שתוכננו ונבדקו על ידי מהנדסי תחבורה ותכנון עירוני. העבודות יתבצעו בצורה בטוחה ומהירה וישרתו נאמנה את הנהגים ואת מי שנוסעים מדי יום מהרכבת”.

עכשיו זה רשמי – המאבק הציבורי ניצח, החניה תחזור לתושבים

כלל החניונים הציבוריים ברכבת יוגדרו כחניית בחינם לתושבי אשדוד והתחב"צ תתוגבר בשעות העומס.

לאחר שהוחלט לפני מספר שבועות בלחץ תנועת אשדודים שהסלעים שהוצבו ללא היתר יוסרו לטובת הסדרת חניוני קבע ציבוריים.

תנועת אשדודים ומטה המאבק לפתרון מצוקת החנייה ברכבת עלו שלב במאבק הציבורי ודרשו שהחנייה תהיה חינם לתושבי אשדוד ושהתחבורה הציבורית בשעות העומס תתוגבר.

הערב במועצת העיר, בנוכחות תושבים שהגיעו לייצג את מטה המאבק הציבורי ולהשמיע את קולם, אושרה הצעת תנועת אשדודים והחניונים הציבוריים יהיו חינם לתושבים, מעבר לכך העירייה תדג שאפיקים יתגברו את קווי התחבורה הציבורית בשעות העומס ובנוסף, בלחץ הציבור, יצאה העירייה למהלך משא כך שגם כמחצית מהחניון הפרטי יהיה חינם לתושבי אשדוד.

יניב קקון, חבר המועצה ויו"ר תנועת אשדודים:
"תודה לתושבים הרבים שהגיעו והיו מעורבים לאורך כל הדרך, הצלחנו יחד הערב, החניה ברכבת עם הזזת הסלעים, תהיה חינם לתושבי אשדוד והתחבורה הציבורית תתוגבר.

אשדוד הצטרפה הערב ליבנה, אשקלון, ראש העין, נתניה, חדרה, פתח תקווה, קריית אריה, הוד השרון, כפר סבא, לוד, הרצליה, מודיעין, רעננה ועוד ערים ברחבי הארץ.

נמשיך לשים את קול התושבים על השולחן בשותפות ואומץ ולפעול כדי שיהיה פה יותר טוב, עם ולמען תושבי אשדוד."

ממטה המאבק לפתרון מצוקת החניה ברכבת נמסר: "הוכחנו הערב שכשתושבי אשדוד מתעוררים, זה כוח גדול שמשנה מציאות.

מנענו יחד עם תנועת אשדודים את המצב המעוות שהיה עלול לפגוע בכיס של כולנו.

אנחנו עם היד על הדופק, עד שנוודא שהחניה תוגדר חינם, קווי התחב"צ יתוגברו ומה ששייך לציבור יחזור לציבור."

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *