IMG_9100

מנוחת הלוחם? הליכוד באשדוד מתארגן ליעד הבא: הפריימריז!

ועידת הליכוד שהסתיימה בשבוע שעבר באשדוד סיפקה תוצאה חד-משמעית והותירה את הפוליטיקאים המקומיים וראשי הקבוצות המובילים בעיצומה של "מנוחת לוחם" הכרחית, בעיקר כדי לאסוף כוחות נפשיים| אשדוד היום

ראש העיר והקבוצות שתמכו בו רשמו ניצחון גדול כשגרפו תחילה 73% מהקולות. לאחר שרשימתו של פורטל לא הצליחה לחצות את אחוז החסימה, קולותיה התחלקו ותמונת הניצחון של ראש העיר התחזקה ל-82%. לאון בנלולו, מנגד, סיים עם 18%.

המנוחה נגמרת, מיד מתחילים במירוץ הבא

אבל בפוליטיקה, כידוע, אין רגע דל. הצוותים המובילים, שסיימו מאמץ כביר בוועידה, כבר מכינים את עצמם ליעד הבא והגדול: התמיכה בפריימריז לשרים ולחברי הכנסת. בימים הקרובים צפוי "גל" של שרים וחברי כנסת שיגיעו לביקורים פוליטיים באשדוד. מטרתם ברורה: לגייס את תמיכתם של מובילי הרשימות המקומיות לקראת ההתמודדות שלהם במפלגה הארצית.

הקלפים נטרפים מחדש: האינטרסים משתנים

הניצחון הגורף של ראש העיר בוועידה לא מבטיח שהוא יצליח לשלוט באופן מוחלט בחלוקת הכוח בפריימריז.
מדוע? כי עיקר הכוח ברשימה המנצחת נשען על קבוצות חזקות כמו זו של השר חיים כץ, המביא עמו את מתפקדי אלתא והוא ידוע בכינויו כ״בעל הבית של הליכוד באשדוד״ וכן על הכוח המשמעותי שמגיע מנמל אשדוד.
לא בטוח שהאינטרסים של הקבוצות הללו בפריימריז יהיו זהים לאינטרסים שהיו להן בוועידה. מכאן, עשוים להיווצר שיתופי פעולה מפתיעים: צדדים שהיו יריבים בוועידה עשויים לחבור יחד בפריימריז כדי לקדם רשימת מועמדים משותפת לכנסת.

המירוץ שמתחת לרדאר: בחירת יו"ר מרכז הליכוד

מעבר לדרמה של תמיכה בשרים ובחברי הכנסת, יש יעד קריטי נוסף שמתקרב במהירות: הבחירות למרכז הליכוד. בחירות אלו, שיתקיימו בתוך כ-90 יום מיום הוועידה, הן משמעותיות הרבה יותר מכפי שנדמה. במסגרת הבחירות הללו יצביעו חברי המרכז הנבחרים ויקבעו את הרכב מזכירות הליכוד לשנים הבאות. חשוב לא פחות, ייבחר יו"ר מרכז הליכוד החדש. מדובר בתפקיד בעל כוח עצום מאחורי הקלעים, שכן יושב-ראש המרכז הוא הדמות שמנהלת את כל המנגנון הפנימי של המפלגה. הוא מחזיק במפתחות ובשליטה על המשאבים הארגוניים. משמעות הדבר היא שגם הקרב הזה על תפקידי המפתח המרכזיים הולך להיות לוהט והוא ישפיע ישירות על כוחם של הפוליטיקאים האשדודים בצמרת הליכוד הארצית.

יו"ר סניף חדש- כוח מחולק

בתוך כל המהלך הפוליטי הזה, נרשם שינוי משמעותי גם בראשות סניף הליכוד באשדוד. לאחר 15 שנה שבהן כיהן לבדו שלום אלפסי בתפקיד יושב ראש הסניף, עברו המושכות לידיים חדשות. מי שצפוי להבחר לתפקיד הוא אשר נהון. אלא שהפעם, נהון לא מכהן לבדו. השר חיים כץ, שמחזיק במנופי כוח אדירים באשדוד בזכות המתפקדים הרבים מאלתא ומהתעשייה האווירית, מינה לתפקיד מקביל את ליאת אילוז, חברה בולטת בוועד אלתא וכפופה כמובן למרותו. מינוי מקביל זה, למעשה, מחלק ומחליש את כוחו המסורתי של יו"ר הסניף הנבחר. המסר ברור: לפחות בעת הזו, השר חיים כץ הוא "בעל הבית" הבלתי מעורער של הליכוד באשדוד וכל תמיכה שהוא יעניק לקבוצה או מועמד, תבטיח ניצחון מובהק בזכות מאות המתפקדים שהוא מביא עמו.
ובכן, הכוחות המקומיים מתארגנים מחדש, מכינים את הקרקע לקראת המשימה הפוליטית הגדולה. זהו הרי "היופי והחן" שבפוליטיקה. לאחר שיסתיימו הפריימריז, צפויים כל הזרמים בליכוד המקומי להתאחד לכדי מטרה אחת: השגת מירב הקולות למפלגה בבחירות הארציות, שצפויות להתקיים באוקטובר 2026 או מוקדם יותר.
נמשיך לעדכן על הרכבת הפוליטית שתגיע לעיר!

אנחנו משתדלים לתת קרדיט בהתאם. אם במקרה שכחנו, תדעו שאנחנו פועלים בהתאם לחוק זכויות יוצרים, סעיף 27א. תוכלו לפנות אלינו במייל לקבלת קרדיט:
[email protected]

תגובות לכתבה

יש לשמור על לשון נקיה וללא גידופים נמוכים וקריאות שהן על סף העברייניות (דיבה, קריאה למעשים לא חוקיים אלימים וכו׳) סף ורף הרפש שמגיבים באתר אשדוד היום עברו את הרף הסביר ועתה לאחר פסק זמן אנחנו מודיעים בזאת, שרק תגובות הולמות וללא נאצות וקללות ירודות – יפורסמו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *